28 / 04 / 2024

vergi yapılandırma başvurusu nereden yapılır

vergi yapılandırma başvurusu nereden yapılır

Eylül 2014'te yürürlüğe giren 6552 sayılı Torba Yasası ile bazı vergi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı. Yapılandırma başvurularının 1 Aralık'a kadar yapılması gerekiyor. Peki, vergi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

Deprem bölgesi için yapılandırma süresi uzatıldı!

Mücbir sebep devam eden bölgelerde yeniden yapılandırma başvuru süresi uzatıldı. İşte ödeme takvimi ve başvuru süresi...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

SGK borç yapılandırma devam ediyor mu? SGK borç yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

SGK borç yapılandırma işleminin gündemdeki konulardan biridir. Vatandaşlar borç yapılandırmasının ne zaman sona ereceğini sorguluyor. Mayıs ayına girilmesi ile birlikte son başvuru tarihi ygittikçe aklaşıyor. İşte detaylar!

Yapılandırmada hangi borçlar siliniyor? Yapılandırma başvurusu ne zaman başlıyor 2023?

Yapılandırmaya dair vatandaşlar pek çok soru sormaktadır. Özellikle yapılandırmanın ne zaman başlayacağına dar sorular sorulmaktadır. İşte detaylar!

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

Yapılandırmada başvuru tarihi belli oldu mu, yapılandırma başvurusu nereye yapılacak? İşte yapılandırmada son dakika

Beştepe’de dün yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni yapılandırma paketinde detaylar da belli olmaya başladı. Peki bu yapılandırma başvurularıyla ilgili tarih açıklandı mı, yapılandırma başvurusu nerelere yapılacak? İşte yanıtı.

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Çiftçilere yapılandırma müjdesi! Başvurular ne zaman?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilikle uğraşan vatandaşlara yapılandırma müjdesi verdi. Peki bu yapılandırmadan kimler yararlanacak? Söz konusu yapılandırma ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar...

SGK'ya 61 milyar liralık yapılandırma başvurusu yapıldı!

1 milyon 190 bin borçlu, 61 milyon liralık yeniden yapılandırma için Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) başvurdu.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 3 gün!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi yapılandırmasında son 3 gün. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor.

vergi yapılandırma başvurusu nereden yapılır Haberi

vergi yapılandırma başvurusu nereden yapılır

Vergi yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?

6552 sayılı Torba Yasasının bazı hükümleri Eylül 2014'te yürürlüğe girdi. Kanun ile bazı vergi borçlarına yapılandırma hakkı tanındı. Borcu bulunan ve yapılandırmak isteyen mükellefler, 1 Aralık tarihine kadar müracaatta bulunabiliyor. Peki, vergi borcu yapılandırma başvurusu nasıl yapılır?


26.11.2014 tarih ve  2014/2 Seri No.lu Bazı Alacakların 6552 Sayılı Kanun Kapsamında Yapılandırılmasına Dair İç Genelge’de; 6552 sayılı İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair Kanunun 73 üncü maddesinin uygulanmasına ilişkin açıklamalara yer verilmiştir.


Genelgede vergi borcu yapılandırmalarına ilişkin esaslara şu şekilde yer veriliyor:


Bilindiği gibi, 6552 sayılı Kanunun 73 üncü maddesi hükmünden yararlanmak isteyen mükelleflerin bağlı oldukları her bir vergi dairesine ayrı ayrı yazılı olarak başvuruda bulunmaları mümkün olduğu gibi...