05 / 05 / 2024

yabancı ülke tapu temsilcilikleri

yabancı ülke tapu temsilcilikleri

Türkiye, hem konut stokunu eritmek hem de döviz girişine katkı sağlamak amacıyla yurt dışında yaşayan vatandaşlara ve yabancılara dönük tapu açılımını genişletiyor. Dünyada bir ilke imza atılarak potansiyeli yüksek ülkelerin önemli yerlerinde ‘tapu temsilcilikleri’ açılacak.

Yabancının taşınmaz ediniminde yeni dönem! Başvurular Web Tapu’dan yapılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 2024/2 sayılı genelgesi kapsamında yabancıların taşınmaz edinimlerinde kullanılacak değerleme raporlarına ilişkin usul ve esaslarda değişikliğe gidildi.

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı yüzde 657 arttı! Yabancı ülke vatandaşları Türkiye'ye yerleşiyor!

Türkiye'de oturma izinli yabancı sayısı 2005'ten bu güne yüzde 657 arttı. İşte ayrıntılar...

Yabancıların Türkiye'deki gayrimenkullere ilgisi katlandı! En çok hangi ülke vatandaşları mülk alıyor? 

Son 20 senede  yabancı ülke vatandaşlarının arsa ve konut alımları artarken adını bile duymadığımız ülkelerin vatandaşları da Türkiye'den mülk aldı. İşte ayrıntılar...

Türkiye'den en çok konut alan yabancı ülke vatandaşları bakın kim oldu! Krizin çözümü için 'durdurun' çağrısı yapılmıştı

Türkiye'de büyüyen konut krizinin çözümü için çalışmalar devam ederken yabancıların Türkiye'den konut satın almaları Haziran ayında rekor kırdı. Orta ve dar gelir grubunun konuta erişiminin zorlaştığı bu dönemde yabancıya konut satışının sınırlandırılması çağrıları yapılmıştı.

Yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Türkiye'den tapu satın almak isteyen yabancılar işlemin mali boyutunu araştırıyor. Peki, yabancıların tapu masrafı 2022 ne kadar?

Yabancıya gayrimenkul satışında önemli düzenleme!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı yaptığı açıklamada, "Yabancı gerçek kişilerin taraf olduğu gayrimenkul edinimlerine düzenlenecek olan değerleme raporlarına ek düzenlemeler geldi. Tadebis-Web Tapu düzenlemesi bugün itibarı ile ülke genelinde uygulanacak" dedi.

Yabancılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım satımı yapabiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yurt dışında açılan Tapu ve Kadastro temsilcilikleri aracılığıyla ile ilk defa Türkiye'deki bir gayrimenkul, yabancı alıcı ve satıcılar tarafından ülkeye gelmeden satıldı.

Kilit pazarlara 12 tapu temsilciliği açılacak!

Türkiye, hem konut stokunu eritmek hem de döviz girişine katkı sağlamak amacıyla yurt dışında yaşayan vatandaşlara ve yabancılara dönük tapu açılımını genişletiyor. Dünyada bir ilke imza atılarak potansiyeli yüksek ülkelerin önemli yerlerinde ‘tapu temsilcilikleri’ açılacak.

12 ülkede yurt dışı tapu temsilcilikleri açıyoruz!

Yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkiye'de gayrimenkul alımını kolaylaştırmayı hedeflediklerini anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünce başta 12 ülke olmak üzere temsilcilikler açacaklarını belirtti.

İlk 8 ayda yabancıya 20 bin gayrimenkul satıldı!

Tapu Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, 148 ülke vatandaşının Türkiye'de gayrimenkul aldığını kaydederek, pandemide gayrimenkul alan yabancı sayısı 20 bin olduğunu belirtti ve gayrimenkul alımında en çok İstanbul ve Ankara'nın tercih edildiğini vurguladı.

Türkiye'den en çok hangi ülke vatandaşları konut aldı?

Yabancı yatırımcıların Türkiye'ye ilgili her geçen gün artıyor. Ülkemizden ev alan yabancılar ucuza vatandaşlık alabiliyor. İşte Türkiye'en en çok ev alan ülke vatandaşları…

Yabancıya son 5 yılda 148 bin 996 konut satıldı!

Türk gayrimenkullerine ilgi rakamlara da olumlu yönde yansıdı. 145’ten fazla yabancı ülke vatandaşı 5 senede 148 bin 996 konut satın aldı. Alımda Iraklılar ön plana çıktı...

Emlak Konut GYO'dan 2020'nin ilk yarısında yabancılara 261.5 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından geliştirilen projelerde, 1 Ocak-30 Haziran 2020 tarihleri itibariyle, 261 milyon 558 bin 33,41 TL değerindeki 186 adet gayrimenkul yabancı ülke vatandaşlarına satıldı...

yabancı ülke tapu temsilcilikleri Haberi

yabancı ülke tapu temsilcilikleri

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yurt dışında yaşayan vatandaşların ve yabancı yatırımcıların Türkiye’deki taşınmaz yatırımlarına yönelik bulundukları ülkelerden işlemlerini gerçekleştirebilmelerini sağlayarak yabancı sermaye akışına hız kazandıracak. Yeni Şafak'tan Yasemin Asan'ın haberine göre; bu kapsamda Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü başta Türklerin yoğun yaşadığı ve Türkiye’den en fazla konut alan yabancıların ülkelerinde temsilcilik açmayı hedefliyor. İlk etapta Almanya, İngiltere, Yunanistan, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, Rusya, Belçika, Katar, Azerbaycan ve Orta Asya Türk Cumhuriyetlerinden birinde temsilcilik açılacak.

DÖVİZ GİRİŞİ ARTACAK

Açılacak temsilciliklerde Türk vatandaşlarına ve yabancılara yasal mevzuata ilişkin bilgi verilirken, gayrimenkul alacaklara da danışmanlık sunulacak. Temsilcilikler aracılığı ile konut satışı, bununla beraber de Türkiye’ye döviz girişi artacak. Türk ekonomisine büyük bir katkı sağlanmış olacak. Türkiye’de 2 milyonu aşan gayrimenkul stoku mevcut. Fazla gayrimenkul stokunun...