07 / 05 / 2024

villa kiralarken dolandırılmak

villa kiralarken dolandırılmak

Koronavirüs sürecinde izole tatil arayışına giren tatilciler, internet üzerinden kiralık villalara yönelirken, yüzlerce tatilci 'kopya tatil siteleri' sebebiyle dolandırıldı.

Ev alacaklar ve kiralayacaklara şok tuzak! Olmayan ev dolandırıcılığına dikkat! 

Satılık ve kiralık konut fiyatlarının katlanarak yükselmesine çözüm bulmak için çabalayan vatandaşlar, şimdi de emlak dolandırıcılarının radarına girdi. Peki ev alırken ya da kiralarken dolandırılmamak için nelere dikkat edilmeli? İşte ayrıntılar...

Şarkıcı Ebru Elver ev kiralarken dolandırıldı! Altı ayılık kirayı peşin ödedi!

Kadıköy Moda'da kiraladığı evin 6 aylık ödemesini peşin yapan şarkıcı Ebru Elver, dolandırıldı. Şarkıcı Elver, kiraladığı daireye gittiğinde kapıyı başkasının açmasıyla şoke oldu.

Lüks villa dolandırıcısı için tutuklama kararı!

Ankara’nın Çankaya'da lüks villa dolandırıcılığı yaptığı iddia edilen şüpheli Erkan Gürsoy, çıkarıldığı çıkarıldığı mahkemede tutuklandı.

Kiralık konut arayanlar dolandırıcıların hedefinde!

Dolandırıcılar, yükselen kiraları fırsat biliyor ve sahte ilanlarla aynı konutu defalarca kiraya vererek uygun fiyatlı konut arayanları kapora yollamaları bahanesiyle dolandırıyor. Peki ev kiralarken nelere dikkat etmeli?

1 milyar TL'lik kripto para dolandırıcılığı iddiasında ses kayıtları ortaya çıktı!

Son zamanların gündemden düşmeyen konuları arasında yer alan 1 milyar TL'lik kripto para dolandırıcılığı iddiasında ses kayıtları ortaya çıktı...

Kripto para dolandırıcılarından yeni taktik!

Dolandırıcılar,salgın sürecinde yeni yöntemler buldu. Son zamanlarda doktor ya da yardım kuruluşlarına ait çok sayıda güvenilir resmi Instagram adresi, siber dolandırıcılar tarafından hacklendi ve çalındı. 

Kiralık konutta sahte ilan dolandırıcılığı!

Kiralık ev fiyatlarının artması dolandırıcıları harekete geçirdi. Uzmanlar kiralık ev arayanları sahte ilanlara dikkat etmesi konusunda uyarıyor. 

Yükselen ev kiraları kapora dolandırıcılığını artırdı!

Son zamanların gündem konuları arasında yer alan kiralarda yaşanan fahiş artışla beraber dolandırıcılar da sahneye çıktı.

Ukrayna'da kiralık ev dolandırıcılığı için uyarı!

Ukrayna siber polisi ev kiralama esnasında dolandırıcı kurbanı olmamak için ev kiralayacak olan vatandaşlara bir takım önerilerde bulundu. 

Restoran açmak için evini satan Asuman Dabak dolandırıldı!

Tavuk restoranı açmak için Cihangir'deki evini satmak isteyen Asuman Dabak 2.5 milyon lira değerinde dolandırıldığını söyledi. 

Mersin'de arazi dolandırıcılığı iddiası!

Türkiye'de çok sayıda yatırım yapan Lübnanlı iş insanı  Youssef Said Dargham dolandırıldığı iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. Dargham, Mersin ve İstanbul’da yapacağı yatırımlar için anlaşma sağladığı kişilerin parayı aldıktan sonra kayıplara karıştığını dile getirdi. 

Prefabrik ev inşa etmek isterken dolandırıldı!

Antalya'da koronavirüs salgını nedeniyle izole yaşam sürmek isteyen Muhammet Şaban ve Şadiye Şeyma Şahin prefabrik ev yaptırmak isterken dolandırıldı. Kendilerine söz verilen tarihte prefabrik ev teslimi yapılmadığını söyleyen çift söz konusu şahıslardan şikayetçi oldu.

Villa kiralamak isteyen avukat dolandırıldı!

Kırıkkale'de avukatlık yapan Ali Can Çiçek, tatil yapmak için Çeşme'de villa kiralamak isterken dolandırıldı.

villa kiralarken dolandırılmak Haberi

villa kiralarken dolandırılmak

Koronavirüs sürecinde 1 Haziran tarihindebaşlayan yeni normal hayatla beraber Türkiye'nin farklı noktalarındaki tatil destinasyonlarında hareketlilik başladı.

Aputniknews'te yer alan habere göre, Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da 5 yıldızlı oteller koronavirüs tedbirleri alarak, gelecek tatilcileri beklerken, bu sene geçen senelerden farklı olarak tatilciler daha izole bir tatili tercih etti. İzole tatil için özellikle Kaş ve Kalkan bölgelerindeki lüks villalar yoğun ilgi gördü.

İnternet sitelerini kopyaladılar


Tatilciler, villa kiralamak amacıyla internetten, indirimli fiyatlardan rezervasyon yaptırdı. Rezervasyonda günlüğü 5 bin TL olan villayı, günlüğü 3 bin TL'ye kiralamak isteyenlere ön koşul olarak verilen hesap numarasına, kiralama bedelinin bir kısmının havale edilmesi istendi. Havale işleminin ardından rezervasyonun tamamlandığını düşünen tatilciler, tatillerinin başladığı gün verilen adrese geldiklerinde de çok büyük şok yaşadı.

Adrese gelen çoğu tatilci ya verilen adreste villa göremedi...