15 / 05 / 2024

villa dolandırmaları

villa dolandırmaları

Kırıkkale'de avukatlık yapan Ali Can Çiçek, tatil yapmak için Çeşme'de villa kiralamak isterken dolandırıldı.

Lüks villa dolandırıcısı için tutuklama kararı!

Ankara’nın Çankaya'da lüks villa dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen şüpheli Erkan Gürsoy, çıkarıldığı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kripto para yatırımcılarına sanal dolandırıcılık uyarısı!

Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para yatırımcılarını sanal dolandırıcılığa karşı uyardı.

Villa kiralamak isteyen avukat dolandırıldı!

Kırıkkale'de avukatlık yapan Ali Can Çiçek, tatil yapmak için Çeşme'de villa kiralamak isterken dolandırıldı.

Uzmanlar uyardı! Villa vurguncularına dikkat!

Bayram tatili öncesi tatil bölgelerinde villa kiralamaları arttı. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan bu süreçte vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Kiralık villa arayanlar dikkat!

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte kiralık villa arayanların sayısı bir hayli arttı. Talebin artması ile birlikte dolandırıcılar bu durumu fırsata çevirdi. Peki, villa kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Sahte villa sitelerine dikkat!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yerlerde tatil yapmak isteyen vatandaşların ilk tercihi villalar oluyor. Bu durumu gören dolandırıcılar ise harekete geçere sahte villa siteleriyle vatandaşı dolandırıyor.

İzmir'de lüks villa ilanlarıyla dolandırıcılık yapan şüpheliler yakalandı!

İzmir'de internette yayımladıkları lüks villa ilanlarıyla çok sayıda kişiyi dolandıran şüpheliler yakayı ele verdi.

İstanbul'da 9 villa kiralayıp dolandırıcılık yapan çete yakalandı!

Çin’den İstanbul’a gelip 9 villa kiralayan bir çetenin, o evleri adeta dolandırıcılık kampına dönüştürdüğü ortaya çıktı...

Siber dolandırıcılar yılbaşında villa kiralayanları hedef aldı!

Bu yılbaşı yasaklar dolasıyla eğlence merkezlerinin kapalı olması nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu talep artışı siber dolandırıcıların da hedef kitlesini yeniden şekillendirdi.

Kiralık villa dolandırıcılığına dikkat!

Koronavirüs salgınını fırsat bilerek tanınmış acentelerin internet sitelerini kopyalayan dolandırıcılar, ucuz villa ilanlarıyla tatilcileri tuzağa düşürüyor.

Belgesiz villa kiralama dolandırıcılığa kapı aralıyor uyarısı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya turizm amaçlı villa, ev ve apart daire kiralama işlemini seyahat acentelerinin yapması gerektiğini belirterek, "Belgesiz faaliyetler maalesef birçok dolandırıcılığa da açık kapı bırakmaktadır." diye konuştu.

Kiralık villalar dolandırıcıların yeni hedefi oldu!

Koronavirüsü sebebiyle otelde konaklamak yerine müstakil villa kiralamaya yönelen vatandaşlar dolandırıcıların hedefi haline geldi. 

Turizmin yeni trendi: villa kiralama!

Turizmde konaklama tercihleri değişti. Villa, daire, oda gibi konut nitelikli alanlar turizm amacıyla kiralanıyor. Ancak turizm acenteleri vatandaşların dolandırılmaması gerektiğiyle ilgili uyarılarda bulundu.

villa dolandırmaları Haberi

villa dolandırmaları

Kırıkkale Barosu'nda avukat olarak görev alan Ali Can Çiçek ailesiyle birlikte tatil yapmak için İzmir Çeşme'de villa kiralamak istedi. Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre; uygulama üzerinden kiralama yapmak isteyen Çiçek, uygulamada sürekli hata aldı. Hata nedenine ise rezervasyon çakışması denildi. 

Sonrasında ise bir başka ilanda  1.270 TL olan kiralama ücretinden indirim yapılarak lüks villanın gecelik kira ücretinin 950 TL olacağı belirtildi. Avukat iki gece için rezervasyon yapıp 1.900 TL ödeme yaptı. Fakat sonrasında ilanı yayınlayan kişiye ulaşamadı. Şüphelenen avukat numarayı araştırınca gerçeği öğrendi. İlanı paylaşan kişinin aynı yöntemle birçok kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. 

Çiçek adının Oğuzhan E. olduğunu öğrendiği dolandırıcı hakkında suç şikayette bulundu. Avukat Çiçek'in ödeme yaptığı hesaba, ödediği miktarın bloke edilmesine, hesapta para varsa ödenen miktarın iade...