01 / 05 / 2024

vergide artış

vergide artış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, " Önümüzdeki seneye ilişkin maktu vergiler var, enflasyon kadar artırılmazsa gelirlerimizin düşeceği alanlar var. Onun dışında vergi oranlarında artış görmüyoruz" dedi.

Elektrikli araçlara ÖTV darbesi! 700 bin TL'den 1,25 milyon TL'ye

Elektrikli araçlarda flaş gelişme. Son alınan kararla elektrikli araçlardan alınan vergide artış yapıldı. Bu karar, zaten pahalı olan elektrikli araçlara yeni zam olarak yansımış olacak. İşte ayrıntılar...

Elektrikli araç alacaklar dikkat! Limit çok yukarılara çıktı

Çevre Dostu Elektrikli araçlar, geleneksel benzin veya dizel motorlu araçlardan farklı olarak sıfır emisyonlu sürüş sağlarlar. Bu, atmosfere salınan sera gazlarının azaltılmasına yardımcı olur ve çevreye daha az zarar verirler. Fakat son alınan kararla elektrikli araçlardan alınan vergide artışa gid

Gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022!

Gayrimenkul satış işleminin, satın alınma tarihinden itibaren beş yıl içinde gerçekleşmesi halinde vergi ödenmesi gerekiyor. Vergide belli bir tutar istisna olarak açıklanıyor. Peki, gayrimenkul değer artış kazancı vergisi istisnası 2022 ne kadar?

Değer artış kazancı vergisi muafiyeti 2018!

Gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde değer artış kazancı vergisi doğuyor. Peki, vergide muafiyet var mı?

Değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hesabı 2017!

Değer artış kazancı vergisi mükellefleri ilk taksitini Mart ayı içerisinde ödedi. Vergide ikinci taksitler Temmuz ayında ödenecek. Peki, değer artış kazancı vergisi 2. taksiti hesabı 2017 nasıl yapılır?

2017'de hiçbir vergide artış olmayacak!

Maliye Bakanı Ağbal, vergi artışı olup olmayacağına ilişkin soru üzerine de "Her yerde de söylüyorum. 2017 yılında hiçbir vergide bir kuruş dahi artış yapmayacağız." dedi.

Değer artış kazancı vergisi değişiklikleri 2016!

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Yeni Gelir Vergisi Kanun Tasarısı ile bu vergide bazı değişikliklerin yapılması öngörülüyor. Peki, değer artış kazancı vergisi değişikleri nelerdir?

Değer artış kazancı vergisini kim öder?

Değer artış kazancı vergisi, taşınmaz malların elden çıkarılması halinde ödeniyor. Vergide bazı muafiyetler de bulunuyor. Peki, değer artış kazancı vergisini kim öder? Kim ödemez?

Değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün!

Değer artış kazancı vergisi, gayrimenkullerin elden çıkarılması halinde doğan vergiler arasında yer alıyor. Öncelikle beyanname verilmesi gereken vergide, değer artış kazancı beyannamesi için son 2 gün bulunuyor....

Mehmet Şimşek: Vergide artış öngörmüyoruz!

2015’in zor geçeceği ve vergilere zam geleceğine ilişkin yorumlara Maliye Bakanı Şimşek net yanıt verdi: “Vergide artış öngörmüyoruz.” Perşembe günü ise Başbakan yeni ekonomik paket açıklıyor.

Vergide artış yok!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi artışı öngörmediklerini, lüks tüketime vergi konusunda bir çalışma yapmadıklarını söyledi. Şimşek, "Şu aşamada yeni vergi konusunda somutlaşmış bir çalışma yok" dedi

Egeli turizmci, vergide otomatik artıştan endişeli!

Maliye Bakanlığı'nın önerisiyle Bakanlar Kurulu'nca yapılan vergi artışı, tasarının yasalaşmasıyla enflasyona bağlı olarak altı ayda bir otomatik yapılacak

Artık Türkiye´de depreme dayanıksız yapı yapılmayacak!

Mustafa Demir, "Artık Türkiye´de depreme dayanıksız yapı yapılma kavramından tamamen uzaklaşmış olacağız" dedi. Demir, yapı denetiminin 1 Ocak 2011 tarihi itibariyle 81 ile yaygınlaştırılmasıyla ilgili konuştu

vergide artış Haberi

vergide artış

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek,  "Önümüzdeki seneye ilişkin maktu vergiler var, enflasyon kadar artırılmazsa gelirlerimizin düşeceği alanlar var. Onun dışında vergi oranlarında artış görmüyoruz. Yeni bir vergi getirmeyi öngörmüyoruz" dedi. 


Şimşek, CNN Türk televizyonunda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin G-20'den beklentisine ilişkin soruyu yanıtlayan Şimşek, Avustralya'nın Brisbane kentinde gerçekleştirilen G20 Zirvesi'nin sonuç bildirisine bakıldığında en somut kararın ilave büyüme olduğunu belirtti.   


G-20 ülkelerinin reform yapacağını, bu reformlar sayesinde 2018'e kadar ilave yüzde 2,1'lik büyüme öngörüldüğünü anlatan Şimşek, "Şu ana kadar ülkeler 800'e yakın reform niteliğinde tedbir açıkladılar. Türkiye'nin de son dönemde çok kapsamlı bir reform paketi gündemde. Bu süreçte liderlik rolünü oynuyor. Bunun amacı işsizliği azaltmak, refahı artırmak" diye konuştu.


G-20'de gelecek döneme ilişkin Yolsuzlukla Mücadele Eylem Planı'nda da bir takım somut...