05 / 05 / 2024

vergi mahkemeleri istanbul

vergi mahkemeleri istanbul

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

İstanbul Büyükçekmece Vergi Dairesi yıkılacak!

Silivri'de meydana gelen depremde hasar gören İstanbul Büyükçekmece Vergi Dairesi yıkılıp yeniden inşa edilecek...

İstanbul Finans Merkezi için vergi teşviği getirilmeli!

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, “İstanbul Finans Merkezi için tüm imkanlar seferber ilan edilmeli. Bu imkanlar arasında vergi teşvikleri de başı çekmeli” dedi.

4 vergi mükellefinden biri İstanbul'da!

Türkiye'de faal vergi mükelleflerinin yüzde 28,5'i İstanbul'da kayıtlı. 6 vergi dalında yılın başında toplam 9 milyon 554 bin 353 olarak tespit edilen faal mükellef sayısı 11 ayda 159 bin 114 artarak 9 milyon 713 bin 467'ye ulaştı.

Dört vergi mükellefinden biri İstanbul'da!

6 vergi dalında yılın başında toplam 9 milyon 554 bin 353 olarak tespit edilen faal mükellef sayısı 11 ayda 159 bin 114 artarak 9 milyon 713 bin 467'ye ulaştı.

1972 yılında İstanbul Belediyesi ''Metro Vergisi'' adıyla bir vergi koyacakmış!

1972 yılında İETT Genel Müdürlüğü, İstanbul Metrosu'nun gerçekleşmesi için İstanbulluların yardımını sağlamak amacıyla, elektriğin kilovatına 1 - 5 kuruş arasında Metro Vergisi adıyla bir vergi konmasını kararlaştırmış.

İstanbul vergi daireleri adresleri!

İstanbul Vergi Dairesi Başkanlığı; Akşemsettin Mahallesi Adnan Menderes Bulvarı No:56 Fatih/İstanbul adresinde yer alıyor. Peki, İstanbul vergi daire birimleri nerelerde var? İşte İstanbul vergi daireleri adresleri..

İstanbul'da kaç tane vergi dairesi var?

Vergi daireleri; mükelleflerini tespit eden, vergiyi denetleyen ve toplayan resmi daireler olarak karşımıza çıkıyor. Peki, İstanbul'da kaç tane vergi dairesi var? İstanbul vergi dairesi nerelerde var?

TOKİ İstanbul Ümraniye Vergi Dairesi tadilat ve onarım ihalesi 24 Temmuz'da!

İstanbul Ümraniye Vergi Dairesi Hizmet Binasının Tadilat ve Onarım İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

TOKİ İstanbul Esenler Vergi Dairesi bakım onarım ihalesi 24 Temmuz'da!

İstanbul Esenler Vergi Dairesi Hizmet Binasının Güçlendirme, Bakım ve Onarım ile Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek...

Vergi mahkemesinde dava nasıl açılır?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için görevli oluyor. Peki, vergi mahkemesinde dava nasıl açılır?Vergi mahkemesine nasıl başvurulur?

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri; vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kuruluyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte, vergi mahkemeleri bulunan il listesi...

Vergi mahkemelerinin kurulduğu iller!

Vergi Mahkemesi Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle vazifeli mahkemeye deniyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte vergi mahkemelerinin kurulduğu iller...

Vergi mahkemesi nedir?

Vergi mahkemesi nedir? Vergi mahkemeleri ne zaman kuruldu? Vergi mahkemesi ne iş yapar? Vergi mahkemesi görevi nedir? Vergi mahkemesi teşkili nedir? İşte sorularınızın yanıtı bu haberde...

vergi mahkemeleri istanbul Haberi

vergi mahkemeleri istanbul

Vergi mahkemeleri hangi illerde var?

Vergi mahkemeleri Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları çözüme kavuşturmak için kurulmuş olup; Kuruluş Kanununun 4. maddesi gereğince, bir başkan ile yeteri kadar üyeden oluşuyor.


Mahkemede başkan bulunmadığı zaman en kıdemli üye davaya vekalet ediyor. Fakat, Kanunun 7. maddesine göre, kazançları götürü usulde tespit edilen mükelleflerin sınıf ve derecelerinin tespitine ilişkin işlemlere karşı açılan davalarla her türlü vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler ve bunların zam ve cezaları toplamı 75.000 lirayı geçmeyen miktarlara (tarhlara) karşı açılan davalar, vergi mahkemelerinde tek hakim tarafından çözüme bağlanır. Peki, Vergi mahkemeleri hangi illerde var?


Vergi mahkemeleri bulunan il listesi:

Sıra - Kurulduğu İl - Mahkeme Sayısı- Yargı Çevresi 

1  Adana  2 Adana, Osmaniye 

2 Afyon 1 Afyon 

3  Ankara  7 Ankara 

4 Antalya...