01 / 05 / 2024

Tütün mamüllerindeki yasa dışı ticaret yüzünden devlet 70 milyar lira vergi kaybına uğruyor!

Tütün mamüllerindeki yasa dışı ticaret yüzünden devlet 70 milyar lira vergi kaybına uğruyor!

Tütün mamüllerindeki kaçakçılık tütün sanayicileri isyan ettirdi. Sanayiciler yasa dışı ticaretten hem ülke ekonomisinin hem de toplumun büyük zarara uğradığını belirterek ilave düzenlemeler ve denetimler ile kaçakçılığın önlenmesini istiyor.



Tütün sanayicileri yasa dışı ticarete karşı ayaklandı. Yasa dışı ticaretin ekonomiye ve topluma verdiği zarara dikkat çekmek amacıyla “Yasa Dışı Kapı Dışı” kampanyasını başlatan Tütün Sanayicileri Derneği, bu konuda toplum genelinde farkındalığın artırılmasını hedefliyor.

 Tütün mamüllerindeki yasa dışı ticaret, yani kaçakçılık, ülke ekonomisinde vergi kayıplarına yol açtığı gibi kamu sağlığı ve milli güvenlik açısından da zarar veriyor. Ayrıca marka hakları ihlalleri açısından da çeşitli alanlarda olumsuz yansımalarıyla küresel ekonomiyi tehdit ediyor.

Türkiye’de tütün mamüllerinde kaçakçılığın önemli miktarlara ulaştığına dikkat çeken sektör yetkilileri, bu yüzden Türkiye ekonomisinin milyarlarca liralık vergi kaybına ve zarara uğradığına işaret ediyor. Bu nedenle Tütün Sanayicileri Derneği, yasa dışı ticaret ile mücadele kapsamında “Yasa Dışı Kapı Dışı” kampanyasını başlattığını duyurdu.  

Kampanya; Tütün Sanayicileri Derneği ile üyeleri Philip Morris Türkiye, BAT Türkiye, JTI Türkiye ve Imperial Tobacco Türkiye’nin önderliğinde başlatıldı. Bugün İstanbul’da düzenlenen basın toplantısıyla kampanyayı duyuran dernek, bu konuda toplumsal farkındalığın artırılmasını hedefliyor.


Geri Dön