19 / 05 / 2024

X Ray kontrol noktaları kaldırılacak mı

X Ray kontrol noktaları kaldırılacak mı

Havalimanları giriş kontrol noktalarının (x-ray’lerin) kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu. Pilot uygulama, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda başlatılmıştı

3. havalimanında ilk giriş kontrol noktalarında x-ray olmayacak!

DHMİ Genel Müdürü Yıldırım: "3. havalimanı açıldığı zaman terminalin ilk giriş noktalarında x-ray ve arama kapıları bulunmayacak. Terminalin içinde güvenlik çalışmaları çok çok daha arttırılmış olacak. " dedi.

Atatürk Havalimanı'nda asma tavan çöktü!

Atatürk Havalimanı'nda İç Hatlar Terminali'ndeki 101 numaralı salonun asma tavanındaki metal parçalar koptu. X-ray cihazlarının bulunduğu alanda 3 güvenlik görevlisi ile 1 yolcu hafif yaralandı.

Gayrimenkulü olanlar tapuda son durumunu kontrol ettirsin!

Gayrimenkulü olanlar tapuda son durumunu kontrol ettirsin. Çünkü bir zamanlar yatırım olsun diye aldığınız ve değerlensin diye üzerinde bu zamana kadar hiçbir tasarrufta bulunmadığınız gayrimenkulünüz sizden habersiz bir şekilde satılmış olabilir.

MOS Periyodik Teknik Kontrol ve Kalibrasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

MOS Periyodik Teknik Kontrol ve Kalibrasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 13 Şubat 2015'te, 10 bin TL sermaye ile Kartal'da, Özgür Selçuk ve Mesut Özdemir ortaklığında kuruldu.

2019'da İstanbul'un ray uzunluğu 430 kilometre olacak!

Mecidiyeköy-Mahmutbey Metrosu çalışmalarını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Kadir Topbaş, "2019'a vardığımız zaman 430 kilometrelik ray uzunluğuna sahip olacağız" dedi...

İnşaatlara merkezi kontrol getiriliyor!

İnşaatlara merkezi kontrol getiriliyor. Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların izlemesi ve de malzeme niteliğinin araştırılması emeli ile ' Yapı Araştırma Merkezi ' kurmaya hazırlanıyor.

Doğalgazda iç tesisat kontrol bedelleri iade edilecek!

2015 yazına kadar doğalgaz zammı rafa kaldırılırken, on binlerce aboneye müjdeli bir haber daha geldi.17 dağıtım bölgesinde yaklaşık 200 bin doğalgaz abonesinden birden fazla kez tahsil edilen iç tesisat kontrol bedelleri iade edilecek.

Ray J, Kim Kardashian'a komşu oluyor!

Cuma günü Hidden Hills adlı bölgeye gidip evi gezen Ray J’in, 2.7 milyon dolarlık (yaklaşık 6 milyon TL) bir teklif sunduğu söyleniyor. 3 tane at ahırı bulunan ev, Kardashian ve West’in evinden 8 ev uzaklıkta bulunuyor.

U Motion ile evinizdeki kontrol elinizde!

U.Motion, evde olmasanız bile mobil telefonunuzdan veya tabletinizden ziyaretçilerinizi görebilme; aydınlatma, ısıtma/soğutma, perde/panjur, kamera ve güvenlik uygulamalarını kontrol edebilme fırsatı sunuyor.U.Motion ile evinizdeki kontrol elinizde.

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği!

Çevrenin korunması yönünden kontrol altında tutulan atıkların ithalat denetimi tebliği 31 Aralık 2014 tarihinde 29222 Mükerrer sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte tebliğ kapsamında yer alan esaslar...

Teknovalf Enerji Kontrol Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Teknovalf Enerji Kontrol Sistemleri Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi, Mustafa Albayrak Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 500 bin TL'lik sermaye bedeli ile 26 Aralık'ta Pendik, Kurtköy'de kuruldu.

Samsung evinizi uzaktan kontrol etmek istiyor!

Samsung, insanları, daha önce eşi benzeri görülmemiş gelişmişlikte bir uzaktan ev kontrol sistemiyle etkilemeye çalışıyor. Şirket cihazları ve ev aletlerini bir arada sunacak. İşte detaylar...

Yıldıray Sapan: Turizm Ticaret Odaları kurulmalı!

CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Türkiye ekonomisinin en önemli dinamikleri arasında yer alan turizm sektörüne yönelik acil düzenlemeler yapılması gerektiğini söyledi ve Turizm Ticaret Odaları kurulmalı dedi..

X Ray kontrol noktaları kaldırılacak mı Haberi

X Ray kontrol noktaları kaldırılacak mı


Açıklamada, havalimanları giriş kontrol noktalarının (x-ray’lerin) kaldırılması için yapılan denetlemelerde, Ankara Esenboğa Havalimanı’nda son aşamaya gelindiği duyuruldu.


9 HAVALİMANINDA DA UYGULAMA BAŞLATILACAK

Pilot uygulama, Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda başlatılmıştı.  Uygulamanın herhangi bir güvenlik sıkıntısı oluşturmadığı yönünde rapor hazırlanması halinde ise, 9 havalimanında daha terminal girişindeki güvenlik noktaları kaldırılacak. Uygulamanın başlatılacağı havalimanında bagaj kontrolüne yönelik üç boyutlu Patlayıcı Madde Tespit Sistemi (EDS) bulunması gerekiyor. Bu yüzden, EDS cihazı bulunan Ankara Esenboğa ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın ardından, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Antalya, Trabzon, Dalaman, Bodrum, Gaziantep, Erzurum ve Zafer Havalimanı’nda da bu uygulamanın devreye gireceği öğrenildi.

"BU UYGULAMA SIKINTI OLUŞTURACAK"

Hayata geçmesi planlanan uygulamayla ilgili DHA’ya konuşan Atatürk Havalimanı’ndaki yolculardan bazıları, giriş kontrol noktalarının kaldırılması gerektiğini söylerken, bazıları da kaldırılmaması...