20 / 05 / 2024

vergi önemi

vergi önemi

Yeni Şafak Gazetesi köşe yazarı olan Ahmet Ulusoy bugünkü köşe yazısında kamu hizmetlerinde, mega projelerde ve birçok yatırımlarda verginin önemini anlattı. İşte o yazı...

Ev sahipleri dikkat! Evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

2023 yılında konuttan yıllık 21 bin TL iş yerinden ise 150 bin TL'nin üzerinde kira geliri elde eden gayrimenkul sahipleri gelir vergisi dönemi başladı. Peki evinizde kim oturuyorsa vergi ödemezsiniz? 

Yeni Dönemde Dükkan ve Arsa Satışlarında Vergi Muafiyeti Son Buluyor

15 Temmuz 2023 tarihi itibarıyla, şirketlerin dükkan ve arsa gibi gayrimenkullerini satışında vergi muafiyeti dönemi sona erdi. Daha önce, şirketler edindikleri gayrimenkulleri iki yıl boyunca aktiflerinde tutup satış yaptıklarında, kazançlarının yarısı vergiden muaf tutuluyordu.

Kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Kira gelir vergisi için geri sayım sona eriyor. 1 Mart'ta beyanname ve taksit ödeme dönemi başlıyor. Peki, kira vergi beyannamesi nasıl verilir 2022?

Torunlar GYO 2020 yılı 4.dönem kurumlar geçici vergi beyannamesi!

Torunlar GYO'nun 1 Ocak 2020 - 31 Aralık 2020 dönemi gelir tablosu 2020 yılı IV. dönem kurumlar geçici vergi beyannamesi eki olarak bağlı bulunduğu Anadolu Kurumlar Vergi Dairesi'ne sunuldu.

Pera GYO'nun 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

Pera GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemi Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Vergi Dairesi'ne sunulmuş olan gelir tablosu yayınlandı.

Özak GYO'nun 2020 4. dönem geçici vergi beyanı yayınlandı!

Özak GYO'nun 1 Ocak 2020 ile 31 Aralık 2020 dönemi Geçici Vergi Beyannamesi ekinde Zeytinburnu Vergi Dairesi'ne sunulmuş olan gelir tablosu yayınlandı.

Geliri bu rakamı aşmayanlar vergi ödemeyecek!

Önümüzdeki ay kira geliri elde edenler için beyanname dönemi başlıyor. İstisnalar açıklandı. Peki kimler vergi ödemeyecek? İşte kira geliri vergisi ile ilgili detaylar...

65 yaş üstü dikkat! Kira geliri vergi beyanı için son hafta!

Pandemi sürecinde sokağa çıkamayan 65 yaş üstü için vergi dönemi başladı. Kira geliri elde eden, gayrimenkul satış kazancı elde eden, yurtdışı faiz geliri elde edenlerin 1 hafta içerisinde beyanname vermeleri gerekiyor.

Martı GYO'nun 4. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Martı GYO'nun 01.04.2019-31.03.2020 Özel Hesap Dönemi,  4.Dönem Geçici Vergi Beyanname eki KAP'ta yayınlandı. 

Sinpaş GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Sinpaş GYO'nun 01.01.2020-31.03.2020 dönemi geçici vergi beyannamesi ekinde vergi dairesine verildi. 

Torunlar GYO'nun 2020 yılı 1. dönem Geçici Vergi Beyannamesi!

Torunlar GYO'nun 01.01.2020 - 31.03.2020 dönemi gelir tablosu 2020 yılı 1. dönem kurumlar geçici vergi beyannamesi eki olarak bağlı bulunduğu anadolu kurumlar vergi dairesi müdürlüğü'ne sunuldu.

Bu ay 4 milyon gayrimenkul sahibi vergi ödeyecek!

Gelir Vergisi mükellefleri için vergi dönemi başladı. Sadece gayrimenkul sermaye iradı yönünden mükellef sayısı 4 milyonun üzerinde olacak.

Mirasçılar dikkat! 2020'de ne kadar vergi ödeyeceksiniz?

Kendisine miras kalan vatandaşların, intikal eden bu miras için vergilerini ödemeleri gerekiyor. Mirasçılar için vergi dönemi yaklaştı. Peki, mirasçılar 2020 yılında ne kadar vergi ödeyecek? 

vergi önemi Haberi

vergi önemi

Modern devlet anlayışı içinde toplumsal (ortak-kamusal) ihtiyaçlar her geçen gün artmaktadır. Bu ihtiyaçları karşılayan kamu hizmetlerini üretebilmek için de devletin harcama yapma ve bu harcamaları finanse edecek yeterlikte gelire ihtiyaç vardır.


Parasız eğitim ve sağlık için vergi geliri gerektiği gibi; yeterli düzeyde ve kalitede güvenlik, adalet ve savunma hizmeti sunulması için de vergi geliri son derece önem taşımaktadır.


Havaalanından-köprüye, İzmir-Körfez geçiş otoyolundan-denizin altından tüp geçit projesine, barajından-yoluna, suyundan-elektriğine kadar her şeyin vergilerle finanse edildiğinin farkındayız herhalde.

Doğrusu bir yandan bütün kamu hizmetlerini hızlı, kaliteli ve yeterli düzeyde olmasını talep etme, diğer yandan olabildiğince vergiden kaç(ın)ma çelişkisini yaşıyoruz yıllardır.


Açıkçası, toplum olarak kamu hizmetlerinin üretilebilmesi için vergi verilmesinin zorunluluğunu (tabii ki ödeme gücü olanları kastediyoruz) bir türlü içselleştirememişiz. Maliye jargonu ile söylersek, “bedavacılık sorununu”...