28 / 04 / 2024

Vergide pişmanlık ve ıslah

Vergide pişmanlık ve ıslah

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan sirkülerde Vergi Usul Kanununun "Pişmanlık ve ıslah" başlıklı 371 inci maddesinin uygulamasına yönelik açıklamalar bulunuyor..

Vergi pişmanlık yasası!

Vergide pişmanlık ve ıslah, temelinde vergi ziyaı yatan ve vergi dairesinin bilgisi dahilinde olmayan bir olayın kendiliğinden dilekçe ile ilgili makamlara haber verilmesi üzerine uygulanıyor...

Vergi cezaları ve pişmanlık zammında flaş gelişme! Siliniyor mu?

Borç yapılandırmasında milyonlarca vatandaşı sevindiren haberler gelmeye devam ediyor. Borç yapılandırması sisteminde vergi cezaları ve pişmanlık zammı silinmesi ile ilgili gerekli durumlar açıklandı. Milyonlarca vatandaşa büyük fırsat doğdu.

Emlak vergisi için pişmanlık uygulanmıyor!

Son günlerde gündeme gelen pişmanlık uygulamasıyla Hazine ve Maliye Bakanlığı bir broşür hazırladı. Buna göre emlak vergisi için pişmanlık uygulanmıyor.

Tapu harcı pişmanlık harcı 2018!

Tapu dairesinde gerçekleşen satış sırasında beyan edilen düşük bedel, sonrasında pişmanlık dilekçesi verilerek ve belli oranda bedel ödeyerek yükseltilebiliyor..

Vergide pişmanlık ve ıslah sirküleri 2017!

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlanan sirkülerde Vergi Usul Kanununun "Pişmanlık ve ıslah" başlıklı 371 inci maddesinin uygulamasına yönelik açıklamalar bulunuyor..

Ekon Gayrimenkul Danışmanlık ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Ekon Gayrimenkul Danışmanlık ve İnşaat Limited Şirketi 100 bin TL sermaye ile bugün Serkan Ekşi imzasıyla kuruldu.

SYNERGEN Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

SYNERGEN Danışmanlık ve Yönetim Hizmetleri Limited Şirketi 10 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Nom Yapı Restorasyon Onarım Güçlendirme Danışmanlık Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nom Yapı Restorasyon Onarım Güçlendirme Danışmanlık Ve Metal Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Burcu Kizir tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Şişli'de kuruldu.

Sahara Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sahara Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Mehmet Cem Köker ve Taner Karabulut tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Kartal'da kuruldu.

Ena Internatıonal Gayrimenkul Geliştirme Pazarlama Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ena Internatıonal Gayrimenkul Geliştirme Pazarlama Danışmanlık Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Elif Nilay Akgöz tarafından 100 bin TL sermaye bedeli ile Esenyurt'ta kuruldu.

Elçi Kardeşler İnşaat Otomotiv Reklam Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elçi Kardeşler İnşaat Otomotiv Reklam Danışmanlık Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün İbrahim Elçi tarafından 50 bin TL sermaye bedeli ile Gaziosmanpaşa'da kuruldu.

Refra Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Refra Gayrimenkul Danışmanlık Ve İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Ulaş Özer Dönmez tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Büyükçekmece'de kuruldu.

Saban Gıda Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Saban Gıda Danışmanlık Ve İnşaat Limited Şirketi bugün Şaban Dinç tarafından 10 bin TL sermaye bedeli ile Maltepe'de kuruldu.

Yiğit Groups Yapı İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yiğit Groups Yapı İnşaat Gayrimenkul Danışmanlık ve Ticaret Limited Şirketi,Murat Yiğit, Abdelkareem Mag, Ahmed Mamadouh A ortaklığıyla 200 bin TL sermaye ile 21 Eylül'de Esenyurt'ta kuruldu.

Vergide pişmanlık ve ıslah Haberi

Vergide pişmanlık ve ıslah

Vergide pişmanlık ve ıslah sirküleri, Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yayımlandı. 12/09/2017 tarihli VUK-95/ 2017-8  sayılı Vergi Usul Kanunu Sirkülerinde; 213 sayılı Vergi Usul Kanununun "Pişmanlık ve ıslah" başlıklı 371 inci maddesinin uygulamasına yönelik açıklamalar yer alıyor.


T.C.

MALİYE BAKANLIĞI

Gelir İdaresi Başkanlığı

VERGİ USUL KANUNU SİRKÜLERİ/95


Konusu: Pişmanlık ve ıslah

Tarihi: 12/09/2017

Sayısı: VUK-95/ 2017-8


1. Giriş


213 sayılı Vergi Usul Kanununun "Pişmanlık ve ıslah" başlıklı 371 inci maddesinin uygulamasına yönelik açıklamalar bu Sirkülerin konusunu oluşturmaktadır.


2. Açıklama


213 sayılı Kanunun 371 inci maddesinde, beyana dayanan vergilerde vergi ziyaı cezasını gerektiren kanuna aykırı hareketlerini ilgili makamlara kendiliğinden dilekçe ile haber veren mükelleflere vergi ziyaı cezası kesilmeyeceği hükme bağlanmış ve mükelleflerin pişmanlık hükümlerinden yararlanabilmeleri için gereken şartlar beş bent halinde sayılmıştır.


Diğer taraftan, anılan Kanunun 134 üncü maddesinde, vergi incelemesinden maksadın, ödenmesi...