28 / 04 / 2024

vergi mahkemesi vekalet ücreti

vergi mahkemesi vekalet ücreti

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014, Avukatlık asgari ücret tarifesinde yer alıyor. 26 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişiklik tebliği gereğince İdare ve Vergi Mahkemelerinde takip edilen davalar için ne kadar alınacak?

Milyonlarca emekliye vergi şoku! Eviniz 200 metrekareyi aşmıyorsa hemen bakın! Vergi Mahkemesi resmen duyurdu!

Vergi Mahkemesi, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir karar aldı. Emlak vergisi ile ilgili olan bu karar, emeklilerin bir şartla vergiden muaf olduğunu ortaya çıkardı. İşte ayrıntılar...

Vergi borcu için evine haciz konulan kişiden mülkiyet hakkı ihlali davası!

Anayasa Mahkemesi, hissedarı olduğu şirketin vergi borcu sebebiyle yaşadığı eve haciz konulan başvurucunun bireysel başvurusunda ihlal kararı aldı. 

Ortak alan brüt metrekareye dahil edilmiyor!

Vergi mahkemesi verdiği yeni kararla birçok vatandaşı haklı bulundu. Brüt 200 metrekareyi aşmayan daireler için ortak alan da hesaplanıp ödenen vergiler geri alınabilecek.

Vakıf GYO, Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davayı kazandı!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davaya ilişkin İstanbul 9. Vergi Mahkemesi tarafından verilen ve Vakıf GYO lehine sonuçlanan mahkeme kararı için, düzeltme talebi Danıştay 9. Dairesi'nin 2016/311 E. 2016/5497 K.s. kararı ile reddedildi.

İzale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016!

Hisseli taşınmaz mallar üzerindeki ortaklığın giderilmesi için izale-i şuyu davası açılabiliyor. Bu davalar, taşınmazın yer aldığı Sulh Hukuk Mahkemesi'nde açılıyor. Peki, izale-i şuyu davası vekalet ücreti 2016 ne kadar?

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne açtığı davada son durum!

Vakıf GYO'nun Ataşehir Belediyesi'ne karşı açtığı davalardan 2015/812 E.S.ve 2015/813 E.S. nolu dosyalar için İstanbul 8. Vergi Mahkemesi, Danıştay nezdinde temyiz yolu açık olmak üzere, dava konusu ödeme emrinin iptaline karar verdi.

Asfalt görmeyen katılım bedeli ödemeyecek!

Ankara 4. Vergi Mahkemesi, Büyükşehir Belediyesi'nin ‘Asfalt katılım bedeli’ olarak daire sahiplerinden aldığı vergiye ‘dur’ dedi. Mahkemenin emsal kararında, "hakkaniyet ölçütlerine aykırılık" gerekçesi yer aldı.

Vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015!

Vergi mahkemesinde dava açan tarafların, dava ve avukatlık masraflarını da karşılaması gerekiyor. Peki, vergi mahkemesinde açılan davalar için avukata ne kadar ödenir? İşte vergi mahkemesi avukatlık ücreti 2015..

Vergi mahkemesi başvuru dilekçesi!

Vergi mükellefleri, hakkında başlatılan ceza için vergi mahkemesinde bir dilekçe ile başvurarak dava açabiliyor. Peki, vergi mahkemesi başvuru dilekçesi nasıl yazılır? İşte vergi mahkemesi başvuru dilekçesi...

Vergi mahkemesi dava harcı 2015!

Vergi mükelleflerinin hakları arasında, vergi mahkemesinde dava açabilme hakkı da bulunuyor. Peki, vergi mahkemesinde dava nasıl açılır? Vergi mahkemesi dava harcı 2015 ne kadar?

Vergi mahkemesi dava açma süresi!

Vergilendirme sürecinde mükellefler haklarındaki ceza nedeni ile vergi mahkemesinde yargı süreci başlatabiliyor. Peki, vergi mahkemesi dava açma süresi ne kadardır? Vergi mahkemesi dava açma süresi ne zaman başlar?

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014!

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014, Avukatlık asgari ücret tarifesinde yer alıyor. 26 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişiklik tebliği gereğince İdare ve Vergi Mahkemelerinde takip edilen davalar için ne kadar alınacak?

Vergi mahkemesi dava dilekçesi!

Vergi Mahkemesi vergi mükellefleriyle maliye arasında mali konularda çıkan uyuşmazlıklara çözüm üretiyor. Mahkemede dava açılabilmesi için bir dilekçe ile başvuruda bulunulması gerekiyor. İşte vergi mahkemesi dava dilekçesi..

vergi mahkemesi vekalet ücreti Haberi

vergi mahkemesi vekalet ücreti

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri 2014!

Vergi mahkemesi avukatlık ücretleri, Avukatlık asgari ücret tarifesinde yer alıyor. 26 Kasım 2014 tarihinde yapılan değişiklik tebliği gereğince İdare ve Vergi Mahkemelerinde takip edilen davalar için


a) Duruşmasız ise 750,00-TL.

b) Duruşmalı ise 1.200,00-TL. tahsil ediliyor. Avukatlık asgari ücret tarifesinde yapılan diğer değişiklikler şu şekilde sıralanıyor:


TEBLİĞ


Türkiye Barolar Birliği Başkanlığından:


AVUKATLIK ASGARİ ÜCRET TARİFESİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR TARİFE


MADDE 1 – 28/12/2013 tarihli ve 28865 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren Avukatlık Asgari Ücret Tarifesinin 11 inci maddesinin 1 inci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Ancak bu ücret asıl alacağı geçemez.”


MADDE 2 – Aynı Tarifenin 21 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.


“Seri davalarda ücret


MADDE 21 – (1) İhtiyari dava arkadaşlığının bir türü olan seri davalar ister ayrı dava konusu yapılsın ister...