03 / 05 / 2024

İnşaatlara merkezi kontrol getiriliyor!

İnşaatlara merkezi kontrol getiriliyor!

İnşaatlara merkezi kontrol getiriliyor. Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların izlemesi ve de malzeme niteliğinin araştırılması emeli ile ' Yapı Araştırma Merkezi ' kurmaya hazırlanıyor.



Hükümet, inşaat sektöründe suistimallerin yaşandığı standartların izlemesi ve malzeme niteliğinin araştırılması emeliyle'Yapı Araştırma Merkezi'kurmaya hazırlanıyor. Böylelikle, Ar-Ge faaliyetlerinden ele geçirilecek sonuçlar kentsel dönüşüm de dahil olmak üzere sektörün imalat sürecine direkt kanalize edilebilecek. Merkezle başta yer sarsıntısı olmak üzere doğal afetlere karşı dayanıklı uygulamaların üretilmesi de amaçlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yapılarla alakalı tekliflerin ve standartların geliştirilmesi, yenilikçi tasarımların yapılması, yapım tekniklerinin yükseltilmesi, malzemelerin araştırılması ve geliştirilmesi emeliyleYapı Araştırma Merkezi kurulmasına yönelik çalışmalara başladı Merkezin kurulması için önümüzdeki günlerde adli altyapı hazırlanacak. Kurulacak Yapı Araştırma Merkezi'nce yürütülecek araştırma ve geliştirme faaliyetleriyle imalat ve pazarlama taktiği oluşturulacak. Ele geçirilecek sonuçlar şehirsel dönüşüm süreci de dahil olmak üzere inşaat sektörünün imalat sürecine direk kanalize edilebilecek. 

Mevzubahis merkez, yerli ve yabancı üniversiteler, sektör temsilcileri ve şirketlerle işbirliği içinde çalışacak. Merkez, protokol veya geçici görevlendirme yoluyla uzman desteği alarak faaliyetlerini yürütebilecek. 

Yapı Araştırma Merkezinin çalışmalarıyla inşaat malzemeleri endüstrinin tüm segmentlerini kapsayacak şekilde yaygınlaştırılacak. Böylelikle daha düşük fiyatlarla bir hayli sıkıntının yaşandığı inşaat sektöründe kullanılan malzemelerle alakalı Ar-Ge yapılmasının önü açılacak. Merkezde yenilikçi, etrafa duyarlı, yerli ürünler ilk olarak desteklenecek. İleri malzemelerin geliştirilmesi, akıllı ve yeşil bina teknolojileri, doğal afetlere dayanıklı uygulamalar gibi ArGe alanları belirlenecek. Geliştirilen ürünlerin yerli üretimi için yurtiçindeki üreticilere teşvik ve destekler sağlanacak Malzeme ve kaynakların şehirsel dönüşümde değerlendirilmesi de teşvik edilecek. 


Alsat Emlak


Geri Dön