27 / 04 / 2024

vladimir putin türk müteahhitler soçi olimpiyatları

vladimir putin türk müteahhitler soçi olimpiyatları

Rusya Devlet Başkanı Putin'in tarihi ziyaretine iki ülkenin karşılıklı jestleri damga vurdu. Türkiye, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ÇED raporunu onayladı. Rusya ise 1 Ocak'tan itibaren gaza yüzde 6 indirim yapacak

Putin'den Türkiye ile ilgili dikkat çeken 'alt yapı' açıklaması!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye'nin önemli bir doğal gaz alt yapısı olduğunu belirterek, Avrupa'daki tüketicilere gidecek doğal gazın fiyatının türkiye'de kurulması planlanını merkezden belirleneceğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'den Türk inşaat firmasına teşekkür!

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İvano-Frankivsk şehrini ziyareti sırasında selden zarar gören bölgeye yardım eden Türk inşaat firmasına teşekkür etti.

Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kırım Köprüsü'nün demiryolu kısmını hizmete açtı. Kırım Köprüsü üzerinden yaklaşık olarak 14 milyon kişinin geçmesi bekleniyor.

Türk müteahhitlere Çekya’dan çağrı!

En çok iş üstlenen ikinci ülke olan Türk müteahhitlere Çekya'dan çağrı geldi. Ankara'da konuşan Çekya Ticaret Odası Başkanı Vladimir Dlouhy, "Türk müteahhitlerin özellikle yeni dönemde planlanan otoyol ve altyapı projelerinde bizlere katkı sunmasını bekliyoruz” dedi. 

Rusya, Türk müteahhit yasağını kaldırdı!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’ye ekonomik kısıtlamaların bir kısmını kaldırıldığını açıkladı. Düzenlemenin en çok müteahhitlik sektörünün olumlu yansıması bekleniyor.

Putin'den Türk Akımı projesi anlaşmasına onay!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesine ilişkin anlaşmayı onayladı.

Türk Akımı projesinde imzalar yakın!

Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde hükümetler arası anlaşmanın hazırlanmasında sona yaklaşıldığını belirterek, “Önümüzdeki hafta Erdoğan ve Putin arasında gerçekleşecek görüşmede bu anlaşmanın hazır olmasını istiyoruz.” dedi.

Vladimir Putin: Türk Akımı eninde sonunda gerçekleşecek!

Putin’den Türk Akımı ile ilgili açıklama geldi. Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin eninde sonunda gerçekleşeceğine inandığını söyledi. Putin, Türk Akımı sayesinde Avrupa’ya ihracın önünde teknik olarak bir sorun kalmayacağını kaydetti

Hayat Holding, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında gerçekleşen zirveye katılan Türk Heyeti’nde, Rusya’daki en büyük 4 Türk yatırımcıdan biri Hayat Holding oldu.

Türk müteahhitler Rusya'da hedef büyüttü!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Türk müteahhitler, Rusya ile ilgili hedeflerini büyüttü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Vladimir Putin Türk Akımı'nı görüştü!

Erdoğan-Putin görüşmesini yakından takip eden Azerbaycan basınında Erdoğan'ın Türkiye-Azerbaycan-Rusya üçlü formatının oluşturulmasına yönelik ifadelerine dikkat çekildi. Bu görüşme kapsamında Ukrayna basını Türk Akımı projesini ön plana çıkarttı.

Türk Akımı ve Akkuyu Nükleer Santrali projeleri yarın görüşülecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yarın gerçekleştirecekleri görüşmede, Türk Akımı boru hattı ve Akkuyu Nükleer Enerji Santrali projelerini görüşecek.

Vladimir Putin: Türk Akımı'ndan vazgeçmedik!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinden vazgeçmediklerini ancak Türkiye ile bazı siyasi sorunlarının bulunduğunu söyledi.

vladimir putin türk müteahhitler soçi olimpiyatları Haberi

vladimir putin türk müteahhitler soçi olimpiyatları

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tarihi Türkiye ziyaretine karşılıklı jestler damga vurdu. Ankara, Putin'in uçağının inmesine 1 saat kala Akkuyu Nükleer Santrali'nin Çevresel Eki Değerlendirme (ÇED) raporunu onayladı. Moskova ise doğalgazda yüzde 6'lık indirim müjdesi verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devler Başkanı Vladimir Putin'in eş başkanlığında, Türkiye Cumhuriyeti-Rusya Federasyonu Üst Düzey İşbirliği Konseyi'nin (ÜDİK) beşinci toplantısı gerçekleştirildi. İki lider zirvenin ardından basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2013'te 32 milyar doları bulduğunu hatırlatarak, "Bunu yeterli görmüyoruz, artırmalıyız. 2023 yılında rakamı 100 milyar dolara çıkarmak için siyasi irademiz var" dedi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Akkuyu Nükleer Enerji Santrali ile ilgili geniş detaylı bir çalışma yaptık. Burada süreç, ÇED'in onaylanmasıyla daha da artacak." 


EK 3 MİLYAR METREKÜP 

Rusya Devlet...