16 / 05 / 2024

villa dolandırma haberleri

villa dolandırma haberleri

Kırıkkale'de avukatlık yapan Ali Can Çiçek, tatil yapmak için Çeşme'de villa kiralamak isterken dolandırıldı.

Gayrimenkul dolandırıcılarının oyunlarını bozacak yöntemler deşifre oldu! Gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler!

Ev, arsa, arazi gibi taşınmazların alım satımı konusunda dolandırıcılık haberleri her geçen gün artıyor. Çeşitli oyunlarla vatandaşları mağdur eden dolandırıcılara karşı dikkat edilmesi gereken yöntemler belli oldu. İşte gayrimenkul almadan önce bilmeniz gerekenler...

Aman kanmayın! Bunları yapan dolandırıcıların tuzağına düşmüyor!

Pek çok dolandırıcının insanları oltaya düşürebilmesinin arkasında, iletişim kurdukları kişiye az ya da çok miktarda para kazandırma vaadi yatıyor. Herkes dolandırılabilir. Benim başıma gelmez demeyin, mutlaka bakın; işte dolandırıcıların yeni taktikleri ve bunları boşa düşürecek yöntemler…

Dublörlü tapu dolandırıcılarına şok! 15 şüpheli yakalandı!

Fatih'te tapu dairesine giden bir kişi 15 milyon TL tutarında bir gayrimenkulün satışını gerçekleştirmek amacıyla işlem başlattı. Yapılan araştırma sonrasında evrakların sahte olduğu belirlendi. Tapu dolandırıcılığına ilişkin operasyon Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü harekete geçti.

Lüks villa dolandırıcısı için tutuklama kararı!

Ankara’nın Çankaya'da lüks villa dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen şüpheli Erkan Gürsoy, çıkarıldığı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kiralık evlerde sahte ilan tehlikesi!

İlk sırada İstanbul olmak üzere birçok kentte kiralık ev fiyatları tavan yaptı. Son zamanlarda kiralık evlere yönelik dolandırma tehlikeleri arttı.  Uzmanlar kiralık ev arayan vatandaşları uyardı.

Villa kiralamak isteyen avukat dolandırıldı!

Kırıkkale'de avukatlık yapan Ali Can Çiçek, tatil yapmak için Çeşme'de villa kiralamak isterken dolandırıldı.

Uzmanlar uyardı! Villa vurguncularına dikkat!

Bayram tatili öncesi tatil bölgelerinde villa kiralamaları arttı. TÜGEM Başkanı Hakan Akdoğan bu süreçte vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Kiralık villa arayanlar dikkat!

Yaz sezonunun gelmesiyle birlikte kiralık villa arayanların sayısı bir hayli arttı. Talebin artması ile birlikte dolandırıcılar bu durumu fırsata çevirdi. Peki, villa kiralarken nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar...

Sahte villa sitelerine dikkat!

Koronavirüs salgını nedeniyle izole yerlerde tatil yapmak isteyen vatandaşların ilk tercihi villalar oluyor. Bu durumu gören dolandırıcılar ise harekete geçere sahte villa siteleriyle vatandaşı dolandırıyor.

Vebitcoin soruşturmasında yeni gelişme!

Kripto para borsasında dolandırma haberleriyle gündeme gelen Vebitcoin soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Hesabı bloke edilen bir müşterinin Vebitcoin'in CEO'su İlker Baş tarafından tehdit edildiği öğrenildi. 

İzmir'de lüks villa ilanlarıyla dolandırıcılık yapan şüpheliler yakalandı!

İzmir'de internette yayımladıkları lüks villa ilanlarıyla çok sayıda kişiyi dolandıran şüpheliler yakayı ele verdi.

İstanbul'da 9 villa kiralayıp dolandırıcılık yapan çete yakalandı!

Çin’den İstanbul’a gelip 9 villa kiralayan bir çetenin, o evleri adeta dolandırıcılık kampına dönüştürdüğü ortaya çıktı...

Siber dolandırıcılar yılbaşında villa kiralayanları hedef aldı!

Bu yılbaşı yasaklar dolasıyla eğlence merkezlerinin kapalı olması nedeniyle kiralık villalara talep arttı. Bu talep artışı siber dolandırıcıların da hedef kitlesini yeniden şekillendirdi.

villa dolandırma haberleri Haberi

villa dolandırma haberleri

Kırıkkale Barosu'nda avukat olarak görev alan Ali Can Çiçek ailesiyle birlikte tatil yapmak için İzmir Çeşme'de villa kiralamak istedi. Sabah'tan Seda Nur Günaydın'ın haberine göre; uygulama üzerinden kiralama yapmak isteyen Çiçek, uygulamada sürekli hata aldı. Hata nedenine ise rezervasyon çakışması denildi. 

Sonrasında ise bir başka ilanda  1.270 TL olan kiralama ücretinden indirim yapılarak lüks villanın gecelik kira ücretinin 950 TL olacağı belirtildi. Avukat iki gece için rezervasyon yapıp 1.900 TL ödeme yaptı. Fakat sonrasında ilanı yayınlayan kişiye ulaşamadı. Şüphelenen avukat numarayı araştırınca gerçeği öğrendi. İlanı paylaşan kişinin aynı yöntemle birçok kişiyi dolandırdığı ortaya çıktı. 

Çiçek adının Oğuzhan E. olduğunu öğrendiği dolandırıcı hakkında suç şikayette bulundu. Avukat Çiçek'in ödeme yaptığı hesaba, ödediği miktarın bloke edilmesine, hesapta para varsa ödenen miktarın iade...