29 / 04 / 2024

Yabancı ülkede emekli olanların emlak vergisi

Yabancı ülkede emekli olanların emlak vergisi

Emekli maaşından başka geliri olmayan ve brüt 200 m2'yi aşmayan tek konuta sahip emekliler, emlak vergisi ödemiyorlar. Ancak özel bir durum var.

Kanada, yabancıya konut satışı yasağını 2027'ye kadar uzattı!

Kanada federal hükümeti, ülkede yabancıların konut sahibi olmasına ilişkin mevcut yasağı iki sene daha uzatma niyetinde olduğunu duyurdu. Yabancı ticari işletmelerin ve Kanada vatandaşlığı yahut daimi oturum izni olmayanların konut satın almalarına ilişkin yasağın süreceği kaydedildi.

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı yatırımcı sadece politika faizine bakar!

İş Bankası Genel Müdürü Aran yabancı yatırımcının, bir ülkeye giderken o ülkede yerel seçim sonuçlarıyla ilgilenmediğini,  faiz seviyesinin son nokta olup olmadığıyla, kur ve enflasyon öngörüleriyle giriş yapmak için uygun zaman olup olmadığıyla ilgilendiğini açıkladı.

Ticaret Bakanlığı açıkladı! Yurt dışından gelen yabancı plakalı taşıtlar Türkiye'de 4 yıl kalabilecek

Yurt dışından emekli vatandaşların, geçici olarak Türkiye'ye getirdikleri yabancı plakalı taşıtlarının, aralıksız olarak dört sene boyunca ülkede kalmasının mümkün olacağı açıklandı. İşte haberin detayları...

Milletvekili Deniz Demir: Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor!

CHP Ankara milletvekili Deniz Demir, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Ülkede konut krizi olduğuna dikkati çeken Demir, "Memur, işçi, emekli bu ülkede artık ev sahibi olamıyor" dedi.

Kanada'da konut fiyatları yüzde 20'den fazla arttı! Hükümet yabancıya konut satışını yasaklamaya hazırlanıyor! 

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, ülkede rekor düzeyde artış gösteren emlak fiyatları sebebiyle yabancılara konut satışının iki sene süreyle yasaklanmasını önerdi. 

Kazakistan’da tarım arazilerinin yabancılara satılması ve kiralanması yasaklandı!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, ülkede tarımsal amaçlı kullanılan arazilerin yabancıya satılmasını ve kiralanmasını yasaklamayı öngören yasaya onay verdi.

2020'de Türkiye'de yabancı gayrimenkul yatırımı 3,9 milyar dolar oldu!

Türkiye'de yatırım yapan yabancılar en çok gayrimenkul alanında yatırım yaptı. Ülkede yapılan gayrimenkul yatırımları 3,9 milyar oldu. 

Kazakistan'da yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryum sona erecek!

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev yaptığı açıklamada, gelecek yıl ülkede yabancılara arazi satılmasına yönelik moratoryumun sona ereceğini söyledi.

Konutta yabancı cirosu yerliye göre 4 kat fazla!

Yurtdışı gayrimenkul yatırımcılarının talebi ile oluşan emlak pazarında yıllık ciro 2019 itibariyle 250 milyar dolar seviyesine ulaştı. Verilere göre bu iki ülkede yerliler bir gayrimenkulü yaklaşık 300 bin Euro’ya alırken, yabancı bu ülkelerden bir gayrimenkulü 420 bin Euro’ya satın aldı.

Özbekistan'da inşaat sektöründe 824 yabancı şirket faaliyet gösteriyor!

Türkiye, Özbekistan'da yabancı sermayeyle en çok şirket kuran ülkeler listesinde 3'üncü sırada yer aldı. Özbekistan Devlet İstatistik Komitesi'nden yapılan açıklamada ülkede faaliyet gösteren 824 yabancı sermayeli işletmelerin, inşaat sektöründe faaliyet gösterdikleri belirtildi...

10 ülkede emlak ofisi açılacak!

Yabancıya konut satışını artırmak için toplam 10 ülkede 12 tapu temsilciliği açılacak. İlk tapu temsilciliği uygulaması Berlin’de başladı. Şimdi sırada Hollanda, İngiltere ve Rusya var...

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü 5 ülkede temsilcilik açıyor!

Türkiye'de gayrimenkul almak isteyen yurt dışındaki Türk vatandaşları ve yabancı uyruklu kişiler, artık Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini 5 ülkede açılacak temsilciliklerde yapabilecek...

Mısır'da gayrimenkul alan yabancılara vatandaşlık verilecek!

Mısır Meclisi, ülkede yatırım yapan yabancılara vatandaşlık verilmesini öngören yasa tasarısını prensipte onayladı...

Yabancı ülkede emekli olanların emlak vergisi Haberi

Yabancı ülkede emekli olanların emlak vergisi

Emekli maaşından başka geliri olmayan ve brüt 200 m2'yi aşmayan tek konuta sahip emekliler, emlak vergisi ödemiyorlar. Ancak özel bir durum var.


Yabancı ülkeden emekli

Emlak Vergisi Kanunu'nda emeklilerin sıfır oranları vergi uygulamasına ilişkin olarak geçen " kanunla kurulan sosyal güvenlik kurumlarından" ifadesinden Türkiye CXumhuriyeti kanunlarına göre kurulan sosyal güvenlik kurumlarının anlaşılması gerekiyor. Buna göre, yabancı ülkedeki sosyal güvenlik kurumundan aylık alan emekliler, sıfır oranlı emlak vergisi uygulamasından...