27 / 04 / 2024

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Vergi borçlarından trafik cezalarına, belediyelere olan borçlara kadar pek çok kalemde yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmanın bozulmaması içinse iki koşul bulunuyor.



Öğrenim kredisinden emlak ve taşıtlar vergisi, sigorta prim borçları hatta trafik cezalarına kadar pek çok alanda vatandaşlara nefes aldıracak vergi affı yürürlüğe girdi. 14 milyon 600 bin vatandaşın ve 3 milyon 300 bin işletmenin sigorta prim borcu ve genel sağlık sigorta borcu yapılandırılma sürecine giriyor.

2 BİN TL'NİN ALTINDAKİ TÜM BORÇLAR SİLİNECEK

31 Aralık 2022 tarihinden önceki 2 bin lira altındaki tüm borçlar silinecek.

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

48 AY VADEYLE YAPILANDIRMA FIRSATI

İdari para cezası borçlarında alacaktan yüzde 25 oranında indirim yapılacak. Borçlar 48 ayda ödenebilecek. Yani insanlar borçlarını 12, 24, 36 ya da 48 ay taksit seçeneği ile yapılandırabilecek.

YAPILANDIRMANIN BOZULMAMASI İÇİN DİKKAT

Edinilen bilgilere göre; yapılandırmanın bozulmaması içinse ilk iki taksitin süresinde ödenmiş olması ve 1 sene içerisinde en fazla 3 taksitin atlatılması koşulu bulunuyor.

Örneğin; isteğe bağlı sigorta çerçevesinde primini kendi yatıran vatandaşların mart ayı içerisinde başvurması durumunda Nisan 2022 döneminde sonraki aylara ait prim borçları da yapılandırma çerçevesine girecek.

İşte detaylar...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön