09 / 05 / 2024

X ışını tesisi

X ışını tesisi

Çin, dünyanın en büyük ışın kaynağı olacak yeni nesil bir sinkrotron radyasyon tesisi inşa edecek. İnşası 6 yıl sürecek proje için 698,4 milyon dolar harcanacak.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Nissan'dan şubat kampanyası! Araba fiyatları yerinde durmuyor, fırsatı kaçırmayın! X-Trail'de net 250 bin TL indirim!

Nissan Türkiye’nin birbirinden avantajlı fiyat desteği ve sıfır faizli kredi imkanını bir arada sunan şubat kampanyaları başladı. X-Trail'de net 250 bin TL indirim fırsatını kaçırmayın. Nissan X-Trail Şubat 2024 ne kadar? X-Trail 2024 fiyatı kaç TL? 1 Şubat 2024 X-Trail fiyat listesi

Merkez Bankası'nın sosyal tesisi Hafize Gaye Erkan'ın ailesine mi tahsis edildi?

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, ailesini Ankara'daki TCMB Sosyal Tesisi'nin Hafize Gaye Erkan'ın talimatıyla tadilat yapılacağı bahanesi ile kapatıldığı öne sürülerek aileye tahsis edileceği iddia edildi. İşte detaylar...

Nissan’ın elektrikli aracı X-Trail’e gelen zam herkesi şaşkına çevirdi! En düşük X-Trail ne kadar oldu?

Nissan’ın X-Trail modeline resmen akla zarar zam geldi. Nissan, yaptığı açıklamada X-Trail modeline temmuz ayı kapsamında zam yaptığını açıkladı. Peki, Nissan X-Trail’in temmuz ayı fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

Elektrikli aracın gücünü Nissan X-Trail e-Power ile hiseedeceksiniz! İşte Haziran ayı fiyat listesi

Nissan X-Trail e-Power, Japon otomobil üreticisi Nissan tarafından üretilen ve pazarlanan bir SUV modelidir. e-Power, Nissan'ın elektrik motoru tarafından tahrik edilen bir seri hibrit sistemine sahip olan bir teknolojidir. Peki 06 Haziran fiyat listesi nedir?

Libya’dan Türk şirketlere çağrı: Gelin ülkemizde petro kimya tesisi yapın!

Türkiye-Libya Yuvarlak Masa Toplantısı, Libya Ekonomi ve Ticaret Bakanı Mohamed Al-Hawij ve iki ülke iş insanlarının katılımlarıyla yapıldı. Libyalı bakan, Türk şirketlere Libya’da petrokimya tesisi kurma teklifinde bulundu.

Vestel AF-107892 X WIFI Ankastre Fırın kaç TL, özellikleri neler? İşte 7 Mart 2023 fiyat listesi..

Vestel AF-107892 X WIFI Ankastre Fırın, şef gibi pişir teknolojisiyle Türk ve Dünya mutfağına ait 150'den fazla tarife ulaşmanızı ve yeni deneyimler yaşamanızı sağlar. 

MTV'den muaf motosiklet arayanlar hemen buraya bakın! İşte Mondial 100 SFC Snappy X i 27 Ekim 2022 fiyat listesi!

MTV'den muaf motosiklet arayanların dikkatini çeken modeller arasında yer alan Mondial 100 SFC Snappy X i fiyatları ne kadar? İşte Mondial 100 SFC Snappy X i 27 Ekim 2022 fiyat listesi...

Justin Bieber X Vespa'nın güncel fiyatları ne kadar? İşte 4 Ekim 2022 fiyat listesi!

Justin Bieber X Vespa'nın güncel fiyatları merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Justin Bieber X Vespa'nın güncel fiyatları ne kadar? İşte Justin Bieber X Vespa 4 Ekim 2022 fiyat listesi...

Phenıx İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Phenıx İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi Ümraniye'de İbrahim Özçelik tarafından kuruldu.

Nissan X Trail birinci sınıf konfor! Nissan X Trail ne kadar? İşte Nissan X Trail 2022 fiyat listesi

Premium dizayn ve güvenli sürüşün birinci sınıf konfor ile buluştuğu Nissan X-Trail, Nissan yetkili satıcılarında sizleri bekliyor. Geniş iç hacmi ve üstün konforuyla ailenize ve sevdiğin her şey için yeterince yer var. Peki Nissan X-Trail ne kadar? İşte Nissan X-Trail 2022 fiyat listesi..

Metro City 108 Apartments 10 yıllığına LIXIN LLC şirketine kiralandı!

Avrasya GYO'nun bağlı ortaklığı, Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı JSC'ye ait olan Metro City 108 Apartments'ın Çin menşeli LIXIN LLC şirketine kiralandı.

Türkiye'de altın alarmı! Tonlarca altın için tarih verildi!

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Muhiddin Gülal, Ağrı Diyadin Mollakara Altın Tesisi Temel Atma Töreni'nde konuştu. Muhiddin Gülal, Ağrı tesisin ilk altın dökümünü 2022 yılının sonunda yapılacağını açıkladı.

X ışını tesisi Haberi

X ışını tesisi

China Daily'nin haberine göre, başkent Pekin'de yapılacak dünyanın en büyük "X ışını" tesisinin inşasına gelecek yıl başlanması ve 2024 yılına kadar tamamlanması planlanıyor.


Çin Bilimler Akademisinden araştırma görevlisi Dong Yühui, proje için 4,8 milyar yüen (698,4 milyon dolar) bütçe ayrıldığını söyledi.


"Beijing Light Source" adı verilecek tesis, ülkenin ulusal güvenlik ihtiyaçlarını karşılayacak standartlarda havacılık ve uzay malzemelerinin üretimine destek sağlayacak. Yüksek çözünürlükte cisim incelemesinde de kullanılması planlanan tesis, dünyanın en parlak X ışınlarını üretecek.


Yeni nesil radyasyon tesisi tamamlandığında, dünyanın en güçlü X ışınlarını üreten İsveç'teki MAX-5'ten 10 kat, ABD'deki NSLS-2'den de 70 kat daha parlak ışın sağlayabilecek.


Pekin'de birinci nesil, Anhui eyaletinde ikinci nesil ve Şanghay şehrinde üçüncü nesil olmak üzere ülkede üç adet sinkrotron radyasyon tesisi bulunuyor.


Dünya genelinde çeşitli bilimsel araştırma...