05 / 05 / 2024

Vitra ile Kentin Hayalleri kentsel dönüşüm

Vitra ile Kentin Hayalleri kentsel dönüşüm

Seramik firması Vitra'nın organizasyonuyla "Vitra ile Kentin Hayalleri" başlıklı panel düzenlendi.

Ekonomistten dönüşüm tepkisi: İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ kentin en sağlam bölgesine gitti!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay,  resmi X sosyal medya hesabından, KİPTAŞ Karanfilköy projesi ile ilgili paylaşımda bulundu. Özonay, İstanbul'da acil bölgeler varken, KİPTAŞ'ın kentin en sağlam bölgesine gittiğini dile getirdi. İşte Özonay'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Deprem bölgelerinde 332 çadır kent ile 209 konteyner kent kurulumu yapıldı!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat tarihinde meydana gelen depremlerden etkilenen bölgelerde, 332 çadır kent ile 209 konteyner kentin kurulumu gerçekleştirildi. İşte ayrıntılar...

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Londra'nın en dar evi 950 bin sterline satılıyor!

İngiltere'nin başkenti Londra'da yaklaşık 1,6 metre genişliği ile kentin en dar evi olan bina 950 bin sterline (8 milyon 74 bin TL) satışa sunuldu. 

İzmir'de yanan ormanlık alan imara açılmayacak! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Tunç Soyer, İzmir'de yanan ormanlık alanın imara açılmayacağını söyledi. Ormanİzmir adlı toplantıdaya katılanlar ile kentin geleceği ile ilgili yol haritası çıkarıldı. 

Osmangazi Belediyesi yeni projelerin temelini atacak!

Osmangazi Belediyesi, 2019 yılında açılışını gerçekleştireceği yeni projeler ile kentin geleceğine damga vuracak.

Bursa'nın turizm master planı çıkarılacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA ) ile kentin turizm master planı için önemli bir karar aldıklarını ifade etti.

Antalya Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından inşaatı tamamlanan Gündoğmuş Kültür Merkezi açılıyor. Kültür merkezi, 5 yıldızlı otel konforundaki misafirhanesi, 300 kişilik konferans salonu ve diğer donatıları ile kentin önemli bir eksiğini de gidermiş olacak.

Akdeniz'in parlayan yıldızı Mersin!

Kalkınma Bakam Lütfi Elvan, yapılan yatırımlarla Mersin’in Akdeniz Havzası’nın cazibe merkezi olduğunu söyledi. Turizm, ticaret ve nüfus dinamikleri ile kentin Türkiye’nin en önemli şehirlerinden biri haline geldiğine dikkat çekti...

VitrA ile Kentin Hayalleri Bursa’da gerçekleştirildi!

VitrA ile Kentin Hayalleri Bursa’da gerçekleştirildi. Bursalılar soruyor: “Bina rantının yarattığı delirmişlik halini ortadan kaldırmak için ne yapmalıyız?”...

Bursa'da imar düzenlemeleri sürüyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ankara yolunun altındaki 6 mahalleye 8 imar hakkı verilmesi ile kentin çehresinin değişeceğini ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Akdağmadeni yeni terminal binasına kavuşacak!

Akdağmadeni Belediyesi hayata geçirdiği projeler ile kentin çehresini değiştirmeye devam ediyor. Bu kapsamnda, Akdağmadeni yeni terminal binasına kavuşacak.

Manisa Gürle'nin konut sorunu çözülecek!

Manisa Akgedik’teki 5 bin 500 konutun inşaatının ardından Gürle Mahallesi’nde de başlanacak benzer projeyle binlerce Manisalı iç göç yaşayacak.Gürle’deki yaklaşık 10 bin toplu konut ile kentin konut sorununun çözülecek.

Vitra ile Kentin Hayalleri kentsel dönüşüm Haberi

Vitra ile Kentin Hayalleri kentsel dönüşüm

Seramik firması Vitra'nın organizasyonuyla "Vitra ile Kentin Hayalleri" başlıklı panel düzenlendi.


TED Üniversitesi'nde "Ankara'nın Hayali: Modernin İzlerini Süren Bir Başkent Olmak" temasıyla gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü Yekta Kopan'ın üstlendiği panele tiyatro sanatçısı Hakkı Ergök, mimar Murat Tabanlıoğlu ve TED Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Cengizkan konuşmacı olarak katıldı.


Ali Cengizkan, Ankara'nın 1920'li yıllarda dünyada yeni baştan kurulan başkentler arasında yer aldığını belirterek mimarlar olarak modern mimarlık ürünlerinin sorgusuz sualsiz ortadan kaldırılmasına karşı olduklarını söyledi.


Modern yapıların yok olmaması için soran ve sorgulayan bir kitleye ihtiyaç duyulduğunu anlatan Cengizkan, anılan yapıların yıkılması yerine yeniden canlandırılmasına odaklanılmasının önemini vurguladı.


Kentsel dönüşüm kavramının 2003 yılından beri kullanıldığını dile getiren Cengizkan, "Kentsel dönüşüm, Ulus'taki erken dönem yapılarının yıkılması için icat edildi." dedi. 


Hakkı Ergök de Ankara'ya 3...