03 / 05 / 2024

vergi takdir işlemleri

vergi takdir işlemleri

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Nedim Türkmen bugünkü yazısında yürürlüğe giren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun'u kaleme aldı. İşte Nedim Türkmen'in o yazısı..

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri!

Değer artış kazancı vergisi için 2. taksitler 31 Temmuz'a kadar ödeniyor. Peki, vergi nereye nasıl ödenir? İşte değer artış kazancı vergisi 2. taksiti ödeme işlemleri..

2017 emlak vergisi ödeme işlemleri!

Gayrimenkul sahipleri her sene emlak vergisini ödemek ile mükellef oluyor. İlk defa emlak vergisi ödeyecek olanlar ne kadar ve nasıl vergi ödeyeceklerini merak edebiliyor. İşte 2017 emlak vergisi ödeme işlemleri..

E-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri!

Belediyelerde vergi kuyruğuna girmek istemeyen mükellefler ödemelerini e-belediye sistemi ile yapabiliyor. İşte e-belediye ile emlak vergisi ödeme işlemleri..

Çöp vergisi internetten ödeme işlemleri!

Çöp vergisi için 1. taksit ödeme dönemi 31 Mayıs'a kadar devam ediyor. İşyeri kullanıcılarının bu süre içerisinde ödemelerini yapmaları gerekiyor. Peki, vergi internetten ödenir mi? İşte çöp vergisi internetten ödeme işlemleri..

Dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, 1319 sayılı kanun gereğince ödeniyor. Peki, dükkanınız olduğunu ve öncelikle vergi sorgulama işlemi yapmak istediğinizi düşünelim. Peki, dükkan emlak vergisi sorgulama işlemleri nasıl yapılır?

Emlak vergisi iade işlemleri!

Emlak vergisinde kimi zaman muafiyetten habersiz bir şekilde vergi ödemesi yapılabiliyor. Kimi zaman da mükelleflerden fazla emlak vergisi tahsil edilebiliyor. Bu durumda vergi iadesi için ne yapılır? İşte emlak vergisi iade işlemleri..

Emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri!

Tapuda satış bedeli ne kadar yüksekse ödenecek vergi de o kadar yüksek oluyor. Bu nedenle kimi satışlarda satış bedeli düşük beyan ediliyor. Peki, bu durum nasıl düzeltilir? İşte emlak alım satım vergisi düzeltme işlemleri..

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri!

Emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi gayrimenkuller için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu iki vergi ne zaman ve nasıl ödenir? İşte emlak vergisi ve çevre temizlik vergisi ödeme işlemleri..

Ev emlak vergisi sorgulama işlemleri!

Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından ödeniyor. Vergi gayrimenkulün bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Peki emlak vergisi nasıl sorgulanır? İşte ev emlak vergisi sorgulama işlemleri...

Emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri!

Emlak vergisi mükellefiyeti, taşınmaza sahip olunması ile başlıyor. İlk vergi ödemesi satışın yapıldığı seneyi takip eden yılda ödenmeye başlıyor. Peki, vergi nasıl ödenir? İşte emlak vergisi borcunu ödeme işlemleri..

Çevre temizlik vergisi sorgulama işlemleri!

Çevre temizlik vergisi, işyeri, mesken ve diğer şekillerde kullanılan yapılar için ödenen vergi olarak karşımıza çıkıyor. Vergi mesken ve işyerleri için farklı şekilde ödeniyor. Peki, vergi nasıl sorgulanır? İşte çevre temizlik vergisi sorgulama işlemleri

Emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri!

2014 yılında bir taşınmaz satın aldığınızı ve ilk kez emlak vergisi ödeyeceğinizi düşünelim. Emlak vergisi ne kadardır, nereden ve nasıl ödenir? İşte emlak vergi borcu sorgulama ve ödeme işlemleri...

Emlak vergisi e-ödeme işlemleri!

Emlak vergisi borcu, taşınmaz malın bağlı olduğu belediyeye ödeniyor. Ayrıca PTT havalesi ile ve internet üzerinden de ödeme yapılabiliyor. Peki, vergi internetten nasıl ödenir? İşte emlak vergisi e-ödeme işlemleri..

vergi takdir işlemleri Haberi

vergi takdir işlemleri

Vergi mükellefleri ile ilgili olarak; Maliye tarafından yapılmakta olan vergi incelemeleri, 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun 19.08.2016 tarihi itibarıyla yürürlüğe girmiş olmasına rağmen, devam etmektedir.


Bu satırları okuyanlar arasında Vergi İnceleme Tutanağı'nı imzalamış ya da imzalamak üzere olan mükelleflerin “matrah artırımından yararlanamama nedeni ile şikayet ettiklerini” duyar gibiyim. Oysa ki bu mükellefler açısından, matrah artırımı imkanı tamamen bitmiş değildir. Konuyu iki ana başlıkta dikkatinize sunmak istiyorum.


Kanunun yürürlük tarihi itibarıyla; incelemede olan mükellefler ve matrah artırımı

– Matrah veya vergi artırımında bulunulması, kanunun yayımlandığı tarihten önce başlanılmış olan vergi incelemeleri ile takdir işlemlerinin devamına engel değildir. Ancak, artırımda bulunan mükellefler hakkında başlanılan vergi incelemeleri ve takdir işlemlerinin, bu kanunun yayımlandığı tarihi izleyen ayın başından itibaren bir ay içerisinde (30...