19 / 05 / 2024

Vergi mahkemelerinin kurulduğu iller

Vergi mahkemelerinin kurulduğu iller

Vergi Mahkemesi Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle vazifeli mahkemeye deniyor. Peki, vergi mahkemeleri hangi illerde var? İşte vergi mahkemelerinin kurulduğu iller...

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Tütün mamüllerindeki yasa dışı ticaret yüzünden devlet 70 milyar lira vergi kaybına uğruyor!

Tütün mamüllerindeki kaçakçılık tütün sanayicileri isyan ettirdi. Sanayiciler yasa dışı ticaretten hem ülke ekonomisinin hem de toplumun büyük zarara uğradığını belirterek ilave düzenlemeler ve denetimler ile kaçakçılığın önlenmesini istiyor.

Boğaziçi Üniversitesi'ne ait gayrimenkullerin satışı için komisyon kuruldu!

Boğaziçi Rektörlüğü tarafından üniversite birimlerine iletilen kararda, üniversite mülkiyetindeki taşınmazlara ilişkin işlemleri sürdürmek üzere Taşınmaz Değerlendirme Komisyonu kurulduğu belirtildi.

Lütfü Türkkan'dan arazisinde fabrika kurulduğu iddiasına yanıt!

İYİ Parti Grup Başkanvekilit, kendisine ait fabrikanın devlet arazisi üzerinde kurulduğu iddialarına yanıt verdi...

Körfez GYO 2019 yılı geçici vergi beyannamesi!

Körfez GYO'nun 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 dönemine ait Gelir Tablosu Geçici Vergi Beyannamesi Zincirlikuyu Vergi Dairesine sunulduğu KAP'ta yayınlandı.

Alarko GYO 2019 yılı geçici vergi beyannamesi!

Alarko GYO'nun 1 Ocak 2019 ile 31 Aralık 2019 dönemine ait Gelir Tablosu, Geçici Vergi Beyannamesi Büyük Mükellefler vergi dairesine sunulduğu KAP'ta açıklandı.

Doğuş Grubu'nun "Soma için hep birlikte" projesi tamamlandı!

Kurulduğu günden beri toplumdan aldığını topluma vermek için çalışan ve toplumsal sorunlara duyarlılıkla yaklaşan Doğuş Grubu , Soma'da yakınlarını kaybedenlere umut olmak için hayata geçirdiği "Soma için hep birlikte" projesini tamamladı...

Burak Özçivit, Eskişehir'de ev kiraladı!

Çekimler sırasında ayak bileğinin yan bağları kopan Burak Özçivit, setin kurulduğu Eskişehir'den ev kiraladı. Burak Özçivit ve Fahriye Evcen'in iki ay boyunca Eskişehir'de yaşayacağı söyleniyor. 

İzmir'de yatay kentsel dönüşüm planlanmalı!

Kurulduğu 1986 yılından bu yana 10 binden fazla konut üreten, kamuda birçok başarılı uygulama gerçekleştiren Palandöken Hakbir İnşaat, İzmir'in kentsel dönüşümü adına çalışıyor.

İşte izaha davetin kapsadığı 16 konu!

Vergi daireleri ziyaa uğradığına ilişkin emareler bulduğunda artık inceleme başlatmadan önce mükellefleri izaha davet edecek. Böylece taraflar arasında güven duygusunun artırılması hedefleniyor...

Blueground dünyaya açılıyor!

1 ay ve üzeri süreli konaklama ihtiyacı içerisindeki kişiler için otel konforunda ev yaşamı sunan ve kurulduğu yıldan beri her yıl 3 kat büyüyen Blueground, Dubai, Yunanistan ve Türkiye pazarından sonra farklı ülkelere de yatırım yapacak.

Bursa'da 6 mahalleye imar müjdesi!

Bursa Yıldırım'da son yıllarda yapılan projeler ile çarpık kentleşme tarihe karışıyor. Modern yaşam alanlarının kurulduğu ilçe bir zamanlar gecekondularıyla anılıyordu.

ERA Gayrimenkul Türkiye, şirket satın alarak büyüyecek!

Kurulduğu günden bugüne sektöre getirdiği yenilik ve katkılarla adından söz ettiren ERA Gayrimenkul Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Can Ekşioğlu, satın almalarla beraber 200 franchise sayısına ulaşmayı planladıklarını söyledi.

Vergi mahkemelerinin kurulduğu iller Haberi

Vergi mahkemelerinin kurulduğu iller

Vergi mahkemelerinin kurulduğu iller!

Vergi Mahkemesi Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları halletmekle vazifeli mahkemeye deniyor. 


Vergi Mahkemeleri 2576 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “Bölge İdare Mahkemeleri, İdare Mahkemeleri ve Vergi mahkemelerinin Kuruluşu ve Görevleri Hakkında Kanun” ile kurulmuş olup; Bu mahkemelerin çalışma ve muhakeme usulü 2577 sayılı ve 6 Ocak 1982 tarihli “İdari Yargılama Usulü Kanunu”nda düzenlenmiştir.


Vergi mahkemeleri, Kuruluş Kanununun 4. maddesi gereğince, bir başkan ile yeteri kadar üyeden kurulur. Başkan bulunmadığı zaman en kıdemli üye vekalet eder. Fakat, Kanunun 7. maddesine göre, kazançları götürü usulde tespit edilen mükelleflerin sınıf ve derecelerinin tespitine ilişkin işlemlere karşı açılan davalarla her türlü vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümlülükler ve bunların zam ve cezaları toplamı 75.000 lirayı geçmeyen miktarlara...