04 / 05 / 2024

yabancı fonlar

yabancı fonlar

Yabancı fonlar, AVM’lerde uzayan geri dönüşler nedeniyle rotayı öğrenci yurtlarına kaydırdı. Üniversitelerde kalan öğrencilerin sadece yüzde 10’unun yurtlarda kalması öğrenci evlerine olan yatırım talebini arttıracağı belirtiliyor.

Gayrimenkul Yatırım Fonları yabancılara avantajlar sağlayacak!

Türkiye için yeni olan bu enstrümanın sektörde heyecan yarattığını söyleyen Epos Gayrimenkul Danışmanlık Yönetici Ortağı Neşecan Çekici, GYF'nin ekonomi için bir fırsat olduğunu söyledi

Rönesans Gayrimenkul'e Amerikalı fonlardan gelen ilgi sürüyor!

Türkiye'nin en büyük alışveriş merkezi yatırımcısı Rönesans Gayrimenkul. Rönesasn Gayrimenkul'e Amerikalı ve Asya'lı fonlardan gelen ilgi devam ediyor...

Arjantin yabancı fonların ekonomi politikalarını belirlemesine izin vermeyecek!

Arjantin Ekonomi Bakanı Guzman, ülkenin derin bir ekonomik ve sosyal kriz yaşadığını belirterek, "Yabancı yatırım fonlarının ekonomi politikalarını belirlemesine izin verilmeyecek." dedi.

Mehmet Göçmen: Yabancı gelmezse cebe para girmez!

Sabancı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Göçmen, "Yabancı fonlar olmadığı takdirde Emlak Bankası'nı da kursanız, enerjiyle ilgili başka fonlar da oluştursanız cebinize bir para girmeyecek. Olmayan parayı hangi cebe koyarsanız koyun aynıdır" dedi.

Yabancı fonların sahip olduğu bazı AVM'ler sanki uzayda yaşıyor!

Orka Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orakçıoğlu, "Perakendecinin artan kira maliyetine duyarlı bazı AVM’lere karşılık, yabancı fonların sahip olduğu bazı AVM’ler sanki uzayda yaşıyor gibi davranıyor. Kur bedelini perakendeciye yüklüyorlar" dedi...

Yabancı yatırımcı ve fonlar Türkiye'de konut sahibi olmak istiyor!

EXPO Turkey By Qatar Fuarı'na katılan Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, sektör ve fuarla ilgili görüşlerini paylaştı. Aydoğan, yabancı yatırımcıların ve fonların Türkiye'nin farklı bölgelerinde konut ve ofis sahibi olmak istediklerini söyledi.

Arasya Atıksu Türkiye'de 12 elektrik santrali kuracak!

Türkiye enerjide yabancı fonların ilgisini çekiyor. Arasya Atıksu Çözümleri Şirketi, Türkiye'de her yıl 1.2 milyon tonluk atık çamurdan enerji üretmek için 100 milyon euroluk yatırımla 12 elektrik santrali kuracak.

Yabancı yatırımcıdan Varlık Fonu'na büyük ilgi!

Yabancı yatırımcının Varlık Fonu'na şimdiden büyük ilgi gösterdiğini ifade eden Maliye Bakanı Ağbal, "Yurtdışında yatırım bankaları ve fonları, TVF ile görüşmek, gelecekteki yatırım fırsatlarını konuşmak istiyor" dedi.

Gayrimenkul Yatırım Fonları yabancı yatırımcılar için alternatif olacak!

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü (UNCTAD) 2016 Dünya Yatırım Raporu’nu değerlendiren Omurga Portföy Genel Müdürü Oğuz Kösebay, yabancı yatırımcı için Gayrimenkul Yatırım Fonları’nın (GYF) önemli bir alternatif olacağını söyledi.

Türkiye'nin tanıtımı için gayrimenkul fonları birleştirilmeli!

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nda Türkiye'nin tanıtımına yönelik kullanılan fonların tek çatı altında toplanması durumunda yabancıya konut satışının 2-3 yıl içinde 23 binden 90 binlere çıkabileceği belirtildi.

Yabancı fonlar, Türkiye'deki rotasını öğrenci evlerine çevirdi!

Yabancı fonlar, AVM’lerde uzayan geri dönüşler nedeniyle rotayı öğrenci yurtlarına kaydırdı. Üniversitelerde kalan öğrencilerin sadece yüzde 10’unun yurtlarda kalması öğrenci evlerine olan yatırım talebini arttıracağı belirtiliyor.

Gayrimenkul Yatırım Fonları'na yoğun ilgi bekleniyor!

GAYRİMENKUL sektörüne yerli ve yabancı ilgisi beraberinde bu alanda sermaye piyasası araçlarının da çeşitlenmesini getiriyor. SPK’nın geçen yıl düzenleme getirdiği Gayrimenkul Yatırım Fonları da bu yeni ürünlerin başında geliyor.

Yabancı yatırımcı gayrimenkul yatırım fonlarına ilgi duyuyor!

Cushman & Wakefield Yönetici Ortağı Tuğra Gönden’in kaleme aldığı "Yabancı Yatırımcı Türkiye’de adı yeni anılan GYF’lere İlgi Duyuyor" başlıklı yazısında yabancı yatırımcıların hedeflerinden bahsetti.

24 GPY fonlarına yabancı yatırımcı ilgisi!

Kısa süre önce lansmanı yapılan 24 Gayrimenkul Portföy Yönetim Şirketi yetkilileri Dubai'de düzenlenen Cityscape Global 2015 fuarında yabancı yatırımcılarla önemli toplantılar yaptı. Yöneticiler, kendileri açısından çok olumlu geçtiğini ifade etti.

Cityscape Global 2015'de GPY fonlarına yabancılardan büyük ilgi geldi!

SPK’nın tebliğiyle birlikte artık Türkiye’de gayrimenkul yatırım fonları kurulabilecek olmasının yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisini arttırdığını belirtildi.

yabancı fonlar Haberi

yabancı fonlar

Gayrimenkulde trendler öğrenci evlerine kayıyor. Bundan 10-15 yıl önce yabancı yatırımcıların Türkiye’de en fazla ilgi gösterdiği alanların başında alışveriş merkezi yatırımları gelirken bu yatırımların yerini öğrenci evleri almaya başladı. Geri dönüş sürelerinin çok kısa olması ve alanda boşluk olması fonların ve yatırımcıların öğrenci evlerine kaymasında etkili oluyor. Nurol GYO Genel Müdür Samim Hatipoğlu, artık alışveriş merkezi alanında yapılacak çok bir şey kalmadığını belirterek, “Bu nedenle öğrenci evleri yeni yatırım alanı olarak öne çıkıyor. Bunu gören kurumsal yatırımcılarda şu anda yatırımlarını bu alana kaydırıyorlar. Geri dönüş sürelerinin 8 ila 10 yıl olması da bu alanı cazip yapıyor. Çünkü geri dönüş süreleri AVM’de 14-15, ofislerde 18, konutta 20 yıl olunca buna doğru bir kayış oldu” dedi.


Hem ihtiyaç olması hem de yatırımcının...