01 / 05 / 2024

Vergi yargısı harçları 2016 ne kadar

Vergi yargısı harçları 2016 ne kadar

2016 yılında uygulanacak vergi yargısı harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 75 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor. İşte vergi yargısı harçları 2016..

Pasaport harçlarının akıbeti belli oldu! Zam farkı alınacak mı? Soylu açıkladı!

Pasaport harçlarına zam geleceğini duyanlar 2022'nin son günlerinde Nüfus İl Müdürlüğü'nde yoğunluk oluşturması üzerine Süleyman Soylu, ücret farkı alınmaması için talimat verdiğini açıkladı.

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

2023'ün vergi ve harçları resmen belli oldu! Emlaktan çevre vergisine, pasaporttan ehliyet harcına... Hemen bakın!

Ehliyete yeni yılda dev zam geliyor! Ehliyet kursu ve ehliyet harçları tam bu kadar olacak! İşte o son dakika rakamları

Yeni yılla beraber, pek çok ürün ve hizmete zam gelecek. Bu zamların arasında sürücü kurs ücretleri de yer alıyor. Peki sürücü kurslarına ve ehliyet harçlarına ne kadar zam gelecek? Ehliyet kaç lira olacak? İşte ayrıntılar...

Pasaport harçları yükseldi mi? 2022 pasaport harçları ne kadar?

Yeni yılda bazı vergi ve harç tutarları zamlanacak.Peki 2022 pasaport harçları ne kadar? 2023 pasaport harçları ne kadar olacak?

2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Yeni yıla sayılı günler kala milyonlarca vatandaş vergi ve harç tutarlarını araştırmaya başladı. 2022'de vergi ve harçlar ne kadar olacak?

Temyiz ve itiraz harçları 2021!

2021 yılında uygulanacak temyiz, istinaf ve itiraz harçları 2021 yılı Yargı Harçları tarifesinde yer alıyor. Buna göre, Yargıtay hukuk dairelerine yapılacak temyiz başvurularında 292,10 TL harç ödenecek..

Tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi!

2020 yılı merkezi bütçe açığı 172,7 milyar TL ile rekor kırdı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl, neye ne kadar vergi ödediğimizi ve bütçe açığının sebeplerini kalem kalem açıkladı. Buna göre, tapu harçlarından 18,9 milyar TL gelir elde edildi...

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi!

Harçlar Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM'ye sunuldu. Kanun teklifi ile iş sözleşmesinden kaynaklanan davalarda işçilerce ödenecek harçların maktu olarak düzenlenmesi amaçlanıyor.

Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Tapu harçlarının inşaat sektörünün önündeki en büyük engel olduğunu söyleyen Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, konut satışlarındaki tapu harcının indirime gidilmesi yönünde çağrıda bulundu.

Vergi artışlarında oto pilot!

Türkiye'de "vergi, resim ve harçlar" her yıl yeniden değerleme oranında yani "otomatik pilotla bağlı olarak artıyor. 2020 için bu oran yüzde 22,58 oldu ve mali yükümlülüklerle ilgili tarifeler, alt ve üst limitler,istisnalar ve cezalar bu oranda artırıldı...

Ali Özsoy: Tapu harçlarında indirim yapılmalı!

Gayrimenkul alım-satımlarında alınan tapu harcıyla ilgili önemli değişiklikler getiren yasa teklifi ile ilgili değerlendirme yapan Alanya Emlakcılar Derneği başkan yardımcısı Ali Özsoy, tapu harçlarında indirim yapılmaması halinde sektörün olumsuz etkileneceğini söyledi...

Eksik ödenen tapu harçlarına ceza!

Tapu harçları, emlak vergi değerinden az olmamak üzere, gayrimenkullerin gerçek değeri üzerinden ödeniyor. Eksik ödenen tapu harçları alıcıdan ve satıcıdan cezalı olarak tahsis ediliyor. 

Konya'da yapı ruhsat harçlarına indirim!

Konya Beyşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleşti. Toplantıda, inşaat sektörüne destek vermek için yapı ruhsat harçlarında bir miktar indirime gitme kararı alındı.

Vergi yargısı harçları 2016 ne kadar Haberi

Vergi yargısı harçları 2016 ne kadar

Vergi yargısı harçları 2016!

2016 yılında uygulanacak vergi yargısı harçları, 25 Aralık 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan 75 Seri Nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yer alıyor.


Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümler ile bunlara bağlı zam ve cezalara ilişkin uyuşmazlıklardan dolayı Vergi Mahkemelerinde, Bölge İdare Mahkemelerinde ve Danıştay'da açılan davalarda alınacak 2016 harç bedelleri şu şekilde sıralanıyor:


Vergi yargısı harç oranları 2016

Vergi, resim, harç ve benzeri mali yükümler ile bunlara bağlı zam ve cezalara ilişkin uyuşmazlıklardan dolayı Vergi Mahkemelerinde, Bölge İdare Mahkemelerinde ve Danıştay'da açılan davalarda.


I- Başvurma harcı:

a)Vergi Mahkemeleri ile Bölge İdare Mahkemelerine başvurma 29,90


b)Danıştaya başvurma 60,80


c) (5766 sayılı Kanunun 11 inci maddesi ile eklenen fıkra. Yürürlük:6/6/2008) Danıştay'a temyiz başvurularında