11 / 05 / 2024

Vergi kanunları meclis araştırması

Vergi kanunları meclis araştırması

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Vergi borçları siliniyor mu? Vergi affı 2023 Meclis'ten geçti mi? Vergi affında son durum ne?

Vergi affının çıkıp çıkmadığı vatandaşlar tarafından merak edilmektedir. Peki vergi affında son durum ne? İşte detaylar!

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Otel ve tesislere sıfır vergi kolaylığı geliyor! 2025'e kadar uzatılacak!

Meclis’teki kanun teklifiyle koskoca otel ve tesislere "sıfır vergi" kolaylığı sağlanacağı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan Borusan'a vergi incelemesi!

Borsa İstanbul şirketlerinden Borusan Yatırım ve Pazarlama A.Ş.'ye 2018, 2019, 2020, 2021 dönemlerine ilişkin vergi kanunları yönünden sınırlı inceleme yapılacağı bildirildi.

Araç sahiplerini ilgilendiren vergi kararı Meclis'ten geçti

Kritik değişiklikleri içeren kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Bu kanunla birlikte motorlu araç ticareti yapan mükelleflerin faaliyetlerini yerine getirirken sebep olabilecekleri vergisel kayıpları karşılamak için teminat yükümlülüğü getirilecek ve ceza kesilecek.

Yüzyılın vergi affı mı geliyor? Piyasalar ne bekliyor?

Seçim yatırımı olanak vergi ve imar affının gelmesi bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde imar affı teklifi Meclis'e sunuldu. Sırada vergi affı mı var? Vergi Uzmanı Yılmaz Sezer değerlendirdi...

Doğalgaz ve elektrik desteği veren işverenlere vergi indirimi geliyor! Çalışana 1000 TL'ye varan destek! 

Çalışanlara elektrik ve doğal gaz desteğine vergi muafiyeti, öğrenim ve katkı kredisinin faizsiz olarak geri ödenmesi ve varlık yönetim şirketlerine devredilen 2 bin 500 Türk Lirası'na kadarki icra takibindeki borçların tasfiyesini de kapsayan ekonomiye ilişkin "torba" kanun teklifi Meclis'te...

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuldu. Ek bütçede benzin, motorin ve tüp gaz gibi ürünlerden alınacak ek verginin arttırılması dikkat çekti. Kanun teklifinde petrol ve doğal gaz ürünlerinden 47 milyar TL ek vergi geliri elde edilmesi planlandı. 

Emlak vergi borcuna yapılandırma geliyor!

Vergi borçlarıyla ilgili yapılandırmaya dair teklif Meclis'te tartışmaya başladı. Ele alınacak vergi borçları içerisinde emlak vergisi borcu da yer alıyor. 

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi mecliste!

Vergi beyannamesi verme süresinin uzatılması talebi meclis gündemine taşındı. MHP'li Kara, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Riskli binaya 'ek vergi' geliyor!

Meclis Deprem Araştırma Komisyonu tarafından kentsel dönüşüm bütçesi oluşturmak için otoparkı olmayan veya altında iş yeri olan riskli riskli binalardan ek vergi almak için öneride bulundu.

2019 yılında en fazla vergi beyan eden mükellefler mecliste!

2019 yılı vergilendirme döneminde en fazla vergi beyan eden mükellefler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Kabukcuoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Vergi kanunları meclis araştırması Haberi

Vergi kanunları meclis araştırması

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge hazırlandı.

Antalya Milletvekili Hasan Subaşı ve 19 milletvekili tarafından Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi. 

Meclis araştırma önergesinde şu ifadeler kullanıldı: ''Vergi mevzuatımız her sene pek çok değişikliğe konu olmaktadır. Bu değişikliklere rağmen mevzuat hükümleri lafzı ve uygulamasıyla hala pek çok soruna ve mağduriyetlere yol açmaktadır. Mevzuatta yer alan açıkların tespiti ile ilgili gerekli araştırmaların yapılması, alınabilecek tedbirlerin ve çözüm önerilerinin belirlenmesi ve uygulanması konularında, Yüce Meclisin ve toplumumuzun bilgilendirilmesi amacıyla, Anayasa'nın 98’nci, Türkiye Büyük Millet Meclisi İç Tüzüğü’nün 104 ve 105’nci maddeleri gereğince Vergi Kanun ve Uygulamalarından Kaynaklanan Sorunların Araştırılması ve...