04 / 05 / 2024

vergide izaha davet tebliği

vergide izaha davet tebliği

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan ve 1 Eylül 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği gereğince vergide izaha davet dönemi başlıyor..

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı! Yeni düzenleme geliyor

Hükümet vergide reform yapmak için kolları sıvadı. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz vergi sisteminin sadeleştirilmesine yönelik beklentinin olduğunu söylemişti. Hazırlanan düzenlemeye göre vergi türlerinin azaltılması için düğmeye basıldı.

Siz de eşinizi, dostunuzu bu bankaya davet edin 300 TL kazanın! Yapmanız gereken çok basit, son tarih 31 Mart!

Eşinizi, dostunuzu bu bankaya davet ederek 300 TL kazanın! İstediğiniz kadar yakınınızı davet ederek 300 TL kazanabileceğiniz haberimizin detayları...

Garanti Bankası bonus vermek için adeta bahane arıyor! Arkadaşını davet et 250 TL bonus kazan! İşte detaylar...

Garanti bankası kampanyaları bu sefer de yakınlarınızı Mobil'e davet edin, 250 TL bonus kazanın! avantajı ile devam ediyor. Bu imkandan faydalanmak için Detaylar haberimizde...

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Seyithan Palace Spa Otel Davet Limited Şirketi kuruldu!

Seyithan Palace Spa Otel Davet Limited Şirketi Küçükçekmece’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Taliha Kara tarafından kuruldu.

Libya, Türkiye'den şirketleri ülkeyi yeniden inşa etmeye davet etti!

Libya Ulaştırma Bakanı Muhammed Salim eş-Şehubi, Türkiye'den şirketleri Libyayı yeniden inşa etmeye davet etti...

Türk müteahhitlerine Özbekistan'dan davet!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan başkanlığında Özbekistan temaslarında bulunan heyette yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitlerin kamu- özel işbirliği (KÖİ) projelerinde kazandıkları tecrübeyi paylaşmak üzere Özbek yetkilileri Türkiye’ye davet etti.

İdlibliler'den AB'ye davet: Evlerimizi görsünler!

İdlibliler, AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'i yaşadıkları briket evleri görmeye davet ederek “Erdoğan bizi korudu, kolladı. Sayın Leyen, sizi hayatımızı görmeye davet ediyoruz'' açıklamasında bulundu.

Vergide yapılandırma istekleri gündemde!

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, vergide yapılandırma istekleriyle ilgili Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yanıtlaması üzere meclise soru önergesi verdi.

White Lotus Development Türkiye’deki yatırımcıyı KKTC’ye davet ediyor!

Son beş yılda Kuzey Kıbrıs’ın en iddialı projelerini hayata geçiren White Lotus Development, Türkiye’deki yatırımcıyı niş yatırım fırsatlarını değerlendirmek için KKTC’ye davet ediyor. 

Hamza Dağ, Kemal Kılıçdaroğlu'nu otoyol açılışına davet etti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'de gerçekleştireceği Koyundere- Menemen-Aliağa- Çandarlı Otoyolu açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Asmira Düğün Davet Organizasyon İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Asmira Düğün Davet Organizasyon İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi  bugün Ümraniye'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Adem Atiş, Hasan Fazlıoğlu ve Şeref Fazlıoğlu tarafından kuruldu.

vergide izaha davet tebliği Haberi

vergide izaha davet tebliği

482 sıra nolu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Tebliğ gereğince vergide izaha davet dönemi başlıyor. 1 Eylül 2017 tarihi itibari ile başlanacak uygulamaya gayrimenkul gelir vergileri de dahil edildi.


TEBLİĞ


Maliye Bakanlığı (Gelir İdaresi Başkanlığı)’ndan:

VERGİ USUL KANUNU GENEL TEBLİĞİ

(SIRA NO: 482)


1. Giriş ve Amaç

Vergi mükellefiyetine ilişkin yükümlülük ve ödevlerin tam olarak yerine getirilmesi amacıyla ve vergi kanunlarının verdiği yetkiler çerçevesinde vergi idaresi, kamu idare ve müesseselerinden, mükellefler veya mükelleflerle muamelede bulunan diğer gerçek ve tüzel kişilerden çeşitli bilgiler toplamakta, yine bu amaç doğrultusunda mükellefler nezdinde inceleme ve denetimler yapmaktadır. 


Yapılan bu inceleme ve denetimler neticesinde vergi ziyaı tespit edilmesi halinde, mükellefler cezalı tarhiyata muhatap olabilmektedir. Ancak, ödenmesi gereken vergilerin doğruluğunu sağlamaya yönelik vergi incelemesi başta olmak üzere...