20 / 05 / 2024

vergi tahsil etmeye yetkili bankalar

vergi tahsil etmeye yetkili bankalar

Vergi borcu, vergi dairelerine gidilerek ödenebildiği gibi, vergi tahsil etmeye yetkili bankalar ile de ödeme yapılıyor. Peki, vergi tahsil yetkisi verilen bankalar nelerdir? İşte yanıtı...

6 yıldır ödenmeyen 10 bin liralık vergi borcu için devlet kaç lira tahsil eder?

Devlet, kamusal harcamalarını finanse etmek için, kanunlarda belirlenen esaslara uygun olarak vatandaş ve kurumlardan (para) vergi alır. Peki, devlete vergi borcu olduğu halde ödemeyenlerin vergi ödemeleri artar mı?

Son haber! Vergi affının detayları belli oldu! İşte merak edilen tüm yanıtlar

Devletin tahsil edemediği 2 trilyon liraya yakın alacağı için vergi affı geliyor. Son 6 yılda 5 vergi affı çıktığını ve toplamda 210 milyar lira tahsilat yapıldığını kaydeden Vergi Uzmanı Nedim Türkmen, son af ile 250 milyar lira tahsilat yapılabileceğini kaydetti.

Teknoloji devine vergi şoku! Toplam 98 milyon dolar...

Teknoloji devi Apple, Şu sıralar vergi kaçakçılığı sorunu ile uğraşıyor. Alışveriş kurallarındaki bir açıktan menfaat elde etmeye çalışan müşteriler, 98 milyon değerindeki vergi oranını ödemediği için Apple, vergisiz alışveriş desteğini sonlandırdığını açıkladı.

Yeni vergi barışında gayrimenkuller gerçek değerine yükseltilebilecek!

Devletin 30 Nisan 2021 tarihi itibarıyla tahsil edemediği bütçe geliri toplamı 623 milyar 984 milyon Türk Lirası oldu. Tahsil edilemeyen vergi gelirleri bu tutarın 282 milyar 614 milyon Türk Lirası'na denk geliyor. Peki yeni vergi barışının kapsamı ne? İşte detaylar..

Rusya vergi bilgilerini Türkiye ile paylaşacak!

Rusya Federal Vergi Servisi, vergi bilgilerinin karşılıklı olarak otomatik bir şekilde paylaşıldığı ülkelere Türkiye'yi de dahil etmeye hazırlanıyor.

Keçiören Belediyesi'nden emlak vergileri için kapıda ödeme hizmeti!

Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok yaptığı açıklamada yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele kapsamındavergi mükelleflerinin emlak vergilerini evlerinde tahsil etmeye başladıklarını müjdeledi...

Vergi ve harçları kamu bankaları ve PTT tahsil edebilecek!

Vergi, harç, ceza ve diğer alacaklar, vergi daireleri vezneleri haricinde, sadece kamu bankaları ve PTT vasıtasıyla tahsil edilecek.

Günlük ev kiralamalarında vergi cezası riski artıyor!

1 Temmuz ile yürürlüğe girecek günlük ev kiralamalarında kira bedelinin banka veya PTT aracılığı ile tahsil edilmesi zorunluluğu vergi cezası riskini de artıyor..

Kira gelirlerinde tahsil esası nedir?

Taşınmaz mal kiralamalarında kira bedelinin nasıl ödeneceği, yasalar ile belirleniyor. Kira gelirlerinde tahsil esasına uymayan kimseler vergi cezası ile karşılaşabiliyor. Peki, kira gelirlerinde tahsil esası nedir?

Emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Kanunen bu vergi tüm taşınmaz mallar için ödeniyor. Vergi, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki, emlak vergisi kim tarafından tahsil edilir?

Vergi ihbarı yapanlar yüzde 10 oranında ikramiye alacak!

Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere, tahakkuk eden vergi ve cezalar üzerinden "yüzde 10" oranında "ikramiye" veriliyor. İkramiyenin 1/3'ü tahakkuk aşamasında, kalanı da tahsil edildikten sonra ödeniyor.

Vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Haciz, borçlu veya üçüncü şahıslar elindeki menkul malları ile gayrimenkullerinden, alacak ve haklarından vergi borçlarına yetecek miktarı tahsil dairesince yapılıyor. Peki, vergi borcundan dolayı haciz gelir mi?

Vergi taksitlendirme başvuruları için son tarih belli oldu!

Vergi ve belediye borçları ile Maliye'nin tahsil etmekle yetkili olduğu diğer kamu alacaklarında af yasasından yararlanmak için bugünden itibaren 10 günlük süre kaldı.

vergi tahsil etmeye yetkili bankalar Haberi

vergi tahsil etmeye yetkili bankalar

Vergi tahsil yetkisi verilen bankalar!

Vergi mükellefleri, mükellefi olduğu vergi borcunu zamanında ödemek ile yükümlü oluyor. Vergi borcu, vergi dairelerine gidilerek ödenebildiği gibi, vergi tahsil etmeye yetkili bankalar ile de ödeme yapılıyor. Vergi tahsil yetkisi verilen bankalar aşağıda sıralanıyor:


Hangi bankalarda vergi ödenir?

AKBANK T.A.Ş.(*)


AKTİF YATIRIM BANKASI A.Ş.


ALBARAKA TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş.


ALTERNATİFBANK A.Ş.


ANADOLUBANK A.Ş.


ASYA KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


CITIBANK A.Ş.


DENİZBANK A.Ş. (*)


BURGAN BANK A.Ş.


FİBABANKA A.Ş.


FİNANSBANK A.Ş. (*)


HSBC BANK A.Ş. (*)


ING BANK A.Ş.


KUVEYT TÜRK KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


ODEA BANK A.Ş.


ŞEKERBANK T.A.Ş.


T.C. ZİRAAT BANKASI A.Ş. (*)


TEKSTİLBANK A.Ş.


TURKISHBANK A.Ş.


TURKLAND BANK A.Ş.


TÜRK EKONOMİ BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE FİNANS KATILIM BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE GARANTİ BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE HALK BANKASI A.Ş. (*)


TÜRKİYE İŞ BANKASI A.Ş. (*)


POSTA VE TELGRAF TEŞKİLATI ANONİM ŞİRKETİ (PTT) **


TÜRKİYE VAKIFLAR BANKASI T.A.O. (*)


YAPI VE KREDİ BANKASI...