30 / 04 / 2024

vergi yapılandırma tebliği

vergi yapılandırma tebliği

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin 6736 Kanun Genel Tebliği, 3 Kasım 2016 tarihinde 29877 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yeniden yapılandırılmasına dair tebliğ!

Bazı alacakların 6552 sayılı kanun kapsamında yeninden yapılandırılmasına dair tebliğ, 11 Aralık 2014 tarihinde 29202 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ kapsamında yer alan esaslar...

Borcu olanlar dikkat: Borç yapılandırma ödemeleri için son gün!

Sigorta prim borçları ve yapılandırma kapsamındaki vergiler ile idari para cezalarına dair borçların ödenmesindeki uzatılan süre bugün sona eriyor.

2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? SGK yapılandırma ödemeleri nereden yapılıyor?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yapılandırma ödemeleri takvimi merakla sorgulanıyor. Peki, 2023 SGK prim borcu ödemleri için son tarih ne zaman? Yapılandırma neleri kapsıyor? İşte detaylar...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi yarın sona eriyor! Borcu olanlar dikkat...

Vergi borcu yapılandırma başvuru süresi 3 Temmuz yani yarın sona ererken, borçların ilk taksit ödeme süresi de 31 Temmuz’da sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılma kapsamına dahil edildi? Ödemeler peşin mi yapılacak? İşte ayrıntılar...

Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman?

Hazine ve Maliye Bakanlığı, idari para cezası, vergi borcu, SGK borçları gibi borçların yapılandırması ile ilgili süreyi uzatma kararı aldı. Peki, Vergi borcu yapılandırma son gün ne zaman? İşte detaylar...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi detaylarıyla birlikte yürürlüğe girdi. Vergi borçları, trafik cezaları ve pek çok borç yapılandırma kapsamına alındı. Bazı borçlar tamamen silinirken, diğerleri ise ödeme planı dahilinde kapatılabilecek.

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Vergi borçlarından trafik cezalarına, belediyelere olan borçlara kadar pek çok kalemde yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmanın bozulmaması içinse iki koşul bulunuyor.

Borç yapılandırma  tasarısı meclisten geçti! 2 bin TL altı borçlar ne zaman silinecek?

Devletin tüm kurumlarına olan vergi borçlarına yönelik büyük imkan sağlayan Borç yapılandırma kanun teklifi  Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Devlete olan vergi cezası, MTV, sigorta prim borcu gibi tüm borçların dahil edildiği kapsamlı düzenlemeden sonra şimdi vergi borçları ne zam

Binlerce kişiyi ilgilendiren yapılandırma için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çok önemli çağrı!

Seçimler öncesi hükümetten özellikle küçük esnaf ve KOBİ’leri ilgilendiren önemli bir adım daha atıldı. Buna göre, devlete olan prim borcu, vergi ve cezalara yapılandırma geliyor. İşte Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı bu yapılandırması için hükümete onbinlerce esnafı heyecanlandıracak bir çağrı geld

Vergi borcu yapılandırma 2023 ne zaman? Vergi borcu ödenmezse ne olur?

Vergi borcu yapılandırma işlemine dair pek çok soru sorulmaktadır. Bununla birlikte vergi borcuna dair başka sorularda bulunmaktadır. İşte o soru ve yanıtlar!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son 7 gün!

Milyonlarca ev sahibinin merak ettiği emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları için son gün belli oldu. Başvurular 30 Eylül'de sona eriyor...

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

vergi yapılandırma tebliği Haberi

vergi yapılandırma tebliği

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin 6736 Kanun Genel Tebliği, 3 Kasım 2016 tarihinde 29877 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında yapılandırma başvuru süresi ile ödeme süreleri hakkında bilgilere yer veriliyor.


TEBLİĞ


Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN

6736 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ


(SERİ NO: 2)


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) 3/8/2016 tarihli ve 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 10 uncu maddesinin onyedinci fıkrasında, Bakanlar Kurulu’na Kanunda yer alan başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini bir aya kadar uzatma yetkisi verilmiştir.


(2) Bakanlar Kurulu, bu yetkisini 26/10/2016 tarihli ve 29869 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 25/10/2016 tarihli ve 2016/9385 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (Bu Tebliğde BKK olarak anılacaktır) ile kullanmıştır.


(3) Bu Tebliğde, BKK ile yapılan düzenlemeye ve 6736...