09 / 05 / 2024

Vergi mahkemesi hakkında yönetmelik

Vergi mahkemesi hakkında yönetmelik

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin esaslar...

THODEX davasında flaş gelişme! Faruk Fatih Özer hakkında yeni karar!

Thodex kripto para dolandırıcılığıyla 356 milyonluk vurgun yapan Faruk Fatih Özer hakkında "Vergi Usul Kanunu'na muhalefet" suçundan açılan yeni davada mahkeme de ilk kararını verdi.

Atakule GYO ortaklık aleyhine açıklan dava hakkında açıklama yaptı!

Atakule GYO Ankara 18. İdare Mahkemesi'nin 2014/1484 E. numaralı dosyasında verilen karar hakkında Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı.

Deniz GYO'nun ortaklık aleyhine davası hakkında açıklama!

Deniz GYO bildirimi 22.08.2016 tarihinde yapılan, şirket aleyhine İstanbul 19.Asliye Hukuk Mahkemesi nezdinde 2016/299 Esas sayılı dosya ile açılan dava hakkında bilgilendirme yaptı.

Vergi incelemelerinde uyulacak usul ve esaslar hakkında yönetmelik değişikliği!

Vergi incelemelerinde uyulacak usul ve esaslar hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 6 Kasım 2015 tarihinde 29524 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte vergi incelemelerinde uyulacak usul ve esaslar..

Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgi verdi!

Ordu’nun Fatsa ilçesi Belediye Emlak İstimlak Müdürü Habip Karakuzu emlak vergisi hakkında bilgiler verdi. Karakuzu, “Emlak, Vergi Kanunu’na göre emlak vergisi arazi, arsa ve binalar için ödenmektedir..." dedi.

Fikirtepe plan notları hakkında şok karar ne?

Birinci İdare mahkemesi tarafından Fikirtepe Plan Notları hakkında şok karar.Danıştaya 30 günlük itiraz süresi olmak üzere Fikirtepe Plan Notları İptal edildi.

Vergi mahkemesi başvuru dilekçesi!

Vergi mükellefleri, hakkında başlatılan ceza için vergi mahkemesinde bir dilekçe ile başvurarak dava açabiliyor. Peki, vergi mahkemesi başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte vergi mahkemesi başvuru dilekçesi...

Vergi mahkemesi dava harcı 2015!

Vergi mükelleflerinin hakları arasında, vergi mahkemesinde dava açabilme hakkı da bulunuyor. Peki, vergi mahkemesinde dava nasıl açılır? Vergi mahkemesi dava harcı 2015 ne kadar?

Mudurnu'daki taş oçağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verildi!

Taş ocağının faaliyetlerinin durdurulması amacıyla 4 aydan beri çeşitli eylemler yapan köyün sakinleri, konuyu yargıya taşıdı. Konuyu görüşen Sakarya 2. İdare Mahkemesi, taş ocağı hakkında yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Vergi mahkemesi dava dilekçesi!

Vergi Mahkemesi vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklara çözüm üretiyor. Mahkemede dava açılabilmesi için bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte vergi mahkemesi dava dilekçesi..

Vergi mahkemesi dilekçesi!

Vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıkları vergi mahkemesinde çözümleniyor. Vergi uzlaşması için bir dilekçe ile mahkemeye başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte vergi mahkemesi dilekçesi örneği...

Vergi İadesi Hakkında Kanun!

2978 sayılı Vergi İadesi Hakkında Kanun, 8 Şubat 1984 tarihinde 18306 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Kanun, mal ve hizmet alımları vergi iadesi ile ilgili esasları düzenleniyor...

Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun!

6101 sayılı Türk Borçlar Kanununun Yürürlüğü ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun, 4 Şubat 2011 Cuma günü 27836 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Kanun kapsamında yer alan hükümler...

Vergi mahkemesi hakkında yönetmelik Haberi

Vergi mahkemesi hakkında yönetmelik

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik!

Vergi mahkemelerinin idari işlerinin yürütülmesine ilişkin yönetmelik 11 Temmuz 2015 tarihinde 29413 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 


Bölge idare mahkemesi başkanlığı, başkanlar kurulu, bölge idare mahkemesi daireleri, idare mahkemeleri ve vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemesi adalet komisyonunun idari işleriyle yazı işleri hizmetlerinin yürütülmesi usul ve esaslarını belirleyen hükümler şu şekilde:


YÖNETMELİK


BÖLGE İDARE MAHKEMELERİ, İDARE MAHKEMELERİ VE VERGİ

MAHKEMELERİNİN İDARİ İŞLER İLE YAZI İŞLERİ HİZMETLERİNİN

YÜRÜTÜLMESİ USUL VE ESASLARINA İLİŞKİN YÖNETMELİK

BİRİNCİ KISIM

Genel Hükümler

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar

Amaç

MADDE 1 – (1) Bu Yönetmelik, bölge idare mahkemesi başkanlığı, başkanlar kurulu, bölge idare mahkemesi daireleri, idare mahkemeleri ve vergi mahkemeleri, bölge idare mahkemesi adalet komisyonunun idari işleriyle yazı işleri hizmetlerinin yürütülmesi usul ve esaslarını belirlemek amacıyla düzenlenmiştir.


Kapsam

MADDE 2 – (1) Bu...