05 / 05 / 2024

yabancılar daire alabilir mi

yabancılar daire alabilir mi

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değiştirilen maddesine göre yabancılar gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancılar ev satın alabilir mi?

Ömer Fethi Gürer: Her 13 daireye karşılık olarak bir daire yabancıların oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, yabancıya konut satışı ile ilgili önemli rakamları paylaştı. Yabancıya satışları Meclis gündemine taşıyan her 13 daireye karşılık olarak bir dairenin yabancılar tarafından alındığını belirtti. İşte o açıklama...

Yabancılar Türkiye'den nasıl konut alabilir?

Yabancıların konut alımlarında kullanılacakları konut kredisi, konut kredisi faiz oranları da bankadan bankaya ülkeler arası mevzuata göre değişkenlik göstermektedir. Peki yabancılar Türkiye'den nasıl konut alabilir*

Yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile yabancılar Türkiye'den karşılıklılık şartı olmadan mal sahibi olmaya hak kazandı. Peki, yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir? İşte yanıtı..

Yabancılar ev satın alabilir mi?

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değiştirilen maddesine göre yabancılar gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancılar ev satın alabilir mi?

Yabancılar gayrimenkul yatırımında rotasını Ankara'ya çevirecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbul’un konut yatırım hacmi ve fiyatta ulaştığı doygunluk sonrası yabancıların yöneleceği Anadolu kentlerinin başında Ankara’nın geldiğini vurguladı.

Manavgat'taki yerleşik yabancılar konutlarını satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

İstanbul yabancıların şirket merkezi haline geldi!

Yıl sonuna kadar 4.2 milyon metrekarelik A sınıfı ofis arzına ulaşması beklenen İstanbul, yabancıların da gözdesi oldu. Aralarında Statkraft'ın da bulunduğu pek çok yabancı şirket merkezini İstanbul'a taşıdı.

Yerleşik yabancılar Manavgat’ı terk ediyor!

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nı gerçekleştirdi. Toplantıda MATSO Yönetim Kurulu başkanı Ahmet Boztaş, yatırım yapan yerleşik yabancıların konutlarını satarak ilçeyi terk ettiğini söyledi.

2004 yılında Türkiye, gayrimenkulde yabancıların gözdesi ülke olmuş!

2004 yılında Türkiye, gayrimenkulde yabancıların gözdesi ülke olmuş. Başa Yunanlılar ve Almanlar olmak üzere 64 ülkenin vatandaşı 2004 tarihine kadar 41 bin 683 adet mülk edinmiş ve gayrimenkul alan 3 yabancıdan biri Yunanlıymış.

Yabancılar her ay 2 bin konut alıyor!

Yabancılar her ay yaklaşık 2 bin konut satın alıyor. Cushman & Wakefıeld'ın Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Sur, sektörün geçen yıl 4.6 milyar dolarlık satış gerçekliği belirtti.

Gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor!

Türkiye’de gayrimenkule yatırım yapan yabancı sayısı 136 bin 967 kişiye ulaştı. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün verilerine göre, Türkiye’de gayrimenkul sahibi yabancıların başında İngilizler ve Ruslar geliyor.

Mehmet Emin Karaaslan: Yabancılar kârlı şirketleri seçiyor!

İstanbul Sanayi Odası (İSO) 'nun 500 Büyük Sanayi Kuruluşu verilerini değerlendiren Prof.Dr.Karaaslan, "Yabancılar verimli ve kârlı şirketleri seçiyor" dedi.

Yabancıların konuttaki en gözde ilçesi Alanya oldu!

Antalya'nın Alanya ilçesinde yabancıların aldığı konut sayısı geçen yıl sonu itibarıyla, önceki yıla göre yiizde 7.3 artarak 34 bin 532 oldu.

yabancılar daire alabilir mi Haberi

yabancılar daire alabilir mi

Yabancılar ev satın alabilir mi?

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değişik 35. Maddesi ile yabancı uyruklu gerçek kişilerin ülkemizde taşınmaz edinmesinde karşılıklılık şartı kaldırıldı.


Buna göre yasal sınırlamalara bağlı kalmak şartı ile yabancılar Türkiye'den gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancılar ev satın alabilir mi?


Yabancıların taşınmaz ve sınırlı ayni hak ediniminin mümkün olup olmadığı konusunda Türkiye Büyükelçiliği veya Başkonsolosluklarından veya Türkiye’deki temsilciliklerinden bilgi alması gerekiyor.


Yürürlükteki mevzuata gereğince taşınmaz mülkiyetinin devri Tapu Müdürlüklerinde imzalanacak resmi senet ve tescil ile mümkün oluyor.


Yabancı uyruklu gerçek kişilerin taşınmaz edinimleri için ilgili tapu sicil müdürlüklerine başvurularında:


-Kimlik belgelerini veya pasaportlarını,


-Taşınmaz edinimleri ikamet iznine tabi yabancıların ilgili emniyet müdürlüklerinden verilen ikamet tezkerelerini,


-Yurt dışından verilen vekaletnameler esas alınarak vekaleten işlem yaptırmaları halinde, tercümeleriyle beraber...