04 / 05 / 2024

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorunu

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorunu

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.

Bakan Nureddin Nebati'den yabancı yatırımcılara flaş çağrı!

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen 6'ncı Gelecek Yatırım Girişimi Konferansı'na katılan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yabancı yatırımcılara çağrıda bulundu.

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorununa mı takılıyor?

Afganistan, İran ve Özbekistan’dan gelen yatırımcıların emlak sektörüne ilgisiyle ilgili önemli açıklamalar yapan Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada yabancı yatırımcının kat mülkiyeti sorununa mı takıldığını söyledi.

Yabancı yatırımcılar İFM'de olmak istiyor!

Katılım finans sektör temsilcileri, İstanbul Finans Merkezi'nin yabancı yatırımcılar açısından önemli olduğunu dile getirerek yatırımcıların finans merkezinde olmak istediklerini dile getirdi. 

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Yabancı yatırımcı ve fonlar Türkiye'de konut sahibi olmak istiyor!

EXPO Turkey By Qatar Fuarı'na katılan Satya Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz Aydoğan, sektör ve fuarla ilgili görüşlerini paylaştı. Aydoğan, yabancı yatırımcıların ve fonların Türkiye'nin farklı bölgelerinde konut ve ofis sahibi olmak istediklerini söyledi.

Türkiye neden yabancı yatırımcı için cazip bir ülke?

MIPIM Fuarı’nda “Neden Türkiye Yabancı Yatırımcı İçin Cazip Bir Ülke?” panelinde konuşan EVA Gayrimenkul Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, yaptığı sunumda verilerle Türkiye gayrimenkul sektöründe yaşanan gelişmeleri katılımcılarla paylaştı.

Türkiye yabancı yatırımcı için cazibesini kaybetmedi!

TABA AmCham Başkanı Bora Gürçay, yabancı yatırımcı için Türkiye'de tüm koşulların uygun olduğunu ve ülkenin cazibesini kaybetmediğini bildirdi.

Yabancı yatırımcılar bu ilçelerden konut alıyor!

Yeni yatırımlar ve konut projeleri ile yabancı yatırımcıların ilgisini çekmeye devam eden İstanbul'da yabancılara konut satışı hızla artıyor.

Yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisi sürüyor!

ABD’de bir dizi görüşme gerçekleştiren Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, yabancı yatırımcıların Türkiye’ye ilgisinin sürdüğünü söyledi.

Kredi notunun düşmesi yabancı yatırımcı ilgisini azaltmaz!

Ernst & Young Türkiye Başkanlığı’na getirilen Metin Canoğulları, derecelendirme kuruluşlarının kredi notunu düşürmesinin Türkiye’ye yabancı yatırımcı ilgisini azaltmayacağını söyledi.

Yabancı yatırımcıya oturma izni!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın yaptığı açıklamalara göre, yabancı yatırımcılara bazı koşullarda oturma izni ve vatandaşlık verilecek.

Türkiye'nin zor süreçleri atlatması yabancı yatırımcıları etkiledi!

Başbakanlık Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) Başkanı Arda Ermut, Türkiye'nin zor süreçleri atlatmasının ve darbe girişiminin ardından hızlı şekilde toparlanmasının yabancı yatırımcıları çok etkilediğini söyledi.

SeaPearl Ataköy yabancı yatırımcının ilgi odağı oldu!

Ataköy sahildeki projeye yabancı yatırımcıların ilgi gösterdiğini belirten Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Ülkemiz için buradayız, satış ikinci planda” dedi.

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorunu Haberi

Yabancı yatırımcı kat mülkiyeti sorunu

Yaşanan son gelişmelere göre, Afganistan, İran ve Özbekistan’dan yatırımcıların son zamanlarda sık sık gündeme gelen emlak sektörüne ciddi derecede ilgi gösterdiklerini dile getiren Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül yaptığı açıklamada ancak bu durumun aynı zamanda kat mülkiyeti sorununu da beraberinde getirdiğini belirtti. Gül Gül konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bazı yatırımcılar 250 bin dolarlık yatırım kriterini yerine getirmek için tek mülk yerine birkaç mülk alma yolunu tercih edebiliyor. Ancak dairede kat mülkiyeti yoksa aldığı bir işe yaramıyor” 
 

Konu ile ilgili olarak yaşanan gelişmelere göre, ülkemizde döviz kurlarının yükselişi sonrası yabancı yatırımcılara ciddi oranlarda satış gerçekleştirildiğini kaydeden Golden Sign Kurucu Ortağı Gül Gül, söz konusu bu süreçte de kat mülkiyeti konusunda bazı sorunların meydana geldiğine değindi....