30 / 04 / 2024

vergi yapılandırmaları tebliği

vergi yapılandırmaları tebliği

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin 6736 Kanun Genel Tebliği, 3 Kasım 2016 tarihinde 29877 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Milyonlar bu haberle yatıp kalkıyor! Yapılandırmadan yararlanmak için bu iki şarta dikkat!

Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren borç yapılandırma düzenlemesi yürürlüğe girdi. Vergi borçlarından trafik cezalarına, belediyelere olan borçlara kadar pek çok kalemde yapılandırma fırsatı geldi. Yapılandırmanın bozulmaması içinse iki koşul bulunuyor.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Aman kaçırmayın! Yapılandırmada son başvuru işte bu tarihte!

Türkiye Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma kanunu, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Peki vergi yapılandırma düzenlemesinden kimler faydalanacak, yapılandırmada başvuru süresi ne zaman sona erecek? İşte yanıtı...

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği (Sıra No: 459)'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Sıra No: 540 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 539 bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 537 bugünkü 31835 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği'nde Değişikliği 2022!

Vergi Usul Kanunun Genel Tebliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31727 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları bugün sona eriyor!

Milyonlarca gayrimenkul sahibi yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular bugün sona eriyor.

Emlak vergisi borcu yapılandırma başvuruları yarın sona eriyor!

Gayrimenkul sahiplerini yakından ilgilendiren emlak vergisi için yapılandırmaları için son iki gün başvurular yarın sona eriyor.

Ceza ve vergi borcu olanlar dikkat! Yapılandırmada son günler!

Milyonlarca vatandaşın Devlete olan borçlarının yapılandırılması için tanınan sürenin sonlarına geliniyor son tarih 30 Eylül. Şimdiye kadar vergi dairelerine başvuru yapan vatandaşların sayısı 4.5 milyonu geçti ve tutar 110 milyar liraya yaklaştı.

Dikkat! SGK yapılandırmaları için son tarih!

Vergi ve diğer bazı borçların yapılandırılmasına ilişkin düzenlemeleri içeren 7326 sayılı Kanun'dan yararlanmak için başvuru süresi 30 Eylül tarihinde dolacak.

Dikkat! Vergi yapılandırması ve ödeme süresi uzatıldı!

7326 sayılı vergi yapılandırma kanununa ilişkin süre uzatımı gerçekleştirildi. Resmi Gazete'de yayınlanan karara göre başvuru ve ödeme süresi 1 ay uzatıldı.

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 530!

Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği Sıra No: 530 bugünkü 31543 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

vergi yapılandırmaları tebliği Haberi

vergi yapılandırmaları tebliği

Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırmasına İlişkin 6736 Kanun Genel Tebliği, 3 Kasım 2016 tarihinde 29877 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Tebliğ kapsamında yapılandırma başvuru süresi ile ödeme süreleri hakkında bilgilere yer veriliyor.


TEBLİĞ


Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

BAZI ALACAKLARIN YENİDEN YAPILANDIRILMASINA İLİŞKİN

6736 SAYILI KANUN GENEL TEBLİĞİ


(SERİ NO: 2)


Amaç ve kapsam

MADDE 1 – (1) 3/8/2016 tarihli ve 6736 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 10 uncu maddesinin onyedinci fıkrasında, Bakanlar Kurulu’na Kanunda yer alan başvuru ve ilk taksit ödeme sürelerini bir aya kadar uzatma yetkisi verilmiştir.


(2) Bakanlar Kurulu, bu yetkisini 26/10/2016 tarihli ve 29869 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren 25/10/2016 tarihli ve 2016/9385 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı (Bu Tebliğde BKK olarak anılacaktır) ile kullanmıştır.


(3) Bu Tebliğde, BKK ile yapılan düzenlemeye ve 6736...