06 / 05 / 2024

Viyanada Yerel Türk Mimarisi konulu konferans düzenlendi

Viyanada Yerel Türk Mimarisi konulu konferans düzenlendi

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi.

Blizzard Türk lirası ile ödeme almaya başladı! Oyun fiyatlarında 'indirim' yapıldı

Call of Duty, World of Warcraft ve Overwatch gibi pek çok oyunun ve içeriklerinin satışının gerçekleştiği Battle.net, aralarında Türk lirasının da bulunduğu 4 yerel para birimiyle ödeme almaya başladı. Fiyatlar 10 euroya sabitlenince otomatik 'indirim' geldi.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Sudan'a Türk Köyleri inşa edilecek!

İDSB İnsani Yardım Platformu Genel Sekreteri Ali Kurt, Sudan’ın afetten en çok etkilenen bölgelerinde yerel mimariye uygun "Türk Köyleri" inşa edeceklerini söyledi.

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara yöneldi!

İDDMİB Başkanı Mertöz, “Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracat pazarlarını artırması için sadece ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki Türk müteahhitlerine değil, o ülkelerdeki yerel firmalara da satış yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Fitch 15 Türk bankasının kredi notlarını düşürdü!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, 15 Türk bankasının yerel para biriminden uzun vadeli kredi notlarını birer kademe düşürdü.

ABD'de Türk diplomatların oturduğu sitede yangın çıktı!

ABD'nin New Jersey eyaletindeki Edgewater'da Türk diplomatların da oturduğu sitede çıkan yangın hasara neden oldu. Yerel saatle 16.30 (TSİ 23.30) civarında başlayan yangına çok sayıda itfaiye aracıyla müdahale edildi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Kurul toplantısı 14 Haziran'da!

"Yerel Yönetimlerde Bilgi ve Tecrübe Paylaşımı" amacı doğrultusunda 10 yıldır çalışmalarını sürdüren Türk Dünyası Belediyeler Birliği'nin (TDBB) gerçekleştirilecek olan genel kurul toplantısında yeni yönetim kurulu organları belirlenecek...

Türk Kızılay'ı Myanmar'a toplu konut inşa edecek!

Türk Kızılay'ının Myanmar'a toplu konut inşa etmeyi planlandığı bildirildi. Kızılay yöneticileri ziyaret kapsamında hükümet yetkilileri ve yerel yöneticilerle temasta bulundu, yardımların artırılmasına karar verdi.

Azeriler konut yatırımı için Türk vatandaşı oluyor

Sinpaş GYO Genel Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, Azeri ve Kazak yatırımcıların Türkiye'de gayrimenkul satın alabilmek için Türk vatandaşlığına geçiş yaptığını söyledi

Türk Telekom Arena'yı Erensan ısıtacak!

Erensan firması, Galatasaray'ın Seyrantepe'de inşa edilen yeni stadı Türk Telekom Arena'nın ısıtma kazanları için anlaşma imzaladı

Türk Telekom Arena, 29 Ekim'de tamamlanacak!

29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşama kaydedildi

Türk Telekom Arena'nın son durumu yarın konuşulacak

Yapımı devam eden Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında yarın basın toplantısı düzenlenecek

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

Viyanada Yerel Türk Mimarisi konulu konferans düzenlendi Haberi

Viyanada Yerel Türk Mimarisi konulu konferans düzenlendi

Kudumovic, Viyana Yunus Emre Enstitüsü'nün Viyana Teknik Üniversitesi'nde gerçekleştirdiği "Yerel Türk Mimarisi" konferanslar dizisinin üçüncüsüne katıldı.


"Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans veren Kudumovic, Balkanların 14. yüzyılda Osmanlı Devleti tarafından fethedildikten sonra hem kültürel hem mimari açıdan büyük değişim yaşadığını ve bu coğrafyanın yeni bir dil, yeni bir kültür ve İslam felsefesi ile tanıştığını dile getirdi. 


Balkan coğrafyasında hüküm süren Osmanlının bu dönemlerde inşa ettiği, fikir öncülüğü yaptığı mimari üslupları ve eserleri kapsadığını vurgulayan Kudumovic, sosyo-ekonomik değişimlerden sonra İslami nitelikler taşıyan şehirler kurulup, varolan yapı ve şehirlerin de bu kentsel dönüşüme uydurulduğunu söyledi.


15. yüzyıl ortalarından 19. yüzyıl sonlarına kadar Bosna Hersek'in Osmanlı Devleti'nin bir parçası olduğunu ifade eden Kudumovic, şu ifadeleri kullandı: 


"Bosna'daki şehir dokusu, Osmanlı varlığının mevcut olduğu...