30 / 04 / 2024

Yüzyılın vergi affı mı geliyor? Piyasalar ne bekliyor?

 Yüzyılın vergi affı mı geliyor? Piyasalar ne bekliyor?

Seçim yatırımı olanak vergi ve imar affının gelmesi bekleniyordu. Geçtiğimiz günlerde imar affı teklifi Meclis'e sunuldu. Sırada vergi affı mı var? Vergi Uzmanı Yılmaz Sezer değerlendirdi...



Geçtiğimiz günlerde BBP Genel Başkanı ve  Ankara  Milletvekili Mustafa Destici tarafından imar barışına ilişkin kanun teklifi verilmesinin ardından gözler vergi affına çevrildi. İktidarın seçim havasına girerek kapsamlı bir vergi affı getireceği beklentisinin yaratıldığını ve bu sebeple 2022 ile 2023'ün bir bölümünde vergi tahsilatlarının sekteye uğrayacağını belirten Yeminli Malı Müşavir Yılmaz Sezer, bu nedenle tahakkukun tahsilata dönüşmesinin pek de mümkün olmayacağını söyledi. Gazete Durum'a değerlendirmelerde bulunan Yeminli Mali Müşavir Yılmaz Sezer, 2023 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Teklifi'ndeki gelir ve gider kalemlerinin yüzde 150'den fazla arttığına dikkat çekerek, "Bu rakam ek bütçe olmadan hiçbir şekilde aşılamayacak” dedi. Yılmaz Sezer, iktidarın bir seçim yatırımı olarak vergi affı kozunu kullanacağını da ileri sürdü.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön