01 / 05 / 2024

vize Traçim Çimento

vize Traçim Çimento

Vize'de kurulu Traçim Çimento'nun İğneada'da kurmayı planladığı liman hem turizm hem de balıkçılık sektörüne darbe vuracak. Traçim 2012 yılında İğneada Liman’ına çimento yükleme boşaltma limanı için müracaat etmişti.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Merkez Bankası araştırmasından çıkan acı gerçek: Şirketler düşük faizli krediyi yatırıma değil, dövize yatırdı!

Merkez Bankası’nın araştırmasına göre, seçim ekonomisi uygulandığı dönemde şirketlere bol keseden dağıtılan düşük faizli krediler, yatırım ve istihdama yansımıyor. Şirketler aldıkları kredileri dövize yatırmayı tercih ediyor.

Özçim Demir Çimento Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Özçim Demir Çimento Sanayi Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Salih Özceylan tarafından kuruldu.

Çiftay İnşaat, Batıçim'in yüzde 30.0247 hissesini aldı!

Çimento, enerji ve liman işletmeciliği ile Türkiye’nin en önemli gruplarından olan ve Ege Bölgesi’ne sunduğu katma değerle ön plana çıkan Batı Anadolu Çimento Sanayi A.Ş.’de ki hisse devrine Rekabet Kurulu tarafından onay verilmesiyle Batıçim’de üst yönetim yeniden şekillendi.

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasının arazisini satın aldı!

Çorum Belediyesi, çimento fabrikasına ait arazinin tapusunu teslim aldı. Belediye arazi içim  102 milyon 500 bin TL ödedi. 

Banu Uyan Çimsa Kurumsal İletişim Müdürü oldu!

50 yıla yakın bir zamandır çimento ve yapı malzemeleri sektörünün global bir oyuncusu olarak faaliyetlerine devam eden Çimsa’nın yeni Kurumsal İletişim Müdürü Banu Uyan oldu.

Kırklareli'de acele kamulaştırma kararı!

154 kV Traçim-Demirköy Enerji İletim Hattı Projesi'' kapsamında taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ada ve mahalle bazlı planlara vize çıkıyor!

AK Parti’nin 10 maddeden oluşacak yerel seçim manifestosunda dikey yapılaşmayı körükleyen parsel bazlı tadilatlar yerine sadece ada ya da mahalle bazlı planlara vize çıkacak.

ÇEİS, Liderlik Gelişim Programı ile sektörün liderlerini yetiştiriyor!

Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) tarafından, çimento sektörüne vizyoner ve nitelikli liderler yetiştirmek amacıyla Sabancı Üniversitesi Yönetici Geliştirme Birimi (EDU) işbirliğiyle hazırlanan “ÇEİS Liderlik Gelişim Programı” sektörün yöneticilerine kapılarını açtı.

Batıçim pay geri alımında azami fon tutarını belirledi!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayi Şirketi, yüzde 1 payına isabet eden azami 80 milyon adet kendi paylarının geri alınmasına ve bu konuda azami 5 milyon TL fon ayrılmasına, azami limit çerçevesinde pay geri alımı için aracı kuruma yetki verilmesine, karar verdi.

Açim Çimento Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Açim Çimento Sanayi Anonim Şirketi, Mehmet Ali Aydınlar Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Hatice Seher Aydınlar Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı'nda 35 milyon TL sermaye ile 2 Haziran'da Üsküdar'da kuruldu.

Batıçim Batı Anadolu Çimento'da görev değişimi!

Batıçim Batı Anadolu Çimento Sanayii A.Ş., Liman İşletme Müdürü Nuri Demiray'ın bağlı ortaklık Batıliman Liman İşletmeleri A.Ş.' nin Liman İşletme Müdürlüğü görevine atdığını KAP'a bildirdi.

Türkiye'deki çimento fiyatı dünyadan 30 dolar düşük!

Ege’de 1 metreküp hazır beton fiyatının 45 lira artışla 165 liraya çıkartılması çimentocular ile inşaatçıları birbirine düşürdü. Batıçim Türkiye’de çimento fiyatının dünyadan 30 dolar düşük olduğunu savundu.

vize Traçim Çimento Haberi

vize Traçim Çimento

Traçim Limanı 2012’de Limanköy Balıkçılık Kooparatifi’nin açtığı davayla Danıştay’dan geçememişti. Liman projesi 3 yıl sonra yeniden gündeme getirildi.  Traçim-Ada Liman A.Ş. ortaklığı Limanköy Balıkçı Barınağı ve limanına bitişik dev bir liman projesi için ÇED raporu hazırlattı. 18 Mart’ta ÇED ön görüşmesi Ankara ’da yapıldı. İğneada Belediyesi’nin de desteklediği liman için köy muhtarı ve balıkçılar kooperatifi davet edilmedi.  Kırklareli Belediyesi, Demirköy Belediye ’si limana karşı çıkarak olumsuz görüş bildirdi.

İğneada Trakya’nın en önemli turistik bölgesi.  Yaz aylarında İğneada yerli yabancı turistle dolup taşıyor. İğneada’da çimento limanı gerçekleşirse günde 300 ağır yük kamyonu Vize-İğneada arasında gidip gelecek. Virajlı bir güzergaha sahip Demirköy-İğneada hattı turistlere cehennem azabı yaşatacak. Limanın İğneada Körfez’inde yaratacağı kirlilik ise ayrı bir ekolojik felaket.  Limanköy, Demirköy, Kırklareli Belediyelerinin karşı...