02 / 10 / 2024

Yabancılara gayrimenkul satışı 2014 kasım

Yabancılara gayrimenkul satışı 2014 kasım

Bu yılın Ocak - Ekim döneminde yabancılara konut satışı geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 66 artarak 15 bin 417'ye ulaştı. Emlakchi'den Bilge Özdemir konuyu değerlendirdi.

Yabancıya gayrimenkul satışı incelenmeli! Milletvekili açıkladı: Birçok vatandaşlık iptal edilebilir!

İYİ Parti Ankara Milletvekili Prof. Dr. Kürşad Zorlu, TBMM açılır açılmaz gayrimenkul edinimi yoluyla yabancılara vatandaşlık hakkı verilmesini sağlayan uygulamanın incelenmesi için önerge vereceğini söyledi ve önemli detaylara değindi. İşşte o açıklama...

Dengiz Kürşat: Yabancılara mal satışı yasası emlak sektörüne zarar verecek!

Kıbrıs Türk İş İnsanları Derneği (İŞAD) Uluslararası İlişkiler Kurulu Başkanı Dengiz Kürşat yaptığı açıklamada yabancılara mal satışı yasasının emlak sektörüne zarar vereceğini söyledi.

Yabancılara konut satışları 2018'den bu yana en düşük seviyede! İstanbul'da 123 bin 247 konut satıldı!

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, yabancılara yapılan konut satışlarının Ocak-Temmuz döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 42 azaldığını açıkladı.  

2024'ün ilk 6 ayında yabancıya gayrimenkul satışından 1 milyar 535 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım girişi bu senenin ilk 6 ayında 4,7 milyar dolar olarak kaydedildi. Bunun 1 milyar 535 milyon doları yabancılara gayrimenkul satışından geldi.

2024 Nisan'da yabancıya gayrimenkul satışından 452 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye 2024 yılının Nisan ayında toplam 1.3 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 452 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. 

Tayland'ta yabancıya konut satışı yasak! Bizde konut alana eşantiyon vatandaşlık veriliyor! 

Ülke genelinde yabancılara gayrimenkul almaları halinde vatandaşlık veriliyor. Bu durum ise başka ülkelerdeki yabancıya gayrimenkul satışları ile kıyaslanmaya devam ediyor. İşte buna bir örnek yine sosyal medyadan geldi...

Yabancıya gayrimenkul satışından ilk çeyrekte 796 milyon dolarlık doğrudan yatırım geldi!

Türkiye'ye yılın ilk çeyreğinde toplam 1.5 milyar dolar tutarında uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişi  olduğu belirtilirken, bunun 796 milyon dolarlık kısmı yabancıya gayrimenkul satışından geldi. İşte detaylar...

Yabancılara gayrimenkul satışında vatandaşlık detayı incelenmeli: Bir gayrimenkulle 10 kişiye hak tanınabiliyor!

Aykırıcom Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak, yabancıya gayrimenkul satışı karşılığında vatandaşlık verilmesi konusunun incelenmesi gerektiğine dikkat çekti. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Yabancılara gayrimenkul satışı Meclis gündeminde! Yabancıya gayrimenkul satışı destek uygulaması hedefine ulaştı mı?

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, yabancılara gayrimenkul satışı yapan firmalara yapılan devlet desteğini soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.

Tebernüş Kireçci'den yabancıya gayrimenkul satışına sert tepki! Nasıl bir akıl tutulması yaşıyoruz?

Yabancılara konut satışının payı yüzde 1,7'ye geriledi. Vatandaşlık karşılığı yabancılara tek tek konutlar satıldı. Son zamanlarda ise yabancılar ülkeyi terk etmeye başlarken Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, yabancıya gayrimenkul satışını masaya yatırdı...

Yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşüğünde! 

Açıklanan rakamlara göre, Mart ayında yabancılara konut satışı son 34 ayın en düşük seviyesini gördü. İşte ayrıntılar...

Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi

Uluslararası Yatırımcılar Derneği (YASED), Türkiye'ye uluslararası doğrudan yatırım (UDY) girişinin şubat ayında 240 milyon dolar olduğunu açıkladı. Şubat’ta yabancıya gayrimenkul satışından Türkiye’ye 152 milyon dolar doğrudan yatırım geldi.

Kıbrıs'ta yabancıya gayrimenkul satışlarında  kurallar sil baştan değişiyor!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), İsrail, Rusya, Ukrayna ve İran gibi ülkelere binlerce konut ve arsanın satıldığı konusundaki tartışmalardan sonra yabancılara mülk satışında değişikliğe gitmeye hazırlanıyor.

Yabancılara gayrimenkul satışı 2014 kasım Haberi

Yabancılara gayrimenkul satışı 2014 kasım

Yabancılara gayrimenkul satışı geriliyor mu? Emlakchi'den Bilge Özdemir konuyu değerlendirdi. İşte o değerlendirme...



Bu yılın Ocak-Ekim döneminde yabancılara konut satışı geçen yılın aynı döneminde göre yüzde 66 artarak 15 bin 417'ye ulaştı. Ancak; yılın 5 ayında 12 bin 485 yabancıya, 12 bin 543 gayrimenkul satışı yapılmıştı.


Yılın ilk 5 ayında ayda ortalama 2.500 gayrimenkul satılırken; son 5 ayda ayda ortalam 600 gayrimenkul satılarak 10 ayın ortalaması 1.500 adet gayrimenkule geriledi...


Burada dikkatleri çekmek istediğim nokta; son 5 ayda, ortalama % 80 kayıba sebep olan etkenlerin araştırılması gerekliliğidir. Bu etkenler dikkate alınarak önlemler alınmalıdır. 


Geçtiğimiz yıl verilerini ele aldığımızda ayni dönemler bazında, yabancılara konut satışı 9 bin 284 düzeyinden 15.417’ ye tırmandığı  yabancılara 6 bin 133 adet daha fazla konut satıldığı izleniyor.


Geçtiğimiz yıllar ile...