25 / 07 / 2024

verimli toprak çim

verimli toprak çim

Çiftçiler, gelir getirdiği gerekçesiyle tarım arazilerini yetiştiricilere kiralarken uzmanlar, önlem alınmaması durumunda verimli toprakların çim yetiştiriciliğiyle yok olacağı uyarısında bulunuyor. Çimler inşaat sektöründe de yoğun bir şekilde kullanılı

İzmir İnciraltı'ndaki toprak sahiplerine önemli uyarı: Hisseli tapusu olanlar beraber hareket etmeli!

İnciraltı Gelişim Derneği Başkanı Tayfun Karabulut yaptığı açıklamada 18 Uygulama sürecinin yakında başlayacağını anımsatarak, toprak sahiplerine önemli uyarılar yaptı. İşte Tayfun Karabulut'un o açıklamaları...

Konuta erişim zorlaştı: Beyaz yakadan, mavi yakaya herkes toprak alıyor! Bunlara aman dikkat edin!

Konuta erişim zorlaşınca beyaz yakadan, mavi yakaya, orta gelirli herkes toprak yatırımına yöneldi. Peki imarlı arsa fiyatları ne kadar? Arsa alacaklar nelere dikkat edilmeli?

Türkiye’de binlerce dönüm verimli toprak kaderine terk edilirken iktidar yurt dışında toprak kiralamaya devam ediyor

Türkiye’de binlerce dönüm tarım arazisi kaderine terk edilirken Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Venezüella’da arsa kiralamak için Devlet Başkanı Nicolas Maduro ile görüştü. Tarım Bakanlığı, Latin Amerika ve Afrika’da 10 ülkede tarım arazisi kiralamak için görüşmelere başlamıştı.

Batuhan Alpaydın ve Yasemin Toprak nişanlandı!

Arkas Holding'de İletişim ve Sosyal Medya Uzmanlığı görevini sürdüren Yasemin Toprak ile inşaat sektöründe çalışan Batuhan Alpaydın, evlilik yolundaki ilk adımı attı.

Mısır'da yabancılar sadece yerleşim birimlerinde toprak satın alabilecek!

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin bir Suudi Arabistan vatandaşının yerleşim alanlarda dışında toprak satın alma konusunda Mısırlılarla aynı muameleye tabi tutulması yönünde karar aldığı bildirildi.

10 yılda 3 milyon hektar verimli arazi imara açıldı!

Türkiye’nin verimli toprak alanı son 10 yılda 26 milyon hektardan 23 milyon hektara düştü. TZOB Başkanı Bayraktar, belediyelerin verimli toprakları imara açmamasını istedi.

Hindistan ve Bangladeş arasındaki toprak takası anlaşması!

Hindistan ve Bangladeş arasında varılan anlaşma kapsamında, iki ülke arasında toprak takas işlemlerine başlandı. Hindistan'a bağlı 111 yerleşim bölgesi Bangladeş'e, Bangladeş'e bağlı 51 bölgenin de Hindistan'a verilmesi planlanıyor.

Kırklareli'nde verimli tarım arazisinden izinsiz toprak alımı durduruldu!

Pınarhisar'a bağlı Kaynarca beldesi sakinleri, araziden izinsiz toprak alan firmaya ait kepçenin önüne geçerek, çalışmayı durdurdu.

Avcılar'da Handan Toprak Benli'ye kentsel dönüşüm yetkisi!

Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli'ye kentsel dönüşüm ve gelişim alanları çalışmaları hakkında yetki verilmesi, dünkü Avcılar Belediye Meclisi toplantısının gündem maddelerinden biriydi. Toplantıda Avcılar Blediyesi'nin taşınmaz satışları da

Mustafa Toprak Bağyurdu OSB'nin teşvik sorununa formül arıyor!

İzmir Valisi Mustafa Toprak, " Turgutlu OSB ile sırt sırta olan Bağyurdu OSB'nin, teşvik konusunda farklı olması uygun değil. Çözüm içim gereken desteği vereceğiz " dedi

Maliye Bakanı Şimşek özelleştirilecek alanları açıkladı!

Yeni dönemde devletin birçok alandan çekileceğini ve buraları daha etkin, daha verimli çalıştırabilecek özel sektöre devredeceklerini açıklayan Şimşek, bundan hem devletin hem vatandaşın hem de özel sektörün kazançlı çıkacağını dile getirdi.

Mehmet Şimşek özelleştirilecek alanları açıkladı!

Yeni dönemde devletin birçok alandan çekileceğini ve buraları daha etkin, daha verimli çalıştırabilecek özel sektöre devredeceklerini açıklayan Şimşek, bundan hem devletin hem vatandaşın hem de özel sektörün kazançlı çıkacağını dile getirdi.

Verimli beyaz eşyalara ÖTV kolaylığı geliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, cari açığın en önemli nedenlerinden olan enerjide tüketimi tasarruf yoluyla azaltmayı amaçladıklarını belirtti. Verimli beyaz eşyalara Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kolaylığı geliyor...

verimli toprak çim Haberi

verimli toprak çim
Verimli birinci sınıf tarım arazilerinde çim yetiştirilmesi toprak kaybına yol açıyor. Çiftçiler, gelir getirdiği gerekçesiyle tarım arazilerini yetiştiricilere kiralarken uzmanlar, önlem alınmaması durumunda verimli toprakların çim yetiştiriciliğiyle yok olacağı uyarasında bulunuyor. Çimler belediyelerin yanında son dönemde artan inşaat sektöründe de yoğun bir şekilde kullanılıyor.
Türkiye'de son yıllarda artan talebe bağlı olarak rulo çim üretim alanlan genişledi. Rulo çim üretimi ya direk tarım toprağı üzerine ekilerek veya toprak üzerine az miktarda torf eklenerek yapılıyor. Her hasattan sonra 4-5 santimetre kalınlığında verimli üst toprak katmanı çimle birlikte alandan kaldırılarak toprak erozyonuna neden oluyor. Yer yüzünün toprak denilebilecek katmanı en fazla 20 santimetreden oluşuyor. Binlerce yılda oluşmuş verimli toprak, çim hasadı torf serilerek yapılmadığı taktirde 2 santimetre kalınlığında toprakla birlikte yapılırsa 10 yılda,...