30 / 04 / 2024

Bursa'da imar düzenlemeleri sürüyor!

Bursa'da imar düzenlemeleri sürüyor!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Ankara yolunun altındaki 6 mahalleye 8 imar hakkı verilmesi ile kentin çehresinin değişeceğini ve çalışmaların devam ettiğini açıkladı.



Ankara yolunun altındaki 6 mahalleye 8 imar hakkı tanındığının müjdesini veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, bu uygulamanın Yıldırım'da yapılabilecek en büyük yenilik olduğunu açıkladı. Bu güne kadar bölgesel bir planlama yapılamadığı için şehrin gelişiminin plansız yapılaşmaya terk edildiğini aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Bursa tarihinde ilk defa şehircilik alanında 500 hektarlık bir alan ve 150 bin insanın yaşadığı Yavuzselim, Arabayatagı, Ulus, Mevlana, Hacivat, Çmarönü mahallelerini tepeden tırnağa yeniden bir imar düzenine kavuşturduk. Bu bölgeye yeni bir hayat sunuyoruz. Bu bölgede yüzlerce çıkmaz sokak var, yollar köstebek yuvası gibi" açıklamalarda bulundu. 


YENİ ULAŞIM AKSLARI

Edebali şunları kaydetti:" Yeni planda; 40 metrelik bulvarlar, 35 metrelik bulvarlar olacak. 4 milyon 185 bin 200 metrekarelik alanda gerçekleştireceği plan ve uygulamalar 102 bin 825 kişinin (12 bin 192 aile) hayatını değiştirecek.


Yeni ulaşım aksları, yeşil bantlar, güvenli konutlar, ticari alanların yer alacağı bölgeye; 5 anaokulu, 11 ilkokul, 8 ortaokul, 6 lise, 19 dini tesis ve 4 aile salığı merkezi yapılacak. Bu sadece Yıldırım için değil Bursa için milat oluşturacak bir plan ve bunun değeri gelecekte daha iyi anlaşılacak "


100 YILLIK PLANLAMA 

Bu mahallelerin 100 yıllık geleceği düşünülerek planların hazırlanarak Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylandığım belirten Başkan Edebali, "3 yıl boyunca yoğun bir çaba sarf ederek bu bölgeye 8 kat imar verilmesini sağladık, Eğer mevzuatla sınırlı bir belediyecilik anlayışı yapsaydık bu radikal gelişmeler olmazdı. Yıldırım'da tüm arkadaşlarıma dedim: Mevzuatın bize öngördüğü şeyler rutin işler. Biz onun ötesine geçersek Yıldırım gelişir. Biz bu çalışmayla onun ötesine geçtik, Ve bu altı mahalledeki imar hakkı Yıldırım'a sıçrama yaşatacak. Artık hiçbir zaman Yıldırım bu bölgede varoş ifadesiyle de anılmayacak, çöküntü bölgesi olarak da anılmayacak" şeklinde açıklama yaptı. 


Yeni Akit 


Geri Dön