02 / 10 / 2024

yabancı firmalar yerli avantajı kullanması

yabancı firmalar yerli avantajı kullanması

Türkiye’nin inşaat devleri ASOMEDYA-DÜNYA yuvarlak masa toplantısı için bir araya geldi. Çeşitli sorunlarını dile getiren sektör temsilcileri, yabancı firmaların yerli avantajından yararlanmak için Türkiye’de şirket kurduklarını da anlattı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 3 ildeki 9 taşınmazı yerli, yabancı girişimcilere tahsis ediyor! 5 yıldızlı oteller de var!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Antalya, Aydın, Muğla ve Afyonkarahisar'daki 9 adet taşınmazı, turizm amaçlı yatırım yapmak amacıyla yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediyor. İşte ayrıntılar... 

Kıbrıs gayrimenkul piyasası mercek altında! Yerli ve yabancı yatırımcılar konut almak için birbiriyle yarışıyor

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla birlikte, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sunuyır. EVA Gayrimenkul Değerleme Personeli Eylül Helin Gül, Kıbrıs’taki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı.

Kiralık evlere bayram etkisi! Yabancı turistler otele, yerli turistler kiralık evlere akın etti! 

Haziran ayı ile beraber hareketlenen turizm sezonu bayram tatiliyle birlikte resmen başlamış oldu.  Özellikle  Antalya, Muğla ve İzmir yani öncelikli talebin olduğu yerler yüzde 95’leri aşan oranlarda doldu. Yabancı turistler otelleri tercih ederken, yerli turistler ise kiralık evlere yöneldi. 

Konut sektöründe yabancı yatırımcıdan sonra yerli yatırımcıyı da kaybediyoruz!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan inşaat sektörünü doğrudan etkileyen konut satışlarının hızla azaldığını, yanlış uygulamalar sonucunda yabancı yatırımcılardan sonra yerli yatırımcıların da yurtdışına yöneldiğini açıkladı.

İstanbul'un en büyük ilçeleri arasında geliyor! Yabancı ve yerli yatırımcıların yeni gözdesi oldu!

İstanbul'un Pendik ilçesinde konut projelerinin yüksemesi yatırıcmıların dikkatini çekmeye başladı. Yatırımcılar Pendik'e yçnelmeye başladı.

Hazine mülkiyetindeki 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis ediliyor! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Kültür ve Turizm Bakanlığınca pek çok farklı ilde yer alan 32 konaklama tesisi yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. İşte konu ile ilgili detaylar...

Ocak 2024 Borsa İstanbul analizi! Yerli ve yabancı yatırımcı ne yaptı? Kim para kazandı?

Ocak ayında dalgalı bir seyir izleyen Borsa İstanbul’da BİST 100 endeksi bugün tüm zamanların rekorunu kırdı. Borsada yükseliş devam ederken Ekonomist İris Cibre X sosyal medya hesabından yerli ve yabancı yatırımcılar açısından Ocak ayı borsa analizini paylaştı.

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması: Yerli de yabancı da ofis kiralamak istiyor!

Nisan ayında açılan İstanbul Finans Merkezi’ne talep patlaması yaşanıyor. Yerli ve yabancı yatırımcılarının ofis kiralamak için başvuru yapmasıyla yatırımcı talebi kısa sürede yüzde 60'ı aştı. İşte detaylar...

Türkiye'de üretilen telefonlar hangileri?

Türk üreticilerinin ortaya koyduğu yerli telefonlar ve yabancı firmaların Türkiye'de ürettiği yerel akıllı telefonlar hangileri? İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri yerli kiracı arıyor! Yabancıların oturum izinleri bitince, kiralık konutta rüzgar tersine döndü! 

Antalya’da fahiş rakamlarla ev kiralayan yabancıların oturum izinleri uzatılmayınca işler değişti. 1 yıllık peşinatlı onbinlerce liralık kiralama ücretlerinde gerileme yaşanırken, konut sahipleri de artık yabancı yerine yerli kiracıya yöneliyor. 

Yabancı ve yerli alıcılar ikinci el konuta yöneldi! Konutta tercihler değişiyor! 

Konutta tercihler değişiyor. Yabancılar da yerli alıcılar gibi konut tercihlerini ikinci ele kaydırdı. İşte konut sektöründeki son durum...

Tatilde yerli turistler konaklamayı kısaltırken, yabancılar uzattı!

Hareketli bir yaz bekleyen turizm sektörünün temsilcileri yaptıkları açıklamada yabancı turistlerin konaklama ortalamalarını artırırken, yerli turistlerin düşen alım gücü ile beraber geceleme sayılarını azalttığını kaydetti.

yabancı firmalar yerli avantajı kullanması Haberi

yabancı firmalar yerli avantajı kullanması

Dünyanın en büyük müteahhitleri sıralamasında Çin ile birincilik için yarışan, birçok ülkede kritik projeler üstlenen Türk müteahhitlik sektörünün devleri, DÜNYA ve Ankara Sanayi Odası’nın dergisi ASOMEDYA yuvarlak masa toplantısı için bir araya geldi. Toplantıya, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün, İNTES Başkanı Celal Koloğlu, Caner İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Taner Özdemir, Final Yapı Müdürü Sedat Kaymak, Yenigün İnşaat Murahhas Üyesi Edip Yenigün, Granit AŞ Genel Müdürü Ahmet Akıncı, Türeli İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Celal Türeli, Haymer İnşaat Genel Müdürü Yusuf Koçak, MFŞ İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Şahin katıldı. DÜNYA Gazetesi Ankara Temsilcisi Ferit B. Parlak’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen toplantıda, ucuz teklif ve haksız rekabetten şikayetçi olan müteahhitler, özellikle yurtdışı projelerinde Türk müteahhitlerinin finale bırakılarak birbirlerine...