29 / 04 / 2024

Yabancı ekonomistler

Yabancı ekonomistler

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, TCMB'nin politika faiz oranında yaptığı 50 baz puanlık artışın beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini ifade ederek, "TCMB, bugün piyasalara TL'yi desteklemeye hazır olduğuna dair güçlü bir mesaj verdi." dedi.

Tahvil faizlerindeki yükseliş yabancı sermayenin dönüşünü hızlandıracak!

Yabancı yatırımcının pozitif reel faiz beklediği tahvil piyasasında 2024 yılı hareketli olabilir. Ekonomistler tahvil faizlerindeki artışın uzun vadede yabancıların dönüşünü hızlandıracağı görüşünde.

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası için faiz tahmini yaptı!

TCMB’nin 26 Ekim Perşembe günkü toplantısında politika faizindeki artırımların sürmesi bekleniyor. Societe Generale, politika faizinde 300 baz puan artırım beklerken, Medley Advisors 500 baz puan, Deutsche Bank ise 500 baz puan artırım öngörüyor.

Yabancı ekonomistler TCMB politika faiz beklentilerini açıkladı! Merkez Bankası faiz kararı ne olur?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizini 500 baz puan artırması beklenirken yabancı ekonomistlerden para politikası faizi beklentileri geldi. 

Yabancı ekonomistler enflasyon verisini yorumladı: Merkez daha agresif olmalı!

Enflasyon verisi sonrası BloombergHT’ye değerlendirmelerde bulunan yabancı ekonomistler tüketici fiyatlarının bir süre daha yüksek seyredeceğin belirtirken, Merkez Bankası’nın agresif faiz artışları ile faiz ve enflasyon arasındaki makası daraltılması gerektiğini belirtti.

Uzmanlar tek tek açıkladı! İşte seçimden sonra dolar kuru bu kadar olacak?

Yaklaşan seçimlerle beraber yerli ve yabancı ekonomistler vesilesi ile açıklamalar yapılmaya devam ediliyor.  14 Mayıs 2023 itibari ile yapılacak olan seçimler ile beraber dolar kuru vatandaş tarafından merak konusu oldu.

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası'ndan faiz indirimi bekliyor!

Yabancı ekonomistler, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında da faiz indirimine devam edeceğini öngörüyor.

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası'ndan faiz indirimi bekliyor!

Yabancı ekonomistler, perşembe günü gerçekleştirilecek olan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu toplantısında politika faizinde indirim beklediklerini bildirdi.

Yabancı ekonomistler Merkez Bankası'ndan faiz indirimi bekliyor!

Medley Global Advisors Direktörü Nigel Rendell: "TCMB, bu hafta gerçekleştireceği Para Politikası Kurulu toplantısında, politika faizini 300 baz puan düşürerek yüzde 19,75'ten yüzde 16,75'e çekebilir."dedi.

Yabancıların Türkiye’de konuta ilgisi devam ediyor!

Sanayi üretimi yüzde 5.6 ile Temmuz’da beklentilerin üzerinde arttı. Ekonomistler güçlü artışın üçüncü çeyrek büyümesindeki yavaşlamayı sınırlayacağı görüşünde. Yabancılara konut satışı da güçlü seyretmeye devam ediyor... 

Dolardaki artış yabancıya konut satışını nasıl etkiler?

Türkiye’deki dolar artışı hız kesmeden sürüyor. Seçim tarihine kadar daha da yükseleceğini tahmin eden ekonomistler bu durumun engellemesi için girişimler bekliyor. Peki doların bu kadar artışı gayrimenkul piyasasını nasıl etkiliyor? Türkiye’ye yabancı yatırımda son durum ne?

Yabancı ekonomistler TCMB'nin faiz kararını değerlendirdi!

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, TCMB'nin politika faiz oranında yaptığı 50 baz puanlık artışın beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini ifade ederek, "TCMB, bugün piyasalara TL'yi desteklemeye hazır olduğuna dair güçlü bir mesaj verdi." dedi.

Yabancı ekonomistler seçim sonuçlarını değerlendirdi!

Yabancı ekonomistler, Türkiye'de seçim sonrası ekonomik anlamda kısa vadede belirsizliğin hakim olabileceğini bildirdi. Wolf-Fabian Hungerland, "Siyasi belirsizlik sürdükçe TL'de daha çok zayıflama ve volatil bir durum bekliyorum" dedi.

Yabancı ekonomistlerin faiz yorumu!

Merkez Bankası'nın (TCMB) politika faizini 50 baz puan indirmesini yorumlayan yabancı ekonomistler, enflasyondaki gerileme, petrol fiyatlarındaki düşüş, yatırımcı güvenindeki iyileşme ve politik baskıları indirime gerekçe olarak gösterdi.

Yabancı ekonomistler Haberi

Yabancı ekonomistler

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) politika faiz oranında yaptığı 50 baz puanlık artışın beklentilerinin üzerinde gerçekleştiğini ifade ederek, "TCMB, bugün piyasalara TL'yi desteklemeye hazır olduğuna dair güçlü bir mesaj verdi." dedi.


TCMB'nin faiz oranlarını artırmasına ilişkin olarak AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Matys, gecelik marjinal fonlama oranındaki artışın, TCMB'nin TL'deki düşüşe karşı agresif tutumunun göstergesi olduğunu kaydetti.


Matys, "TCMB'nin politika faiz oranını 25 baz puan artırmasını bekliyorduk. TCMB'nin 50 baz puanlık artışı beklentilerimizin üzerinde gerçekleşti." ifadelerini kullandı.


Bankanın bugün piyasalara TL'yi desteklemeye hazır olduğuna dair güçlü bir mesaj verdiğini ifade eden Matys, TL'deki zayıflamanın enflasyon ve büyümeyi olumsuz etkilediğini, TL'nin değer kaybetmesinin hanehalkı ve şirketlerin güvenine zarar verdiğini savundu. 


- "Fed'in faizleri artırma ihtimali dolar/TL'deki yukarı yönlü...