19 / 05 / 2024

yabancılar ikamet tezkeresi

yabancılar ikamet tezkeresi

Yabancıların ikamet izni alması için hangi yolu izlemesi gerekiyor? İkamet tezkeresinin ne zaman alınması gerekiyor? İşte Yabancıların Türkiye 'de ikamet ve seyahatleri hakkında kanun esasları...

Yabancılar için 'ikamet yasağı' krize neden oldu! İnşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu!

Alanya'nın 4 büyük mahallesinde yabancılar için uygulanan 'ikamet yasağı' ekonomik ve sosyal krize neden olurken, birçok inşaat ve emlak firmaları kapısına kilit vurdu.

Yabancıların ikamet izni için konut alımlarında alt sınır 200 bin dolara yükseldi!

Göç İdaresi tarafından yabancıya ikamet amaçlı konut satışında alt limit yükseltildi. Artık ikamet izni için 75 bin dolar değil, 200 bin dolar gerekiyor. İşte detaylar...

GİB yabancılara ikamet izni kapalı olan ilçeleri açıkladı! Hangi ilçeler yabancılara kapandı 10 soruda tüm detaylarıyla

Bir milyondan fazla göçmenin ikamet ettiği İstanbul'da "39 ilçenin yabancıların ikamet izinlerine kapatıldığı" iddiası gündeme bomba gibi düştü. Konuya ilişkin Göç İdaresi Başkanlığı (GİB)'ndan açıklama geldi. İşte detaylar...

Çin'de yabancıların konut alımı kolaylaşıyor!

Çin'de yabancılar için daimi ikamet izni, konut alımı ve eğitimde yeni kolaylıklar yolda. Ülkede yabancıların daimi oturum izni alması kolaylaştırılarak başvuru işlemlerinin basitleştirilmesinin yanı sıra kısıtlamaların esnekleştirileceği belirtildi.

Yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir?

2644 sayılı Tapu Kanunu’nun değişen 35. maddesi ile yabancılar Türkiye'den karşılıklılık şartı olmadan mal sahibi olmaya hak kazandı. Peki, yabancılar Türkiye'de nasıl ev alabilir? İşte yanıtı..

Yabancılar ev satın alabilir mi?

Tapu Kanunu’nun 18 Mayıs 2012 tarihinde yürürlüğe giren 6302 sayılı Kanun ile değiştirilen maddesine göre yabancılar gayrimenkul satın alabiliyor. Peki, yabancılar ev satın alabilir mi?

Yabancıların tapu harcı 2015!

Tapu Kanunu kapsamında yapılan düzenlemeler ile yabancılar yasal sınırlamalara uymak kaydıyla Türkiye'den tapu sahibi olabiliyor. Peki, yabancıların tapu harcı 2015 ne kadar? İşte 2015 yılı harçları..

Körfez ülkelerden gelen yabancılar nereden ev alıyor?

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, Körfez ülkelerinden gelen yabancıların İstanbul'da genelde Avrupa yakasına önem verdiğini belirtti.

Antalya'da yabancılar konutlarını yerli yatırımcılara satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesi'nde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

Yabancılar konutta tarihi rekor kırdı!

TÜİK'in haziran ayı verileri, Türkiye'de nisanda yüzde 42'ye ulaşan konut satışındaki artışın yüzde 19.1 'e gerilediğini ortaya koydu. Haziranda 110 bin konut satılırken, yabancılar 2.256 adetle tarihi rekoru kırdı.

Yabancıların gayrimenkul edinimi yüzde 22.3 azaldı!

Arap yatırımcıların ilgisiyle yükselmeye başlayan gayrimenkul satışlarında da gerileme yaşanıyor. Yabancıların gayrimenkul edinimi bu yılın ilk 5 ayında yüzde 22.3 düşerek 1.3 milyar dolar oldu.

Yabancılar gayrimenkul yatırımında rotasını Ankara'ya çevirecek!

Eskidji Gayrimenkul Ankara Merkez Bölge Ortağı Köksal Ünal, İstanbul’un konut yatırım hacmi ve fiyatta ulaştığı doygunluk sonrası yabancıların yöneleceği Anadolu kentlerinin başında Ankara’nın geldiğini vurguladı.

Manavgat'taki yerleşik yabancılar konutlarını satıyor!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde yerleşik yaşayan yabancılar aldıkları konutlarını Türklere satarak turizm şehrinden uzaklaşıyor. Yabancıların satın aldıkları konutlarını turizm şehrinde yaşayan yerli halka satmada yüzde 150 artış olduğu belirtildi.

yabancılar ikamet tezkeresi Haberi

yabancılar ikamet tezkeresi

Yabancıların ikamet izni alması!

Yabancıların ikamet izni alması ile ilgili yasal hükümler, 5683 sayılı Yabancıların Türkiye`de İkamet ve Seyahatleri Hakkında Kanunu kapsamında yer alıyor. Kanunun 3. maddesinin 2. fıkrası uyarınca; iş tutmak maksadıyla Türkiye`ye gelen yabancılar, geldikleri tarihten itibaren bir ay zarfında ve her halükarda çalışmaya başlamadan önce ikamet tezkeresi almış olmaları gerekiyor.


Bu durumda, Türkiye’ye çalışmak amacıyla yurtdışından çalışma vizesi alarak gelmiş olan yabancıların, en geç 30 gün içerisinde ve çalışmaya başlamazdan evvel ikamet tezkeresi alması gerekmekte.


İkamette Kesinti 

İkamet tezkeresi hamili olup ta yurtdışına çıkış yapan ve sona eren ikamet tezkeresini geçerli bir nedeni olmaksızın altı ay içerisinde uzattırmayan veya Türkiye’de olmasına rağmen tezkeresinin süresini yine altı ay içerisinde uzattırmamak suretiyle ülkede izinsiz ikametli olarak bulunması anlamına gelir.


Yabancıların ikamet tezkeresi için...