14 / 05 / 2024

Yabancı şirketler Kanal İstanbul projesi

Yabancı şirketler Kanal İstanbul projesi

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazileri yazılı soru önergesi ile sordu. Verilen yanıtta yabancı şirketlerin Kanal İstanbul'dan 791 bin metrekare arsa aldığı ortaya çıktı.

BDDK'dan flaş karar! Elinde döviz olan şirketler dikkat! Yarın başlıyor

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK),  kredi kullanabilecek şirketler için 15 milyon TL olan yabancı para pozisyonu sınırı 10 milyon TL’ye indirdiği kararını yarın itibariyle uygulamaya başlıyor.

TOBB yeni şirket verilerini açıkladı! 1425 yabancı ortak sermayeli şirket kuruldu!

TOBB, temmuz ayına yönelik kurulan-kapanan şirket istatistiklerini yayımladı. Türkiye'de Temmuz ayında toplam 8 bin 467 şirket kuruldu. Bunun 1425'ini yabancı şirketler oluşturdu.

Yabancı şirketler "Yok" demişti! O kuyudan petrol fışkırdı

Daha önce Bakan Dönmez'in duyurduğu Adana'daki petrol keşfiyle ilgili bir gelişme yaşandı. Yabancı şriketlerin yıllar önce bölgeye gelip, "Burada petrol yok" dediği öğrenildi. 

Yabancılara 'Kiralama ile oturum izni kaldırılmalı' önerisi! 

Yurtdışında yabancıya yönelik doğrudan konut satılan şirketler desteklenecek. Uygulama fiyatları yükseltecek tepkileri gelirken, sektör uzmanları  kiralama yoluyla oturum izninin kaldırılmasının gerekli olduğunu aktardı...

Yabancıların Kanal İstanbul güzergahındaki arazileri imara açıldı!

Kuveyt vatandaşı Wael N Y Alnusef, ve Suudi iş insanı Al Muhaıdıb’ın gündemden düşmeyen Kanal İstanbul güzergahında satın aldığı ‘tarla’ vasfındaki araziler de proje planlarının onaylanmasıyla tam olarak imara açılmış oldu. Arazilerin değeri katlandı.

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Kanal İstanbul'dan gayrimenkul alan yabancılar meclis gündeminde!

CHP Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Ülkemizdeki yabancı yatırımcılara ilişkin soru önergesi verdi. 

Kanal İstanbul'la ilgili merak edilen her şey!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan Kanal İstanbul Raporu'na göre projenin 75 milyar Türk Lirası'na mal olması öngörülüyor. Kanal İstanbul projesiyle 70 bin kişiye istihdam sunulacak, kanalı tercih eden şirketler de zaman ve ekonomik kazanç sağlayacak. 

Kanal İstanbul için konsorsiyum kurulacak! 

Dün akşam katıldığı canlı yayında gündeme yönelik açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul Projesi için yerli ve yabancı konsorsiyum kurulacağını açıkladı.

Kanal İstanbul için geçiş garantisi verilecek mi?

Kanal İstanbul'la ilgilenen yatırımcı şirketlerin tamamı, hazine garantisi almadan finansman sorununu çözemeyeceklerini anladı. Şirketler, Hazine'den Kanal İstanbul için de geçiş garantisi talep ettiler. Peki bu garanti verilecek mi?

Ofislerde değişim rüzgarı esiyor!

Pandemi süreci ofis sektöründe değişim rüzgarları estiriyor. Mey İçki’den Borusan’a, Miele’den Allianz’a kadar yerli ve yabancı şirketler alan küçültme, uydu ofise geçme gibi yeni uygulamalar alınıyor.

Ekrem İmamoğlu'ndan Kanal İstanbul paylaşımı!

Kanal İstanbul projesinin yapılması halinde kentin su kaynaklarının üçte birinin yok olacağını söyleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Kanal İstanbul bu işten ihale alacak malum şirketler için rüya gibi bir proje" diye konuştu.

Yabancı şirketler Kanal İstanbul’dan 791 bin metrekare yer aldı!

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazileri yazılı soru önergesi ile sordu. Verilen yanıtta yabancı şirketlerin Kanal İstanbul'dan 791 bin metrekare arsa aldığı ortaya çıktı.

Yabancı şirketler Kanal İstanbul projesi Haberi

Yabancı şirketler Kanal İstanbul projesi

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a çılgın proje olarak da bilinen Kanal İstanbul projesi çevresinde el değiştiren arazileri yazılı soru önergesi ile sordu.

Sözcü'den Ümit Öztürk'ün haberine göre, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a verdiği yazılı önergede, “2015 yılından beri Kanal İstanbul güzergahında Arap TV’lerinde emlak satışına yönelik reklam yoğunluğu dikkat çekmektedir. Kanal İstanbul güzergahında özellikle Arap şirketlere ait arazi miktarı ne kadardır? Bu araziler ne zaman el değiştirdi?” sorularını sordu.

”YABANCILAR 791 BİN 370 METREKARE TAŞINMAZ ALDI”

Cevap veren Bakan Murat Kurum, Kanal İstanbul projesi güzergahında bulunan ilçelerden tapu ve kadastro bilgi sistemi kayıtlarına göre yabancıların satış yoluyla 791 bin 370 metrekare ana taşınmaz edindiğini belirtti.

Bakan Kurum’un cevabında şu ifadelere yer...