06 / 07 / 2024

Volkan Kara yapı denetim

Volkan Kara yapı denetim

Kocaeli’ li Jeoloji Mühendisi Volkan Kara, yakın zamanda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ nin yapı denetim firmalarına yapmış olduğu denetim ve cezai uygulamalarla ilgili bazı tespitlerde bulundu...

Asgari ücrete Temmuz 2024 zammı gelecek mi? Prof. Dr. Hakan Kara zam yapılmazsa ne olacağını paylaştı!

Milyonlarca kişi asgari ücrete Temmuz ayında zam yapılıp yapılmayacağını merak ederken Prof. Dr. Hakan Kara, asgari ücrete zam yapılmadığı takdirde oluşacak tabloyu paylaştı. İşte Prof. Dr. Hakan Kara'nın o paylaşımı...

Vdg Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vdg Mimari Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Doğan Gezek tarafından kuruldu.

Black Friday indirimleri ne zaman? 2022 Black Friday (Kara Cuma – Efsane Cuma) tarihi belli oldu!

Black Friday (Kara Cuma, Efsane Cuma) 2022 indirimleri, alışveriş tutkunları tarafından sabırsızlıkla bekleniyor. Her yıl milyonlarca kişinin ihtiyaçlarını almak için liste yapıp beklediği Black Friday (Kara Cuma) indirimlerinin bu yıl hangi güne denk geldiği belli oldu. Peki, Black Friday indirimle

Volkan Tuncagil Boss Yapı Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Volkan Tuncagil Boss Yapı Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Volkan Tuncagil tarafından kuruldu.

Mipa Yapı İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mipa Yapı İnşaat Madencilik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde Rabiye Sönmemiş ve Volkan Kurt ortaklığında kuruldu.

Çelik İzolasyon Yol Yapı İnşaat Taahhüt Hafriyat Gıda Nakliye Oto. Kuy.Tem.Hiz.İht.İhr.San.Tic.Ltd.Şti kuruldu!

Çelik İzolasyon Yol Yapı İnşaat Taahhüt Hafriyat Gıda Nakliye Oto. Kuy.Tem.Hiz.İht.İhr.San.Tic.Ltd.Şti bugün Esenler'de Volkan Çelik tarafından kuruldu.

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi kuruldu!

Küre Ev Yapım İnşaat Malzemeleri Limited Şirketi Maltepe'de Seval Karaçeper tarafından kuruldu.

Tekkalem Yapı İnşaat Hafriyat Mühendislik Mimarlık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tekkalem Yapı İnşaat Hafriyat Mühendislik Mimarlık Ve Sanayi Ticaret Limited Şirketi Şişli'de Volkan Erim tarafından kuruldu.

Bvg Mimarlık Mühendislik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bvg Mimarlık Mühendislik Yapı İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Küçükçekmece'de Bülent Sandık, Gökhan Tuz ve Volkan Çelik ortaklığında kuruldu.

Smart Bilimsel Ve Teknik Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Smart Bilimsel Ve Teknik Yapı Sanayi Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de Volkan Keser tarafından kuruldu. 

Uzlar Zemin Ve Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Uzlar Zemin Ve Yapı Malzemeleri Laboratuvarı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 200 bin TL sermaye bedeli ile Volkan Uz tarafından kuruldu.

Las Yapı İnşaat Gayrimenkul Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Las Yapı İnşaat Gayrimenkul Ticaret Ve Sanayi Limited Şirketi bugün Maltepe'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Alparslan Kara ve Rabia Lalezar Kara ortaklığında kuruldu.

Solhan Ayas Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Solhan Ayas Yapı Sanayi Ticaret Limited Şirketi  Büyükçekmece’de  100 bin TL sermaye bedeli Ali Solhan Volkan Ayas tarafından kuruldu.

Volkan Kara yapı denetim Haberi

Volkan Kara yapı denetim

Kocaeli’li Jeoloji Mühendisi Volkan Kara “1999 yılında 4708 sayılı yasa kanunu ile yapı denetim firmalarına bırakılan denetim yükümlülükleri belediyelerin de kontrolünde yapılmaya başlandı. Ancak, yapı denetimde sorumluluk temelden itibaren başlar, zaten en büyük problem de bu aşamada başlıyor, çünkü zemin etüdünde denetçi hizmeti yok. Bugün, ilgili yasa ve yönetmeliklerde belirtilmiş olmasına karşın, hala yapı denetim firmalarında hemen hemen hiçbir jeoloji veya jeofizik mühendisi istihdam edilmemektedir. Zemine ait denetimler yalnızca belediyelerin inisiyatifinde kaldığından ister istemez sorunlar baş gösteriyor. Belediyelerin kesmiş oldukları cezalar yasalar gereğidir mutlaka. Fakat işler bu noktaya gelmeden gerekli önlemlerin alınması daha olumlu sonuçlar doğuracaktır” dedi. Kocaeli genelinde, özellikle ‘Önlemli Alan’ olarak veya C grubu zeminler başlığı altında sınıflandırılmış bölgelerde inşa edilecek tüm yapılarda mutlaka jeoteknik önlemlerin de...