17 / 06 / 2024

yabancı fabrika kuruyor

yabancı fabrika kuruyor

Milliyet Gazete Yazarı Güngör Uras, yabancılar fabrika almaya değil kurmaya geliyor dediği yazısı! İşte o yazı!

Trakya bölgesi yabancı yatırımcıların radarında! Çinli yatırımcılar Trakya'da fabrika arıyor!

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Trakya bölgesi yatırımcıların yeniden gözdesi haline geldi. Yabancı yatırımcılar fabrika yatırımı için Trakya bölgesinde arayışa girdi.

Alman devi o şehre fabrika kuruyor! Bu yatırım binlerce kişiye ekmek kapısı olacak! Hemen bakın!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Alman devi o şehre fabrika kuruyor... Bu yatırım binlerce kişiye ekmek kapısı olacak... Hemen bakın...

Türkiye'deki fabrikasını kapatan Honda elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kuruyor

Japon otomotiv üreticisi Honda, Türkiye'de 24 yıl süren üretim macerasını geçen sene sonlandırıp Gebze'deki fabrikasını kapatmaya karar vermişti. Honda, üreteceği yeni nesil elektrikli araçlar için Çin'de fabrika kurmaya karar verdi. İşte detaylar...

Gayrimenkulcüler yabancıya satış için dernek kuruyor!

Gayrimenkulde yabancıya konut satışını 6 milyar dolardan 20 milyar dolara çıkarmayı hedefleyen yeni nesil inşaatçılar dernek kurdu. Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği izinlerin ardından çalışmalara başlayacak...

Berdan Mardini Mardin'de fabrika kuruyor!

Şarkıcı Berdan Mardini, Mardin'de doğup büyüdüğü mahalleye vefa borcunu ödemek için fabrika kuruyor. Fabrikada ise 50 kişi istihdam edecek.

Nike Ağrı'ya fabrika kuracak!

Nike'ın Ağrı'ya fabrika kuracağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Uluslararası bir marka, Nike, buraya geliyor, fabrikayı kuruyor ve 5 bin istihdam sağlayacak." dedi..

AGT, İran'da fabrika kuruyor!

Beş kıtada 60 ülkeye ihracat yapan ahşap ürünleri üreticisi AGT, İran’da panel üretimi yapacak bir fabrika kuruyor.

Vefa, Afganistan'da prefabrik binalar inşa edecek!

2023 yılında sektörün en çok tercih edilen lider oyuncusu olmayı hedefleyen Vefa, Afganistan’da know how ihraç ederek fabrika kuruyor. Vefa, Afganistan ile ülke genelinde prefabrike binalar inşa edebilecek bir fabrika kurmak üzere sözleşme imzaladı.

Aslandağ Grup Sakarya'da ahşap fabrikası kuruyor!

Aslandağ Grup yeni ahşap fabrikası kuruyor. Aslandağ Yönetim Kurulu Başkan Vekili Aydın Aslandağ, yeni fabrika yatırımına 15 Temmuz'dan sonra karar verdiklerini söyledi.

ODE Yalıtım, Eskişehir’de fabrika kuruyor!

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE Yalıtım, Eskişehir’de kurduğu fabrikasında yıllık 18 milyon metrekare membran üretecek.

ODE, Eskişehir'de fabrika kuruyor!

Yalıtımda dünya markası olma vizyonu doğrultusunda her alandaki yatırımlarına ara vermeden devam eden ODE, yeni üretim üssünü Eskişehir'de kuruyor.

Kale Grubu'nun Balıkesir OSB fabrikası için imzalar atıldı!

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, dedesi Balıkesir'in efsane sanayicilerinden Şeref Eğinlioğlu'nun memleketine 30 milyon liralık fabrika kuruyor.

Bereket Döner Suudi Arabistan'da fabrika kuruyor!

Bereket Döner, yüzünü yurtdışına çevirdi. Şirket En fazla franchising talebi aldığı ülkelerden Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da fabrika kuruyor. Alınan bilgilere göre fabrikanın inşaatı bitmek üzere.

yabancı fabrika kuruyor Haberi

yabancı fabrika kuruyor


Sanayi ve hizmet sektöründe iş yapan şirketlerde “yabancı” payı 2009 yılında yüzde 15.5’e ulaşmış.

TÜİK her yıl ”Yabancı kontrollü girişim istatistikleri”ni yayınlıyor. TÜİK’in belirlemelerine göre, 2009 yılında (Tüm sanayi ve hizmet işletmelerinin yüzde 75’ini oluşturan) 46.458 işletmenin 1.315’i “yabancı kontrollü işletme”dir.


Sanayi ve hizmet sektörü dışında, finans sektöründe, bankalardaki yabancı sermaye payı yüzde 22 dolayında. Borsa’dan yabancıların satın aldıkları banka hisseleri de eklendiğinde pay yüzde 42 dolayına yükseliyor. Sigorta sektöründe yabancı sermaye payı yüzde 65’e yükseldi.


Biz uzun yıllardır “Yabancı sermaye gelsin” diye bekleriz. Bizim bekleyişimizin arkasında yabancı sermayenin (1) Türkiye’de bulunmayan teknolojiyi getirmesi, (2) Bizim kendi imkânlarımızla kurmayı beceremediğimiz ekonomik boyutta, dünya pazarında rekabet edebilecek üretimi sürdürecek “Döviz Fabrikaları”nı kurması, (3) Türkiye’de olmayan yönetim ve pazarlama becerisini bize öğretmesi (4) Ek...