20 / 07 / 2024

Vizenin turizme etkisi

Vizenin turizme etkisi

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütüne (UNWTO) göre, Türkiye'nin de yer aldığı G20 ülkeleri arasında vizelerin tamamen kaldırılması halinde turist sayıları toplamda 100 milyonun üzerinde artabilir...

Didim Su Ürünleri OSB'nin turizme etkisi mecliste!

Didim Su Ürünleri Organize Sanayi Bölgesi Projesi'nin bölgedeki kültür varlıkları ve turizme etkisi meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Sezgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tarihi Ali Köprüsü turizme kazandırılmayı bekliyor!

Gündoğmuş'da bulunan Tarihi Ali Köprüsü turizme kazandırılmak için ödenek bekliyor. İlçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Selçuklu döneminden kalma tarihi Ali Köprüsü kaderine terk edildi.

Kayseri'de turizme ilgi artıyor!

Türkiye'nin önde gelen sanayi şehirlerinden biri ve iş adamı fabrikası olarak bilinen Kayseri, gözünü turizme çevirdi. Bölgenin en büyük turizm yatırımlarına soyunan şehir, Erciyes Dağı'nı bir çekim merkezi haline getirmek istiyor.

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak!

Nevşehir Kalesi projesi turizme katkı sağlayacak. Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver,gazetecilere Nevşehir Kalesi ve Çevresi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında gelinen son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kayseri'nin turizme hazırlanması için eğitim programı başlatıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Erciyes Master Planı ile yakın zamanda bir turizm kenti haline gelecek olan Kayseri'nin turizme hazırlanması için eğitim programı başlatıldı.

Etstur’a turizme katkı ödülü!

‘Quality Management Awards 2014’te, Etstur Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy turizme katkılarından dolayı ödül alırken Etstur hem ‘En İyi Yönetilen İç Pazar Tur Operatörü’ hem de ‘Turizm Yatırımcıları Kalite Yönetimi’ ödüllerine layık görüldü.

Kaya Tuz Mağarası aktivite alanları yapılarak turizme kazandırılacak!

Çankırı'da yerin 150 metre altındaki Kaya Tuz Mağarası'nın, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Nevşehir'deki Topada Yazılı Kaya Anıtı turizme kazandırılacak!

Nevşehir'in Acıgöl ilçesinde bulunan ve Geç Hitit döneminde yazıldığı tahmin edilen Topada Yazılı Kaya Anıtı, turizme kazandırılacak. Anıtın milattan önce sekizinci yüzyılda yazıldığı tahmin ediliyor...

Şekerbank'tan Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi!

Şekerbank tarafından hazırlanan "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nde işletmelere, yeni sezona hazırlanırken sadece kredi değil, hem finansman hem de destek hizmetleri içeren bankacılık çözümleri sunulacak

Türkiye'de konut satışlarında balon etkisi yok!

Türkiye'de konut satışlarında balon etkisi yok. MÜSİAD İnşaat ve Çevre Sektör Kurulu Başkanı Burhan Özdemir, “17-25 Aralık girişimleri olmasaydı konut satışında yeni bir rekor kırmış olacaktık” dedi.

Şekerbank'tan Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi toplantıları!

Anadolu’da yaygın şube ağı bulunan Şekerbank, "Turizme Beş Yıldızlı Destek Paketi"nden çok daha fazla işletmenin faydalanması için yedi ayrı turizm yöresinde işbirliği toplantıları düzenliyor..

Kaya Tuz Mağarası turizme kazandırılacak!

Çankırı'da yerin 150 metre altında bulunan Kaya Tuz Mağarası, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve de tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılacak.

Kaya Tuz Mağarası turizme kazandırılacak!

Çankırı'da yerin 150 metre altındaki Kaya Tuz Mağarası'nın, içine kafe, restoran, spor aktivite alanı, yürüyüş yolları ve tuz terapi odaları yapılarak turizme kazandırılması için çalışmalar sürüyor.

Vizenin turizme etkisi Haberi

Vizenin turizme etkisi

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, AA muhabirine, Türkiye ile AB arasında Geri Kabul Anlaşması ve Vize Serbestisi Diyaloğu Mutabakat Metni'nin imzalanmasıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 


Genel anlamda vizelerin kalktığı ülkelerle turist ve seyahat trafiğinin hızlandığını belirten Ayık, "Türkiye'de yabancı ziyaretçi sayısı her yıl yaklaşık yüzde 10 artıyor" dedi. 


Vizelerin kaldırılmasından Türkiye'nin son yıllarda daha karlı çıktığını vurgulayan Ayık, bunun en önemli nedeninin ise Türkiye'nin zenginlikleriyle cazip ve güvenli bir ülke olması şeklinde açıklanabileceğini ifade etti.


-"2023 hedefine daha erken ulaşacağız"


Ayık, "Türkiye'de 2023'te, 50 milyon turist ile 50 milyar dolarlık ciroya ulaşılması planlanıyordu ancak AB sürecinde imzalanan mutabakat metniyle biz bu hedefe 10 yıl değil de 5 yılda ulaşabiliriz. Her yıl 10-20 bin yeni yatak ekliyoruz turizm sektörümüze. Vizelerin kaldırılması halinde artış...