04 / 05 / 2024

yabancılara haziran ayında kaç konut satıldı

yabancılara haziran ayında kaç konut satıldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Türkiye genelinde haziran ayında 92 bin 936 konut satılırken geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi...

Yabancıya konut satışında verginin yüzde 16'ya yükseltilmesi emlak sektörünü çökertir!

Emlakçılar Derneği Başkanı Hasan Sungur yaptığı açıklamada yabancılara konut satışında verginin yüzde 12’den yüzde 16’ya yükseltileceği iddialarının gündeme geldiğini dile getirerek, hükümeti uyardı. Hasan Sungur yaptığı açıklamada  “Ateş olmayan yerden duman çıkmaz." dedi.

Yabancıya konut satışında yeni öneri: Afet fonu kurulsun, 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilsin!

Yabancıya konut satışı ve vatandaşlık verilmesi ile ilgili yeni bir öneri gündeme geldi. Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'nin afet fonuna ihtiyacı olduğunu belirtti ve yabancılara konut satışında bu fona 100 bin ya da 200 bin dolar bağış şartı getirilmesini önerdi.

2018'den bu yana yabancılara her ay ortalama 3 bin 900 konut satılıyor!

Şehir Plancısı ve Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Celal Erdoğdu, yabancılara yapılan konut satışları ile ilgili rakam paylaştı. Peki Celal Erdoğdu'nun söz konusu paylaşımına nasıl yorumlar geldi? Vatandaşlar yabancılara konut satışı ile ilgili ne düşünüyor? İşte o yorumlar...

Yabancılara en çok konut satılan 10 il!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre yabancılara ekim ayında 2 bin 535 konut satışı gerçekleşti. İşte yabancılara en çok konut satılan 10 il...

Sanayi üretimi Haziran ayında yüzde 1,6 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, sanayi üretim endeksi, Haziran ayında aylık bazda yüzde 1,6 artış gösterirken, yıllık bazda ise yüzde 0,6 arttı.

Trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, trafiğe Haziran ayında 193 bin 688 aracın kaydı yapıldı, 2 bin 698 aracın da trafikten kaydı silindi. Böylelikle trafikteki toplam araç sayısı 190 bin 990 artış gösterdi.

Tarım ÜFE Haziran ayında aylık yüzde 4,04, yıllık yüzde 57,93 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,04, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 57,93 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri BIST 100 endeksinde oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Haziran ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 13,86 ile BIST 100 endeksinde gerçekleşirken, 2023'ün ilk altı ayında külçe altın TÜFE ile indirgendiğinde yüzde 12,71 reel getiri sağladı.

THY Haziran ayında 7,7 milyon yolcu taşıdı!

Açıklanan rakamlara göre, Türk Hava Yolları (THY), Haziran ayında  7,7 milyon yolcu taşıdı ve yüzde 83,5 doluluk oranına ulaştı.

Haziran ayının en hızlı orta segment android telefonları!

Haziran ayında AnTuTu, en yüksek performans gösteren 10 orta segment Android telefonunu açıkladı. Geçen ayın performans lideri ise hangi telefon olduğu belirtilmedi.

Haziran ayında dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan rakamlara göre Haziran ayı öncü dış ticaret verilerine göre, ihracat, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 10,5 azaldı. Ayrıca aylık ihracat 20,9 milyar dolar şeklinde gerçekleşirken öncü dış ticaret dengesi 5,4 milyar dolar açık verdi.

İstanbul'un haziran ayı enflasyonu belli oldu!

Mega kent İstanbul'da Haziran ayında önceki aya göre perakende fiyatlar yüzde 3,46, toptan fiyatlar da 4,32 artış gösterdi. Yıllık bazda da, değişim oranı perakendede yüzde 55,19, toptan fiyatlarda da yüzde 64,27 şeklinde gerçekleşti.

Ekonomiye güven endeksi haziran ayında yüzde 2,5 geriledi! İnşaat sektörü ise yüzde 3,5 oranında düştü!

TÜİK haziran ayı ekonomik güven endeksin belli oldu. Bir önceki ay 103,7 olan güven endeksi, haziran ayında yüzde 2,5 oranında gerileyerek 101,1 değerini aldı.

yabancılara haziran ayında kaç konut satıldı Haberi

yabancılara haziran ayında kaç konut satıldı

Türkiye genelinde haziran ayında 92 bin 936 konut satılırken geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi.


Türkiye genelinde haziran ayında 92 bin 936 konut satılırken geçen ay satılan konut sayısı bir önceki aya göre yaklaşık yüzde 3 artış gösterdi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Buna göre, geçen ay konut satışlarında İstanbul 19 bin 252 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 20,7) sahip oldu. İstanbul'u 10 bin 437 konut satışı (yüzde 11,2) ile Ankara, 5 bin 410 konut satışı (yüzde 5,8) ile İzmir izledi.


Haziranda konut satış sayısının düşük olduğu iller ise sırasıyla 14 konut ile Hakkari, 15 konut ile Ardahan ve 20 konut ile Bayburt oldu.


Türkiye genelinde toplam...