10 / 05 / 2024

Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Tarihinin en büyük borç yapılandırma paketi detaylarıyla birlikte yürürlüğe girdi. Vergi borçları, trafik cezaları ve pek çok borç yapılandırma kapsamına alındı. Bazı borçlar tamamen silinirken, diğerleri ise ödeme planı dahilinde kapatılabilecek.



Borcu olanların dikkatine! 14 milyondan fazla kişinin beklediği soru cevaplandı! İşte yapılandırma detayları

Yapılandırma şartları nelerdir?

Yapılandırma bağlamında tarihler çok önemlidir. ATV'nin haberine göre ilk iki taksitin zamanında ödenmemesi ve ödeneğin bozulmaması için bir yıl içinde en fazla üç taksitin mahsup edilmesi isteniyor. İdari para cezası borçları da%25 oranında azaltılacak. Borç 48 aya varan taksitler halinde ödenebilir. Vatandaşlar borçlarını 12, 24, 36 veya 48 ay taksitlerle ödemeyi de tercih edebiliyor.

İsteğe bağlı primin teminat süresinden hesaplanabilmesi için 12 ay içinde yapılandırılması gerekmektedir. Borçlu tarafından yapılan emeklilik başvurusu da borcun ödendiği tarihte geçerli sayılacaktır.

Yeniden yapılanma başvurusunda bulunmanın iki yolu vardır, doğrudan vergi dairesi web sitesinden başvurabilir veya şahsen başvurmak için vergi dairesine gidebilirsiniz. Ödeme kredi kartı veya havale ile de yapılabilir.

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

SGK’dan 14 milyon kişiye dev kampanya! Borcu olanlara duyurulur! O tarihe kadar başvuru yapılması gerekiyor!

Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler dikkat! Bu detayları sakın atlamayın!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön