27 / 07 / 2024

vergi uzlaşmaları

vergi uzlaşmaları

Vergi mükellefleri, adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile uzlaşma sürecinde çözebiliyor. Peki, vergide uzlaşma nasıl olur? Uzlaşma nasıl sağlanır? İşte vergi uzlaşmaları..

Vergi cezalarında yeniden uzlaşma kararı alındı!

Vergide uzlaşma mekanizmasını fiilen ortadan kaldıran karardan geri dönüldüğü kaydedildi. Bu kapsamda, gelen tepkiler ve Bakanlıkla temaslar sonucu uzlaşma müessesesinin eskiden olduğu gibi uygulanması kararı alındığı belirtildi.

Borsa İstanbul'a vergi mi geliyor? Borsa vergisine itirazlar var

​​​​​​​Borsa ve kripto paralara işlem vergisi uygulamasına ilişkin çalışmaların son aşamada olduğu iddiası piyasalarda panik yarattı. Info Yatırım Satış ve Pazarlama Direktörü Ali Acer, “Borsada vergi böyle bir dönemde konu bile olmamalı” dedi. İşte o açıklamalar ve vatandaşın tepkisi…

Ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu geliyor! Maliye çalışmalarını hızlandırdı! 

Hazine ve Maliye Bakanlığı, gayrimenkul alım satımlarında vergi kayıp ve kaçağını önlemek ve gelir artışı sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandırdı. Buna göre, ev alıp satacaklara tapuda ekspertiz zorunluluğu gelmesi gündemde. İşte detaylar...

Eskişehir’de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdığını duyurdu. Buna göre, Gündoğdu’dan başlayan dönüşüm için “Kat Karşılığı Yapım İşi İhaleleri” uzlaşma görüşmeleri tamamlanarak, uygulama aşamasına geçildiği açıklandı.

İngiltere'de vergi tekrar gündemde, sterlin düşüyor

İngiltere'de vergi indirimi tekrar gündeme geldi. Liz Truss'ın vergi indirimine yönelik konuşmalarından sonra sterlin düşmeye başladı. Son dakika...

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'nde kentsel dönüşüm krizi: Uzlaşma olmadan yıkımlar başladı!

Beyoğlu’ndaki Fetihtepe'de senelerdir gündemden düşmeyen kentsel dönüşüm kapsamında, hak sahipleriyle uzlaşmalar yapılmadan evlerin yıkılmaya başlatıldığı ileri sürüldü.

Beylikdüzü Gürpınar'da kentsel dönüşüm için yüzde 74 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ ve Beylikdüzü Belediyesi ortaklığı ile hayata geçirilen kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yapılan uzlaşma görüşmelerinde yüzde 74 anlaşma sağlandı. 

Diyarbakır Fiskaya’da kentsel dönüşüm uzlaşmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, riskli alan ilan edilen Fiskaya'da kentsel dönüşüm çalışmalarına başladı. 

KİPTAŞ Eyüpsultan Yeşilpınar projesi için yüzde 100 uzlaşma sağlandı!

KİPTAŞ tarafından Eyüpsultan Alibeyköy'de başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları aralıksız devam ediyor. Projede hak sahipleriyle yüzde 100 uzlaşı sağlandı

İzmir Çiğli'de kentsel dönüşüm çalışmaları başlıyor!

İzmir Çiğli'de hayata geçecek kentsel dönüşüm için ilk adım atıldı. Kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde uzlaşma görüşmeleri 31 Ağustos'ta başlayacak. 

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

İlçede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm çalışmaları için toplantı gerçekleştiren Bağcılar Belediyesi, uzlaşma görüşmelerine başladı.

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yeni gelişme!

Okmeydanı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar hızla tamamlanıyor. Proje kapsamında iş yeri sahipleriyle uzlaşmalar başlarken, hak sahipleri için kira yardımı ve kiracılar için taşınma desteği ödemeleri başladı...

Adıyaman'da kentsel dönüşüm için uzlaşı oranı yüzde 50'yi geçti!

Adıyaman'da Mara ve Musalla mahallelerinde başlayan 1. etap kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde 147 hak sahibinden 76’sıyla uzlaşı sağlandı.

vergi uzlaşmaları Haberi

vergi uzlaşmaları

Vergide uzlaşma nasıl olur?

Vergide uzlaşma, mükelleflerin adlarına yapılan tarhiyatı yargıya intikal ettirmeden önce, vergi idaresi ile tahakkuk edecek vergi ve ceza hususunda anlaşmak için başvurabilecekleri idari bir çözüm yolu olarak nitelendiriliyor. Peki, vergide uzlaşma nasıl yapılır?


Vergi uzlaşmaları tarhiyat öncesi ve sonrası uzlaşma olarak iki farklı şekilde yapılıyor. Peki, Tarhiyat sonrası uzlaşma nedir? Tarhiyat öncesi uzlaşma nedir? Vergi uzlaşma süreci, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından hazırlanan rehberde şu şekilde sıralanıyor:


Tarhiyat öncesi uzlaşma nedir?

Tarhiyat öncesi uzlaşma anlamı: Tarhiyat öncesi uzlaşma, nezdinde vergi incelenmesine başlanmış mükelleflerin adlarına tarhiyat yapılmadan önce kullanabileceği bir haktır.


Tarhiyat öncesi uzlaşmanın kapsamına; vergi incelemeleri sonucunda bulunan matrah veya matrah farkları üzerine salınacak vergi, resim ve harçlar ile bunlara ilişkin olarak kesilecek vergi ziyaı cezası, usulsüzlük ve özel usulsüzlük cezaları...