10 / 05 / 2024

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Vergi borçlarından trafik cezalarına, belediyelere olan borçlara kadar pek çok kalemde yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmanın bozulmaması içinse iki koşul bulunuyor.



İsteğe bağlı sigorta primlerinin, sigortalılık süresinden sayılması için bir yıl içerisinde yapılandırılması gerekiyor.

Borcu olan vatandaşların verdiği emeklilik dilekçesi de borcun ödendiği tarihte geçerli sayılacak.

NEREDEN, NASIL BAŞVURU YAPILACAK?

Yapılandırma başvurusu için iki seçenek var. Gelir İdaresi Başkanlığı'nın (GİB) internet adresi üzerinden ya da vergi dairelerine giderek şahsen başvuru yapılabilecek.

Ödemeleri de kredi kartıyla ya da havaleyle yapmak da mümkün olacak.

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

BORÇ YAPILANDIRMA NEDİR?

Vergi borcu yapılandırması; belirli dönemlerde, vatandaşın ödemesi gereken verginin belli oranının silinmesi ve kalan kısmının devlet tarafından belirlenen tarihler içerisinde taksitler şeklinde ödenmesidir.

SGK borcu, Motorlu Taşıtlar Vergisi gibi bazı vergilerinizi ödemekte zorluk yaşamışsınızdır. Buna benzer pek çok durumda ödemeler zamanında yapılamadığı için borçluluk durumu artarak devam eder. Bu gibi durumlar neticesinde yapılan kanunla zaman zaman borç yapılandırması yapılarak ödeme kolaylıkları sağlanır. Borçlu olduğunuz tutar için istenen belgelerle beraber yetkili mercilere başvurarak borcunuzu bütçenize uygun olacak şekilde yapılandırarak ödeyebilirsiniz.

BİM’de kokteyl sosis 39.50 TL’ye, dana kavurma 35 TL’ye, pastörize süt 25 TL’ye düştü! 21 Mart 2023 fiyat listesi

Ramazan’da kırmızı et fiyatları ne olacak? Yetkili isimden çok tartışılacak açıklama!

Çocuklu ailelere müjde! Aile Bakanlığı yeni destek ödemesini duyurdu! Başvuran parasını hemen alacak!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön