27 / 04 / 2024

Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi detaylarıyla birlikte yürürlüğe girdi. Vergi borçları, trafik cezaları ve pek çok borç yapılandırma kapsamına alındı. Bazı borçlar tamamen silinirken, diğerleri ise ödeme planı dahilinde kapatılabilecek.



Yapılandırma düzenlemesi, öğrenim kredilerinden köprü ve otoyol geçiş cezalarına kadar geniş bir yelpazede yer alan borçları kapsıyor. 14 milyon 600 bin vatandaş ve 3 milyon 300 bin işletmenin sigorta prim borcu ve genel sağlık sigorta borcu da yapılandırılacak.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin öncelikle borçlarının hangi kapsamda olduğunu belirlemeleri gerekiyor. Borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında yer alan borçların tamamı ödenirse, borçlar tamamen silinecek. Ancak borçların tamamını ödeyemeyenler, rahat bir ödeme planıyla borçlarını kapatabilecekler.

Borç yapılandırması için son başvuru tarihi 31 Mayıs 2023 olarak belirlendi. Başvurular, Gelir İdaresi Başkanlığı'nın resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. Borç yapılandırma düzenlemesinde yer alan borçlar, 2018 yılı ve öncesine ait olan borçlar da kapsıyor.

Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Hangi borçlar silinecek

Yapılandırma Paketi kapsamında vatandaşlar, hangi borçların bu düzenleme kapsamında olduğunu merak ediyor. 31 Aralık 2022 tarihinden önceki 2 bin TL'nin altındaki tüm borçlar yeni düzenlemeyle silinecek.

Ayrıca, trafik cezaları, emlak ve taşıt vergisi, sigorta prim borçları, öğrenim kredisi, belediyelere olan borçlar, idari para cezaları, köprü ve otoyol kaçak geçiş cezaları gibi birçok farklı borç da bu kapsamda silinecek veya yapılandırılacak.

Vatandaşlar, borçlarının silinip silinmeyeceğini veya yapılandırılacağını öğrenmek için ilgili kurumlarla iletişime geçebilirler. Bu yapılandırma paketi, vatandaşların finansal yüklerini hafifletmeyi amaçlıyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön