29 / 04 / 2024

Villa kiralamak isteyen avukat dolandırıldı!

Villa kiralamak isteyen avukat dolandırıldı!

Kırıkkale'de avukatlık yapan Ali Can Çiçek, tatil yapmak için Çeşme'de villa kiralamak isterken dolandırıldı.



Kırıkkale Barosu'nda avukat olarak görev alan Ali Can Çiçek ailesiyle birlikte tatil yapmak için  İzmir  Çeşme'de villa kiralamak istedi. Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre; uygulama üzerinden kiralama yapmak isteyen Çiçek, uygulamada sürekli hata aldı. Hata nedenine ise rezervasyon çakışması denildi. 

Sonrasında ise bir başka ilanda  1.270 TL olan kiralama ücretinden indirim yapılarak lüks villanın gecelik kira ücretinin 950 TL olacağı belirtildi. Avukat iki gece için rezervasyon yapıp 1.900 TL ödeme yaptı. Fakat sonrasında ilanı yayınlayan kişiye ulaşamadı. Şüphelenen avukat numarayı araştırınca gerçeği öğrendi. İlanı paylaşan kişinin aynı yöntemle birçok kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. 

Villa kiralamak isteyen avukat dolandırıldı!

Çiçek adının Oğuzhan E. olduğunu öğrendiği dolandırıcı hakkında suç şikayette bulundu. Avukat Çiçek'in ödeme yaptığı hesaba, ödediği miktarın bloke edilmesine, hesapta para varsa ödenen miktarın iade yapılmasına karar verildi. 

Konuyla ilgili konuşan t Ali Can Çiçek, "Rezervasyon yaptırmadan önce mutlaka TÜRSAB belgesine dikkat edin. Aksi takdirde hayali bir villayı kiralamış olabilirsiniz" dedi.
 


Geri Dön