29 / 04 / 2024

Vesayetin verilmesi

Vesayetin verilmesi

Vesayet işlerinde yetki küçüğün veya kısıtlının yerleşim yerindeki vesayet dairelerine ait olup, vesayet makamı gereken hallerde vasi atayabiliyor. Peki vesayet nasıl alınır? Vesayeti gerektiren durumlar nelerdir?

TBMM'de kira düzenlemesi gündemde: Yüzde 25'e uymayan ev sahibine 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanıyor!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), yeni dönemde kira düzenlemesi gibi önemli yasaların hayata geçirilmesini planlamaktadır. Kira artışını sınırlayan düzenlemenin süresinin uzatılması beklenirken, fahiş kira artışı yapanlara 1 ila 3 yıl hapis cezası verilmesi planlanmakta...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi TBMM'de!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yapı kayıt belgesi alan binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündeminde!

İmar barışı kapsamında yapı kayıt belgesi alan bazı binalar için yıkım kararı verilmesi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Nuhoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Marmaris'te mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi TBMM'de!

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir mesire alanının işletme hakkının kiraya verilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyen köylülere ek süre verilmesi önerildi!

442 sayılı Köy Kanunu'na göre köylülere satışı yapılan taşınmazlar için belirlenen süre içinde binalarını yapamayan veya taksitlerini ödeyemeyenlere ek süre verilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Yalım, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

12 maddede bazı kamu alanlarının site yönetimi idaresine verilmesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, 'bazı kamu alanlarının site yönetimi idaresine verilmesi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

İztuzu’nun Muğla Çevre Vakfı'na verilmesi tepki çekti!

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne devredilen İztuzu Plajı’nın, yeniden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’yla Muğla Valiliği ortaklığındaki Muğla Çevre Vakfı (MUÇEV) şirketine verilmesi tepki çekti.

İdealist GYO'dan bankaya ipotek verilmesi hakkında açıklama!

İdealist Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) bankaya ipotek verilmesi hakkında açıklama yaptı.

Torunlar GYO'dan ipotek verilmesi kararı!

Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, bünyesinde yer alan gayrimenkuller üzerine yapılacak projelerin finansmanı için kullanılacak kredi ve kredinin teminatı için ipotek verilmesi kararını aldı.

Yabancıya vatandaşlık hakkı verilmesi ülke ekonomisini canlandıracak!

1 milyon dolarlık taşınmaz mülk alımı yapan yabancı yatırımcıya vatandaşlık hakkı verilmesi ile ilgili Artaş İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı ve MAKSEM Grup Yönetim Kurulu Üyesi Bilal Aydoğan görüşlerini açıkladı.

Konut alan yabancıya vatandaşlık verilmesi olumlu bir adım!

Beyttürk İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Uğurcan Barman, konut satışında, belli bir limitin üzerinde gayrimenkul satın alan yabancılara TC vatandaşlığı verilmesi kararını olumlu bir adım olarak nitelendirdi.

Yabancılara vatandaşlık verilmesi çok yerinde bir karar!

Resmi Gazete'de yayınlanan yabancılara vatandaşlık verilmesi hakkındaki yasayla ilgili Özak GYO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akbalık görüşlerini açıkladı.

Ahmet Akbalık: Yabancılara oturum izni verilmesi satışları artırır!

İnşaat sektörünü bir üst lige çıkarmak için yabancılara oturum izni verilmesi gerektiğini söyleyen Özak GYO’nun patronu Ahmet Akbalık, “Satışlar iki katına çıkar. Dünyalının ikinci vatanı da Türkiye olur” diye konuştu.

Vesayetin verilmesi Haberi

Vesayetin verilmesi

Vesayet nasıl alınır?

Vesayet işlerinde yetki küçüğün veya kısıtlının yerleşim yerindeki vesayet dairelerine ait olup; Vesayet makamının izni olmadıkça vesayet altındaki kişi yerleşim yerini değiştiremiyor.


Yerleşim yerinin değişmesi hâlinde yetki, yeni vesayet dairelerine geçmiş oluyor. Bu takdirde kısıtlama yeni yerleşim yerinde ilân olunuyor. Peki vesayet nasıl alınır? Vesayeti gerektiren durumlar nelerdir? 


Vesayeti gerektiren hallerin söz konusu olması halinde, vesayet makamı tarafından vasi ataması yapılabiliyor.


Vesayeti gerektiren haller:

Küçüklük

Velâyet altında bulunmayan her küçük vesayet altına alınır.


Görevlerini yaparlarken vesayeti gerektiren böyle bir hâlin varlığını öğrenen nüfus memurları, idarî makamlar, noterler ve mahkemeler, bu durumu hemen yetkili vesayet makamına bildirmek zorundadırlar.


Kısıtlama

Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı

Akıl hastalığı veya akıl zayıflığı sebebiyle işlerini göremeyen veya korunması ve bakımı için kendisine sürekli yardım gereken ya da başkalarının güvenliğini tehlikeye sokan...